Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Patricia en de Ladies Run van 2015 in Rotterdam

De Ladies Run 2015, 10 km, een afstand die ik al veel vaker heb gelopen toch waren er weer de zenuwen. Zal het lukken, ga ik het uitlopen en kan ik blijven hardlopen? De twijfels kwamen door het weer, de hooikoorts en de slechte avond voorafgaand aan de run. We aten heel veilig een prakje, normaal geen probleem, maar dit keer vonden mijn darmen het niet goed. Mijn lichaam was van slag. De volgende ochtend was het nog steeds te merken. Slappe benen, erg slecht geslapen en een lichaam dat nog niet goed wil eten.

Toch probeer ik wat te eten. Een boterham met vlokken, een appel en net voor ik vertrek nog een boterham met vlokken. Water en cola voor het vochtgehalte en daar moet ik het mee gaan doen. Ik ben er helemaal klaar voor met mijn outfit. Mijn nagels zijn roze, mijn shirt is roze, details in mijn broek zijn roze en zelfs mijn haar is gedeeltelijk roze. Ik vind het enorm leuk om dit roze door te trekken in mijn hele outfit en met mijn roze outfit ga ik richting Ahoy.

Patricia en de Ladies run van 2015 in Rotterdam

Door de vooraf aangeschafte parkeerkaart kan ik gelijk doorrijden en dat is enorm lekker. Niet in de rij staan voelt heel relaxed. Ik heb afgesproken met Amanda en Alyssa. Amanda komt net aan als ik ook aankom en samen gaan we de goodiebag en ons shirt ophalen. Helaas kan ze dit jaar niet mee doen, maar het was wel gezellig om elkaar weer even te zien. Onderweg kom ik al een aantal bekenden tegen. Het is enorm leuk om steeds meer mensen te leren kennen. Op deze manier ben je bij een evenement nooit alleen. Alyssa is ondertussen gearriveerd en we gaan richting haar. Nog even wat kletsen met Amanda en dan gaan Alyssa en ik samen verder. Plassen, spullen in de auto stoppen, wat eten, nog even ontspannen zitten en nog een keer plassen voor we naar ons startvak gaan. Ondertussen kletsen we over van alles en nog wat. Zo heerlijk om samen ergens te zijn en niet alleen.

Patricia en de Ladies run van 2015 in Rotterdam

In het startvak nog even onze veters strikken, muziek aan, foto’s maken en voor dat ik het weet kunnen we al gaan. Onderweg naar de echte start (3 minuten lopen) wissel ik mijn muziek nog even van Taylor Swift naar een mix van diverse artiesten. Dan zijn we echt van start. Heerlijk, ik heb er zin in. Alyssa laat ik gelijk gaan. Die meid loopt zo lekker en sneller dan ik op dit moment dat ik probeer lekker mijn eigen ritme te vinden. In het begin is het moeilijk het juiste ritme te vinden, maar ik loop lekker. We zijn nog geen kilometer onderweg en ik voel het zweet al lopen bij mijn ellebogen. Het zonnetje schijnt niet, maar het is wel warm, en het is vooral benauwd. Gelukkig ben ik er al gauw aan gewend en loop ik een lekker ritme van rond de 7 minuten per kilometer. Soms iets sneller en dan weer wat langzamer.

Patricia en de Ladies run van 2015 in Rotterdam

Het park is weer een heel mooi gezicht. Alleen maar roze voor ons en een hele sliert dames. Ik vind het leuk zo zonder mannen. De sfeer is een stuk gemoedelijker. Wel gaan er veel dames wandelen, ik voel aan mezelf dat ik niet te hard ga en dit tempo vol ga houden tot het einde. 5,5 km, het stuk waar ik vorig jaar voor mijn gevoel klaar was. Dit jaar voelde het goed en wist ik dat ik kon blijven lopen zonder me druk te maken. Op dit punt komt het saaie stuk. Het stuk als we niet in het park zijn. Het is een recht stuk langs de weg, wel even de hoek om en dan nog 2 km rechtdoor.

Patricia en de Ladies run van 2015 in Rotterdam

Bij 8 km ga ik aftellen. Ik zie dat er nog een waterpost aankomt. Ik besluit voor het eerst in tijden een bekertje aan te pakken. Ik heb erg droge lippen en een beetje water zou wel fijn zijn. Nog iets meer dan een kilometer. Het laatste bruggetje over en dan nog maar 1 km. Daar op hetzelfde punt als vorig jaar gebeurt het weer. Mensen langs de kant. Kotsend, zittend op de grond, huilend en zelfs meiden die op een brancard getild moeten gaan worden. Dit had ik gehoopt dit jaar niet te hoeven zien maar helaas gebeurt het weer.

De laatste meters zijn echt aftellen. Nog 300 meter en ik zie iemand wandelen. Een man zegt er wat van. Dat vind ik niet kunnen en zeg tegen haar: “kom, het laatste stukje”. Ze bedankt me dat ze mee mag lopen. Het laatste stukje van wanneer je Ahoy weer inloopt, dat stukje dat is van mij. Ik geef gas en haal mensen in. Dit is zo heerlijk; alles er nog even uitgooien wat er nog in zit. Dat was niet heel veel meer, maar ik heb het gedaan. 1:10:58.

Patricia en de Ladies run van 2015 in Rotterdam

Ik heb geen toptijd gelopen, maar wat heb ik genoten en dat is me zoveel waard. Met kippenvel van de kou, ja ik heb alles gegeven wat erin zat, zoek ik Alyssa op. We gaan uitwandelen en dat voelt goed. Ik heb het weer gedaan en dat is zo leuk. Het blijft de beloning voor al het trainen.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie