Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

#MR16 – Nog 5 weken..

Mijn eerste weekverslag voor Just Keep Running met daarin drie trainingen en mobiliteits- / stabiliteitsoefeningen. Een prima week, al loop ik niet (meer) op schema voor mijn tweede marathon. 

Zondag 28 februari

Mijn zondagen zijn, net zoals de meeste andere lopers, voor lange duurlopen. Wegens aanhoudende rug- & knieklachten had ik het besluit genomen om vandaag rondjes te lopen van 5 tot 10 kilometer. Na ieder rondje even de status checken om vervolgens te kiezen: door gaan of stoppen. Als ik door ging werd het opnieuw kiezen tussen: een klein rondje of een groot rondje. Twee voordelen: ik kon even goed nadenken wat slim was (want ik kan ook als een kip zonder kop doorlopen) én ik bleef in de buurt van mijn huis zodat ik niet heel ver hoefde te wandelen als het niet zou gaan. Winning!

Eerste ronde: De weersomstandigheden waren gunstig, heen wind tegen en terug wind in de rug. Rustig tempo kunnen starten en na 10 kilometer kwam ik met een goed gevoel & een dikke glimlach terug. Dat was lekker! Meteen even wat gedronken, gegeten en alles weer gefatsoeneerd.
Op naar ronde twee: weer een 10 kilometer route gekozen met zijwegen zodat ik eventueel af kon haken voor 6 – 8 kilometer. Opnieuw ging het lekker, dus de 10 kilometer met een goed gevoel afgerond. Naast koude billen kreeg ik de laatste 2 kilometer ook signalen van vermoeidheid dus mijn derde rondje ging ik op pad voor 5 kilometer in een rustiger tempo.

Nog geen 2 kilometer verder ben ik gestopt, ik wilde niks forceren. De rem erop voor vandaag en tijd voor rust & herstel! Dus samen met een vriendin de bioscoop in gedoken voor ‘Dirty Grandpa‘ (aanrader!). Benen omhoog en genieten van popcorn wat overigens prima herstelvoeding is!

#MR16 - Nog 5 weken..#MR16 - Nog 5 weken..#MR16 - Nog 5 weken..

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 02 maart

Mijn eerste training van maart, mijn eerste training onder het toeziend oog van alle JKR-volgers. Spannend hoor! 😉

Een training van 30 minuten, rustig tempo. Het was droog en fris, maar niet te koud dus ideaal weer om een stukje te lopen. Mijn lichaam is goed hersteld van de duurloop en ik hobbel lekker tussen de kassen door vlakbij mijn huis. Aan het einde stopte ik nog even voor een #runnersselfie. Normaal gesproken neem ik met korte(re) trainingen geen telefoon mee, maar ook JKR heeft een Instagram page die gevuld mag worden met motiverende / inspirerende foto’s en dat laat ik mij geen tweede keer zeggen. Dus na mijn run plaatste ik 1 van de 200 gemaakte foto’s! Maken jullie ook altijd meerdere foto’s omdat je zeker wilt zijn dat er een leuke tussen zit? 😉

Vrijdag 04 maart

Vanmorgen was ik voor dag & dauw te vinden in de sportschool (Man, wat was het vroeg!). Stabiliteitsoefeningen onder begeleiding van een zeer gedreven fysiotherapeut. Tevens oud collega! Voor de geïnteresseerde: Er zit een disbalans in mijn heup waardoor er, na verloop van tijd, teveel spanning op mijn knie komt te staan. Aanstaande woensdag heb ik weer een afspraak staan, ik heb er alle vertrouwen in maar ben erg benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen.

De tweede training van vandaag was na mijn werk, niet kijkend naar het tempo maar naar loophouding. De buurman ging mee op de fiets, dus ik had een extra paar ogen mee! Zoals hij zelf zei: “Je liep in het begin als een oud omaatje, maar nu loop je wel netjes“. Ik moet ook eerlijk bekennen dat de training van vanmorgen aardig wat spierpijn heeft opgeleverd (Nu al! *eek*) , dus ik liep niet heel soepel.

Morgen staat er een rustdag op het programma en zondag is de City Pier City. Het is een ‘thuiswedstrijd’ voor mij dus staan er heel wat bekende langs het parcours, ik hoop ze allemaal te zien! Daarnaast ga ik Zélia naar een PR hazen samen met haar vriend. Ik heb er zin in en ik steek een kaarsje aan en een schietgebedje naar boven dat mijn knie het gewoon gaat houden. Spannend!

Wie van jullie lopen er wel eens wedstrijden? En zijn dat meer lokale evenementen of reis je, net zoals ik, graag het hele land door?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Van jongs af aan is Maaike al serieus (& fanatiek) bezig met sporten, en sinds de zomer van 2014 heeft ze de focus verlegd naar het hardlopen. Het geeft haar rust, positieve energie en vrijheid, iets waar ze veel waarde aan hecht. Met twee hele marathons op haar naam is ze nu, met veel plezier, aan het trainen voor de derde: de marathon van Rotterdam 2018.

Geef een reactie