Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

favoriete hardloopplekken

Mijn vijf favoriete hardloopplekken

Ik heb intussen op flink wat plekken mogen hardlopen. Diverse steden (en wedstrijden) binnen Nederland, maar ook een aantal andere landen. Zo liep ik onder andere in Spanje, Polen, Frankrijk en Hongarije in de afgelopen jaren. Vandaag zet ik mijn top 5 favoriete hardloopplekken op een rijtje.

Bij het samenstellen van deze lijst heb ik geprobeerd om te kijken naar de plek en niet mijn prestatie of training. Natuurlijk wordt een plek leuker als je er goed presteert, maar vandaag probeer ik vooral aandacht te schenken aan de omgeving, zoals de stoplichten en uitzichten. Trouwens, dit lijstje favoriete hardloopplekken is op willekeurige volgorde!

favoriete hardloopplekken

Victoria Park, Londen

Victoria Park is een groot park, waar je kilometers lang kunt lopen. Er zijn allerlei wegen en paden waar je overheen kunt en je hoeft hierbij geen rekening te houden met stoplichten, zebrapaden en auto’s. Waar je wel rekening mee moet houden, is met links/rechts lopen. Het is mij nu niet helemaal duidelijk geworden aan welke kant je hoort te lopen namelijk… In Engeland zouden ze links moeten lopen, maar sommige hardlopers lopen (net als in Nederland) aan de andere kant voor hun veiligheid en zichtbaarheid of het zijn toeristen die (net als ik) niet weten aan welke kant ze nu horen te lopen, haha.

Het park was gevuld met mensen die genoten van de zon (leuke sfeer!) maar ook met andere sporters. Veel hardlopers, mensen die gebruik maakten van de aangeboden sportfaciliteiten (rugby, honkbal, tennis, etc.), maar ook mensen die bootcamp deden of met een personal trainer aan het sporten waren. Goede motivatie!

favoriete hardloopplekken

Van Zaandam naar Purmerend

Mijn nummer één doel tijdens mijn training voor de Dam tot Damloop in 2014 was om van mijn moeders huis in Zaandam naar mijn vaders huis in Purmerend te lopen. Dit is ongeveer 14 km. Als ik nog niet op deze afstand zit, loop ik vaak toch een deel van deze route. Dus die behoort zeker tot één van mijn favoriete hardloopplekken!

De weg brengt me door een natuurgebied, over een hele lange weg omringd door boerderijen en weilanden en door de stad. Het is afwisselend, maar eenmaal in Purmerend kom ik wel een aantal oversteekplaatsen tegen waar ik wel eens moet wachten. Het nadeel van deze route is dat er geen plekken zijn om naar de wc te gaan, maar gelukkig zijn omwonenden super gastvrij en laten ze je gebruik maken van hun toilet als je het even netjes vraagt (yes, dit heb ik al meerdere keren gedaan).

favoriete hardloopplekken

Verschillende parken in Antwerpen

Ik heb intussen al een aantal keer in Antwerpen hardgelopen. Langs de Schelde, langs de ring, gewoon in de buurt van mijn verblijfplaats. Maar het leukste zijn de parken. Ik weet niet hoe, maar die bevallen gewoon heel goed in Antwerpen!

Er is geen logica te vinden in de paden, alles gaat kris kras door elkaar, met bochtjes en splitsingen. Juist dit maakt het zo leuk denk ik. En om iedere hoek staat je iets anders te wachten. Bruggen, meertjes, fonteinen, sportvelden. In het Rivierenhof Park kom je zelfs een openluchttheater en kasteel tegen en in het Stadspark liepen we eens tegen een protest aan.

Met al die wegen is het gemakkelijk om een route te vinden die lang genoeg is voor jouw training, al wordt het wellicht iets moeilijker als je voor echt lange afstanden aan het trainen bent. In ieder geval voor kortere en intervaltrainingen één van mijn favoriete hardloopplekken!

favoriete hardloopplekken

Het Twiske, Landsmeer/Oostzaan

Het Twiske is een natuur- en recreatiegebied dat bij de gemeentes Landsmeer en Oostzaan hoort (tussen Zaandam en Purmerend in). Ik kom hier al sinds ik klein ben en op een gegeven moment besloot ik om eens rond de plas te lopen. Dit is ongeveer 8 à 9 km (ik kom telkens ergens anders op uit).

Ik houd hierbij het water aan, zodat ik weer terug kom bij het begin. Kijk bij de Oostzaan kant uit, anders beland je net als ik op het naaktstrand zonder dat je weet hoe je daar weer wegkomt (#awkward). Je loopt door het bos, over een dijk, langs weilanden. Tussen de koeien door in een wild stukje. De enige mensen die je tegenkomt zijn fietsen (recreatief en wielrenners), wandelaars en hardloper. Soms ruiters. Bij de twee grote ingangen bij Landsmeer en Oostzaan zijn toiletten en een aantal andere faciliteiten, zoals een restaurantje, kiosk en strandje. Fijn om bij mooi weer af te sluiten met een ijsje of even in de zon te liggen.

favoriete hardloopplekken

Kralingse Plas, Rotterdam

Twee keer heb ik hier nu gelopen, beide keren samen met de rest van de JKR-groep. De route is ongeveer 5k en dit is heerlijk. Het is vlakke route, zonder heuveltjes en met maar een paar bruggen. Het leukste is om over de vlonders te lopen, van waar je ook een tof uitzicht hebt: de plas, de natuur en daarachter de skyline van Rotterdam.

Bij de parkeerplaats heb je een toilet, er zijn een aantal restaurantjes en er zijn een aantal speeltuinen en grasvelden waar je ruimte hebt/kunt zoeken om eventueel andere oefeningen te doen. Misschien wel het leukste van deze route? Al die andere hardlopers die je hier tegen komt.

Heb jij wel eens op één van deze plekken gelopen? Wat is jouw favoriete route?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

Geef een reactie