Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Nog 1 week tot de marathon!
justkeeprunningnl

Nog 1 week tot de marathon!

Aahhh! Nog 1 week en dan sta ik aan de start van de Marathon Rotterdam. Een week! En dat betekent dat ik volop aan het taperen ben. En dat ik de komende flink wat koolhydraten moet gaan stapelen. Maar zo ver zijn we nog niet: we blikken eerst nog even terug. Afgelopen week liep ik nog een laatste lange duurloop.

Zondag

Twee weken geleden liep ik 30 kilometer, denkend dat dat mijn allerlaatste lange duurloop zou zijn. Helaas, er stond nog een duurloop op de planning. Zondag moest ik 25 kilometer lopen. Mijn laatste duurloop van 30 kilometer wilde ik ‘vieren’ met een bijzondere route die ik nooit eerder had gelopen. Die run werd een compleet drama, zo vaak raakte ik de weg kwijt.

 photo jkr april 1_zpstxr6csor.jpg
Die fout wilde ik niet nog een keer maken. En daarom besloot ik de 25 kilometer op bekend terrein te lopen. Het was mooi weer en dan ren ik al snel naar de boulevard van Scheveningen. Eenmaal op weg bedacht ik me dat ik dit rondje vaker loop – het is zo’n 12 km lang. Ik speelde met de gedachte om twee keer hetzelfde rondje te rennen. Maar eenmaal op de boulevard bleek het daar zo druk, dat ik na 6 km ‘mijn’ natuurgebied Meijendel indook. Daar was het gelukkig een oase van rust. Net voor het donker (hoera, zomertijd!) stond ik weer voor de deur. Een stuk tevredener dan na mijn 30 km. Mijn maag lag een beetje dwars – blame it on the paaseitjes… – maar mijn pace lag gelukkig een stukje hoger dan de vorige keer.

Dinsdag

Einde duurlopen, start taperen! De komende twee weken bouw ik mijn trainingen rustig af. Ik moet vooral rust houden – het echte trainen is nu achter de rug. En dat is best spannend! Want: ben ik er klaar voor?

Dinsdagochtend liep ik 45 minuten op een rustig tempo. Het was al maanden geleden dat ik voor minder dan een uur naar buiten moest. Met zware benen liep ik in alle vroegte mijn standaardrondje langs Madurodam en door Scheveningen.

 photo jkr april 3_zpsh3cdap9e.jpg

Woensdag

Woensdagavond mocht ik iets langer buitenspelen! Ik stapte aan het begin van de avond de deur uit voor 60 minuten in Z1, waarvan 3 x 3 km versnellen. Mijn horloge liet ik thuis op tafel liggen. Een beetje dom. Ik wist dat ik steeds blokjes van 3 km op een sneller tempo moest lopen. Maar hóe snel ik precies liep? Ik had geen idee. Totdat ik na 3 km eens op mijn iPhone-app keek, en zag dat ik de eerste kilometers in 4’37” had gelopen. Oeps. Dat is niet echt mijn marathontempo… Maar, bij 8 km haalde ik mijn vriend op van werk. Hij was lopend, dus de laatste twee kilometer drentelde ik als een dartel hert om hem heen. En met dat gehups gaat je pace ook flink omlaag.

 photo jkr april 2_zpsepiqe8fs.jpg

Vrijdag

Terwijl de zon net opkwam, liep ik 30 minuten op een rustig tempo. Zonder horloge, zonder muziek. Toen ik na een halfuurtje thuiskwam, zat er in mijn mailbox een voorbeeld van een weekmenu om zoveel mogelijk koolhydraten te stapelen. En toen kriebelde het in mijn buik. Shit. Het komt nu echt HEEL erg dichtbij.

Ben ik er klaar voor?! De komende week mag ik nog een paar keer lopen. Verder ga ik op tijd naar bed en moet ik vooral veel (HEEL VEEL) eten. Wish me luck!

Maarrrrrr! Eerst wensen we Zélia succes! Want die staat morgen aan de start van de marathon van Parijs! AAAAAH!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

2 Comments

Geef een reactie