Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Mijn wedstrijdmuziek

Geen wedstrijd zonder muziek. Korte trainingen wil ik nog wel eens afwerken zonder muziek in mijn oren. Maar tijdens een race kan ik niet zonder. Muziek pept me op, brengt me in de juiste stemming, zorgt dat ik nét een tandje harder ga. De afgelopen jaren heb ik flink wat Spotify-lijstjes aangemaakt. En vandaag deel ik die met jullie!

Mijn oudste lijstje

Wie bewaart heeft wat! Mijn allereerste hardlooplijstje op Spotify, dat ik in 2013 aanmaakte toen ik wat vaker wedstrijden begon te lopen. Nog steeds luister ik naar deze lijst. En nummers uit deze lijsten komen ook weer voor in mijn meest actuele renlijstjes. De artiesten variëren net zo sterk als mijn tempo destijds: van Britney Spears tot Republica en van Tina Turner tot Jay-Z.

Mijn meest gebruikte lijstje

In 2013 liep ik voornamelijk 8 en 10 kilometer. Voor trainingen en wedstrijden gebruikte ik hetzelfde lijstje. Eigenlijk is dit een verkorte versie van alle lijstjes die daarna kwamen. Florence + the Machine, Katy Perry en Daft Punk komen altijd terug (zoals in deze variant voor 15 km en deze voor 21,1 km). Ook nu ik allang verder loop dan 10 km, klik ik deze muziek aan: 44 minuten lang gegarandeerd pret.

Mijn eerste marathonlijstje

In de weken voorafgaand aan mijn allereerste marathon, stelde ik zeer secuur dit lijstje samen. Het moest het beste van het beste bevatten (lees: foute hits om mee te schreeuwen voor als ik het niet meer zag zitten). En vooral: lang genoeg zijn. Dat is wel gelukt: de lijst is bijna 9 uur lang. Lee Towers met You’ll never walk alone mocht uiteraard niet ontbreken. Hij komt zelfs twee keer voor.

Mijn internationale lijstje

Deze lijst is niet door mij samengesteld, maar door een teamgenoot, Thijs. Desalniettemin heb ik wel het hele weekend van de Roparun geluisterd naar deze – niet al te lange – lijst. Ik kan Parijs van Kenny B en Christine van Christine and the Queens nog steeds niet horen zonder terug te denken aan stijve kuiten, donker België en zonsopkomsten in de middle of nowhere.

Mijn tweede marathonlijstje

De lijst met muziek voor mijn eerste marathon was zo lang, dat ik meer dan de helft niet heb gehoord. Dit jaar was mijn marathonlijstje dan ook een stuk korter. Ook heb ik voornamelijk nummers toegevoegd met wat meer beats per minuut. Dus: een hoger tempo. Major Lazor, Icona Pop en Groove Armada hielden ze me in Rotterdam gezelschap en wisten mijn humeur te verbeteren, ook toen ik het echt niet meer zag zitten.

Wat is jouw favoriete wedstrijdmuziek?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

2 Comments

 • Mari Durieux

  11 mei 2016 at 15:24

  Ik loop mijn wedstrijden altijd zonder muziek tegenwoordig, in het verleden niet hoor en dan had ik best veel van jou lijstje er in staan. Vrolijke muziek moest het in ieder geval zijn. Nu loop ik de wedstrijden zonder muziek en krijg nog meer van de “vibe” mee. Mijn eigen loopjes gaan we altijd met muziek overigens

  Beantwoorden
  • Eveline

   11 mei 2016 at 19:43

   Grappig, ik merk nu ook – na een aantal jaren lopen – dat ik steeds vaker zonder loop. Ik loop wedstrijden zonder muziek als ik samen met een vriendin loop bijvoorbeeld, of juist als ik me heel hard wil concentreren. Maar ik zorg wel altijd dat ik muziek bij me heb, voor het geval dat… 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie