Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Patricia: Mijn wedstrijdvoorbereiding

Iedereen heeft zo zijn eigen manier van voorbereiden voor een wedstrijd. Een favoriete broek moet gewassen worden, er moeten pannenkoeken gegeten worden, het haar moet in een vlecht of de nagels moeten gelakt worden. Ik neem je mee in mijn week richting een wedstrijd.

De voorbereiding voor een wedstrijd begint bij mij vaak al in de week voorafgaande aan de wedstrijd. Aan de hand van foto’s en tekst geef ik je een kijkje in mijn voorbereiding.

Naar bijna elke wedstrijd rij ik zelf. Het grootste gedeelte ga ik met de auto en het laatste stukje met het openbaar vervoer. In de week voorafgaand zoek ik een parkeergelegenheid uit. Het liefst een P+R met een fijn tarief. In Den Haag stond ik voor € 2.00 geparkeerd en kon ik samen met mijn zus op de parkeerkaart reizen naar Den Haag centraal, een mooie combinatie. De reisroute, de hardlooproute, het evenement plattegrond en eventueel andere zaken print ik uit en doe ik bij elkaar in een hoesje.

Patricia; Mijn wedstrijd voorbereiding

De dinsdag of woensdag voor een wedstrijd ga ik het liefst nog een rondje van 5 km hardlopen. Dit is een psychisch rondje. Even kijken of ik het nog kan en alles goed voelt in en aan mijn lichaam. Stom, want ik weet hoe het voelt ook zonder dat ik ga hardlopen en ik weet dat ik het kan. Toch zenuwen omdat het zo veel groter is dan een rondje alleen lopen.

Patricia; Mijn wedstrijd voorbereiding

De avonden voorafgaand aan een wedstrijd probeer ik zo veel mogelijk voor 23:00 uur in bed te liggen en hoe dichterbij de dag komt hoe eerder ik erin wil liggen. Rust is belangrijk en zorgt voor een beter resultaat.

Patricia; Mijn wedstrijd voorbereiding

De dag van te voren worden alle hardloopkleding gewassen en besluit ik mijn outfit. Ik maak mijn tas klaar. In de tas gaat steeds meer mee. Dit komt ook omdat ik steeds beter weet wat ik nodig heb voor en na een wedstrijd. Ik zorg dat ik kleding en schoenen in mijn tas heb voor na het hardlopen. Het liefst lekkere makkelijke kleding die comfortabel zit.

Drinken, eten en snoep ontbreekt tegenwoordig ook niet meer. Een broodje koop ik onderweg maar een appel en banaan gaan zeker mee. Alle papieren gaan in de tas en dan is dat deel klaar.

Als mijn benen onrustig zijn mag ik nog een rondje hardlopen. 3 km kan geen kwaad en zeker niet als ik het rustig aan doe. In de avond voor een wedstrijd heb ik tegenwoordig het ritueel dat ik mijn nagels lak. In alle rust ga ik zitten en maak mijn nagels klaar voor de volgende dag. Tijdens de bruggenloop had ik de bruggen op mijn nagels staan en het aantal kilometer. In Den Haag waren ze groen geel en op de duimen het aantal km. Voor elke wedstrijd iets anders. Iets wat past bij de stad of het parcours. Het werkt rustgevend en ik vind het erg leuk om te zien tijdens de race. Het maakt me vrolijk als ik ernaar kijk.

Voor ik naar bed ga leg ik alles wat ik de volgende ochtend nodig heb klaar. Mijn muziek check ik nog even en dan wordt alles voor de zekerheid nog even opgeladen.

Ik zet mijn wekker twee uur voordat ik weg moet. Meestal ben ik al voor de wekker wakker. Ik blijf vaak wel liggen tot de wekker gaat even nog de rust houden in de benen. Na de wekker gelijk douchen. Na het douchen ga ik aan mijn eten beginnen. Tegenwoordig lukt het me al om meer te eten dan een beschuitje en dat vind ik echt al heel knap van mezelf.

Terwijl ik eet zet ik Fast girls aan. Met deze film kom ik lekker in de stemming.

We kunnen natuurlijk niet op de bank blijven zitten. Tanden moeten gepoetst worden. Mijn haren moeten nog in een vlecht en als het even kan dan gaan de elastiekjes in stijl mee met mijn nagellak. De bijgaande foto laat zien dat ik tijdens de ladiesride in stijl was.

Eenmaal aangekleed drink ik nog een laatste glas water of cola voordat ik vertrek en dan is het tijd om mijn support op te halen. Samen met mijn zus ga ik dan richting het evenement. In de auto vraag ik mijn zus nog even te checken of ik mijn startnummer echt heb voordat we de snelweg op zijn en dan zijn we helemaal klaar om te gaan genieten.

Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd? Heb je een gewoonte?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie