Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Over geocachen, Strong Vikings en 5 km

Over geocachen, Strong Vikings en 5 km

Ahh, dat had ik vorige week niet moeten zeggen, dat ik me niet kon herinneren wanneer ik voor het laatst ziek was geweest. Want afgelopen weekend werd ik wakker met een pijnlijke keel, daar kwamen nog wat kwaaltjes bij, maar het zet nog steeds niet helemaal door.

Ik word eigenlijk altijd ziek aan het begin van de vakantie. Maar vorig schooljaar ben ik niet ziek geweest (tentamenweken niet stressvol genoeg?), in de zomer niet omdat ik mijn scriptie nog moest en na het afstuderen ook nog niet. Misschien komende week, als ik dat felbegeerde diploma eindelijk in mijn handen heb?

Aangezien ik (nog) niet echt ziek ben, kon ik natuurlijk wel gewoon sporten deze week. En dat deed ik, drie keer!

Geocachen in Antwerpen
Vorige week ging ik een paar dagen naar Niki toe in Antwerpen. We hebben het weer hartstikke leuk gehad natuurlijk. En hardlopen kan niet ontbreken in ons weekend! We gingen voor een langzame 5 km aan één stuk langs de Schelde. Voor mij de eerste 5 km aan één stuk sinds mijn blessure, spannend dus.

Onderweg besloten we een geocache te doen, zodat Niki dat ook eens had gedaan. Maar het beviel wel, en we besloten naar de volgende cache te lopen, in plaats van door te lopen langs de Schelde. Uiteindelijk liepen we van cache naar cache en stonden we bij de caches te zoeken. We vonden er drie. Die twee waar we heel lang hebben gezocht, krijgen we volgende keer wel te pakken.

En de afstand? Zonder het wandelen mee te rekenen kwamen we uit op 6,3 km! Wow! Niet in één keer, maar dat komt dan wel weer een andere keer. Het was wel erg leuk om zo te doen! (En kijk hoe happy Niki was met onze cache, haha!)

Blessures tegengaan in de sportschool
Ik vertelde vorige keer ook al dat ik weer wekelijks in de sportschool sta. Hier doe ik de oefeningen die ik van de fysiotherapeut kreeg tegen mijn knieblessure.

  • 4 x 20 squats
  • 4 x 10 lunges
  • 4 x 15 leg presses

Verder doe ik ongeveer een half uurtje cardio om op te warmen en af te koelen (in totaal een half uur) en neem ik wat andere machines mee. Ik ben nog steeds op zoek naar iemand die me kan helpen met oefeningen voor andere spiergroepen.

Deze week was ik om 07:04 uur in de sportschool en gelukkig was deze keer het apparaat dat ik nodig heb (en waar ze er maar één van hebben) niet bezet. Kwam de vorige keer vast door de herfstvakantie, haha! Deze week gooide ik bij alle oefeningen er wat gewicht bij, maar thanks to mijn wisseldouche had ik gelukkig geen al te erge spierpijn.

De eerste night run van het seizoen
Zondag ging ik met vrienden mee naar de Strong Viking Run om ze aan te moedigen (kijk eens wat een helden!) en zelf weer een dosis motivatie op te doen. Dat was weer leuk! Ik schreef me trouwens afgelopen week ook in voor Mud Masters op 5 maart 2016. Wie doet er nog meer mee?

Anyway, ik sprak met een vriend af om deze week samen eens te lopen. Hij liep de Damloop ruim binnen 1:30 uur, dus hij is veel sneller dan ik. We zouden samen 5 km gaan lopen op donderdag.

Ik was vergeten hoe lekker het was om in het donker te lopen! Dat heb ik al een hele tijd niet meer gedaan (in januari/februari voor het laatst denk ik?), dus het was weer genieten! En het resultaat? 5 km in 34 minuten en 31 seconden. Het was (heel erg) zwaar, en ik denk dat ik wel was gaan lopen als die vriend niet mee was geweest. Maar ik heb het gedaan, 5 km aan één stuk voor het eerst sinds mijn blessure! Feestje!

Dat doel van comfortabel 5 km kunnen lopen behalen ligt in de nabije toekomst. Dit jaar zou nog moeten lukken toch? En misschien wel wat sneller, laten we zeggen: 33 minuten? Of 32:12, mijn tijd van de CPC in 2014, mijn eerste echte PR?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

One Comment

Geef een reactie