Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • #035to070: Nog maar 10 nachtjes!

#035to070: Nog maar 10 nachtjes!

Afgelopen week was weer een goede week! Ik heb keurig al m’n trainingen volbracht en het ging nog goed ook. Dat geeft tenminste een beetje vertrouwen voor de CPC. Nog maar 10 nachtjes! Ik begin al wel een beetje zenuwachtig te worden en ik heb er zelfs over gedroomd. In m’n droom was ik de CPC aan het rennen en ineens moest ik naar het toilet; op zich niks ergs, maar ik besloot dus dat ik even naar het huis van een vriendin zou rennen, daar naar het toilet zou gaan en dan weer terug in de race zou stappen. Ja niet dus, ik was 20 minuten onderweg en omdat ik zoveel vertraging had opgelopen, besloot ik dat het geen zin meer had. Ik stapte uit. Ja, topdroom dit haha! Maar goed, terug naar de trainingen van afgelopen week; ik ging goed uit m’n comfort zone.

 photo Nog maar 10 nachtjes 1 _zpssnjguj8x.jpg

Dinsdag stond er een training samen met m’n hardlooptrainer op de planning. Hij kwam helemaal naar Hilversum om samen met mij te trainen. Hij wilde wel eens zien hoe ver ik kon gaan. Nou, dat heb ik geweten hoor! We begonnen vrij rustig, maar we gingen steeds sneller. Hij leerde me meteen twee trucjes waardoor het lopen voor mij een stuk makkelijk zou moeten gaan: kleinere stappen en letten op m’n ademhaling. Dit heb ik natuurlijk meteen getest en het ging ook een stuk beter. M’n hartslag was nog steeds hoog, maar ik heb ook besloten dat ik daar voor nu maar even aan moet wennen en niet moet verwachten dat m’n hartslag van de een op de andere training 50 slagen omlaag gaat in zone 3.

Tegen het einde van de training zei hij: beeld je in dat we nog 600 meter tot de finish hebben in Den Haag, wat doe je dan? Dus ik zei: ‘versnellen!’. Nou, daar gingen we. Elke 100 meter steeds een stukje sneller en uiteindelijk eindigde ik met een snelheid van 5’03” per kilometer. Wauw. Ik had niet gedacht dat me dat ooit zou lukken.

 photo Nog maar 10 nachtjes 2_zpsu2xa9xqu.jpg
Donderdag stond de tweede training alweer voor de deur. Mattijn (m’n hardlooptrainer) gaf al aan dat ‘ie m’n schema iets zou aanpassen omdat ‘ie nu wist wat ik precies kan. Oftewel: 5 x 1500 meter rennen in 5’30”. Oeps. Kon ik dat wel? Nou, met gemak! Ik rende hele kilometers in 5’14”. Sneller dan moest, maar omdat het goed ging en m’n hartslag niet bizar hoog was, bleef ik dit lekker volhouden. En het ging echt heel erg lekker! Ruim 13 kilometer later stond ik weer binnen met een zeer voldaan gevoel.

 photo Nog maar 10 nachtjes 3_zpst39c866n.jpg

En zondag ging ik voor de derde keer naar buiten. Niels fietste met mij mee en hij besloot dat we wel een nieuwe route konden proberen. Ja, dat was dus niet zo’n succes. We eindigden midden in de bossen en volop in de modder. Nu was dat voor mij niet zo’n probleem, maar Niels was op een stadsfietsje én hij had een beige broek aan. Top idee dus. Wat ook meteen onhandig was is dat ik er toen nét lekker in zat. Ineens moesten we stoppen om op Google Maps te kijken en vervolgens (toen we weer verder konden) kwam ik er gewoon niet meer lekker in. M’n benen voelden zwaar, m’n snelheid was verschrikkelijk, m’n hartslag veel te hoog. Het schoot gewoon niet op. Iets eerder dan m’n schema aangaf besloot ik te stoppen, ik was er helemaal klaar mee!

De laatste trainingen zijn nu volop bezig en over tien nachtjes moet ik dan toch echt aan de bak. Zou ik het gaan halen?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

Geef een reactie