Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Op naar Eindhoven, nog ruim 4 weken te gaan!

Op naar Eindhoven, nog ruim 4 weken te gaan!

Ja, over 4 weken en 4 dagen hoop ik de halve van Eindhoven te lopen, met als doel mijn PR van 2:13 te verbeteren. Oh boy, ik vind dat dus nu al enorm spannend! Had ik in de hitte van afgelopen zomer niet toch meer moeten trainen? Ben ik niet toch te “lui” geweest? Hoe sta ik er eigenlijk voor?

Meetpunt

Ik zou zondag 9 september nog een 5-mijl wedstrijd lopen, als meetpunt hoe ik er voor sta op weg naar de halve van Eindhoven. Ik had die dag echter een ander heel leuk uitje, zodat ik deze wedstrijd moest laten schieten. De volgende in mijn agenda? Eindhoven! Geen meetpunt dus… En toen kwam Asics met de mogelijkheid, dat ik zou kunnen meedoen met de Dam tot Damloop op 23 september. Daar heb ik me nu voor ingeschreven, en zo sla ik twee vliegen in één klap: De DtD wordt mijn meetpunt, en ik kan dan ein-de-lijk zelf meemaken hoe die DtD is! Ik hoor van zoveel mensen om me heen dat je de Damloop echt eens gelopen moet hebben, dus dit komt goed uit.

Groepstraining

Naast mijn dagelijkse rondjes zaten er ook weer een aantal pittige trainingen tussen afgelopen week. Zo liep ik vrijdag met onze groep voor de laatste keer dit seizoen buiten de baan. Het werd een rondje over de heide en door het bos, waarbij we weer flink mochten afzien met flinke tempo’s heuvelop door het mulle zand. OEF! Jammer genoeg wordt het weer te vroeg donker, zodat we niet meer in de avonduren daar gaan trainen. Maar hey, de intervaltrainingen op de baan zijn ook gaaf. Voordeel daarvan is natuurlijk wel, dat er geen heuvels, mul zand en boomstronken en zo te vinden zijn. Het nadeel, dat het uitzicht elke 400 meter weer hetzelfde is, stap ik wel weer overheen door in het weekend wèl de heide op te gaan voor zover dat mogelijk is, en te genieten van de (redelijk) paarse pracht.

Duurloop, of toch niet?

Afgelopen weekend was dat jammer genoeg niet mogelijk. Zondag was ik in Leimuiden, pal aan de rivier De Drecht. Helaas kon ik door tijdgebrek niet het geplande “rondje bruggen” van 9 kilometer doen. Ik moest het doen met een heen-en-weertje van amper 4 kilometer. Maar het was wel lekker wakker worden! De rest van de dag spendeerden we op een boot. We gingen naar Amsterdam, waar we gezellig geluncht hebben bij het Amstel Hotel om vervolgens weer met de boot terug te varen. Erg leuk en gezellig om eens mee te maken!

Wissel-loop

Maandag en dinsdag moest ik het jammer genoeg weer doen met kleine rondjes aan het einde van mijn werkdag, op het randje van de schemering. Woensdag had ik gelukkig meer tijd ’s middags. Het was weliswaar grauw en grijs, maar intussen wel droog. Mijn plan? 5 series van 5 minuten, waarvan telkens de laatste minuut heel snel ging. De bijbehorende tempo’s zouden moeten liggen rond de 6:45/km in de eerste 4 minuten, rond de 5:10 in de 5e minuut. Alleen de eerste serie kwam daar redelijk in de buurt, de rest ging beduidend sneller. YES! Ik ben een blij ei hoor, de snelheid zit er nog wel, ergens…

Focus!

De komende twee weken gaat de focus dus eerst op de Dam tot Damloop, die wedstrijd gaat dan mijn ijkpunt worden. Ik heb er zin in en ben heel benieuwd wat ik er van zal vinden! Ik heb echt al zó veel verhalen gehoord, over de “horror” van de IJtunnel, waarbij je gps de draad kwijt is en je dus de afstand niet meer hebt, tot het feest zodra je Zaandam binnenkomt… Mijn huidige PR op de 10 mijl dateert al weer van februari 2016. Toen liep ik de Midwintermarathon in Apeldoorn, waar ik een tijd van 1:42:42 op de klokken zette. (een pace van 6:22/km). Mijn wens: door de grens van 1:40 heen gaan (pace van 6:12). Het is heel scherp, maar hey, ik houd er van om mijn doelen scherp te stellen.

Wie gaat er nog meer de Dam tot Damloop doen?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Geef een reactie