Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

supporter

Patricia; Ode aan mijn supporter

We hebben allemaal een supporter die boven de andere supporters uitsteekt. De supporter die er altijd is, die je steunt in al je beslissingen er is en je erdoorheen sleept. Vandaag wil ik daarom een ode brengen aan mijn supporter.

Hardlopen is een sport die ik alleen doe. Ik trek mijn kleding en schoenen aan en ga naar buiten. Een moment met mezelf, mijn gedachtes of helemaal niks. Toch is hardlopen niet een sport die ik echt alleen doe vind ik. De support die er is werkt ook enorm mee. Zo heb ik altijd wel een aantal mensen in mijn hoofd bij me. Zie ik het onderweg niet meer zitten of lukt het allemaal niet, dan is daar Papa omdat hij nooit opgeeft en wanneer ik wil opgeven hoor ik hem. Hij zou zo graag willen doen wat ik doe maar dat is niet verstandig. Mama omdat mama’s lief zijn en er voor je zijn als het goed en slecht gaat. Zélia omdat ik altijd terecht kan met mijn plannen, shit en alles en wanneer ik op wil geven hoor ik haar zeggen “Dit kan jij!” Deze drie woorden hoor ik dus niet zachtjes in mijn hoofd maar best wel hard en dan moet ik keihard lachen. Dan kan ik niet anders als door blijven gaan. Mijn bank supporter Tijn die er altijd is als ik thuis kom met mijn verhalen vol vreugde of verdriet en zegt dat ik het gewoon kan en moet doen en niet moet zeuren maar gaan. Ja zelfs dat kan me motiveren. Voor mij is er toch één supporter die boven de rest uitsteekt.

Over wie ik het heb?

Mijn nummer één supporter is toch wel mijn zus. Rianne is er tot nu toe bijna bij elke wedstrijd bij geweest. Alleen de zaterdagwedstrijden (op één na toen was ze er als verrassing) was ze er niet bij omdat ze dan werkt. De belangrijkste wedstrijden was ze erbij, stond ze aan de zijlijn en aan de finish. Ze motiveerde me om door te gaan niet op te geven en te zeggen dat ik het kan. Niet alleen motiveert ze, nee ze maakte ook foto’s, niet alleen van mij maar ook van andere hardlopers die ik ken en mijn vriendinnen. Fijne herinneringen heb ik er al aan over gehouden. Ondertussen hoort ze er ook gewoon bij ondanks dat ze dat zelf best wel apart vind. Laatst in de auto zegt ze nog als je niet wil dat ik mee ga moet je het zeggen hoor. Maar wat vind ik het fijn dat ze er bij is. Ik weet ik zie haar 3 seconden als ik langs ren maar die paar seconden geven weer power.

supporter

Waarom ze mijn nummer één supporter is?

Ze ……….
is er elke wedstrijd (als ze kan)
rijd mee naar Zandvoort en naar Eindhoven zelfs naar Rome als het kan
staat in de regen en de kou
trekt haar warme kleding uit om mij weer warm te krijgen
sjouwt met al mijn spullen
rent me achterna over het terrein terwijl ik van links naar rechts ga
loopt een 5 km funrun met me mee terwijl hardlopen niet haar ding is
wacht op me of ik nu 5 km of een halve marathon loop
fietst mee als ik een lange duurloop heb waar ik tegenop zie of behoefte heb aan gezelligheid
is mijn maatje in de sportschool, zin of geen zin we gaan
ze stelt zelfs haar huis beschikbaar om vriendinnen te laten overnachten voor wedstrijden.

Zonder haar zouden mijn ritjes die meer als een uur duren naar een wedstrijd wel erg saai worden. Wie zegt er dan kijk al die hertjes, wauw dat is een mooi huis zie je jezelf er al wonen en wie scheld er dan mee op de automobilisten die dom aan het doen zijn. Ondertussen leest ze nog alle berichtjes op social media en whatsapp en antwoord waar nodig zodat wanneer we op de locatie aankomen we helemaal bij zijn en weten wie waar is en waar we heen moeten. Naast dat het gezellig is in de auto is het enorm fijn om tijdens een wedstrijd iemand bij me te hebben, dat ik weet dat ik naar iemand toe loop. Iemand waar ik mijn vreugde of verdriet mee kan delen. Onderweg even dat koppie zien staan dat geeft weer een boost.

supporter

Er komen nog heel wat wedstrijden en trainingen aan en uitgepraat over hardlopen ben ik nog lang niet. Hopelijk ben je het nog niet zat en ga je nog lang overal met me mee naartoe. Kan je mijn enthousiasme nog lang handelen en hopelijk kan je het nog steeds aan dat ik mijn doelen steeds bijstel en verander in meer en verder.

Bedankt Rietje (Ri/Rianne) voor je steun en de gezelligheid. Op naar nog meer mooie momenten.

Wie is jouw nummer één supporter?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

One Comment

  • Nicole

    2 juni 2016 at 16:52

    Een terechte ode aan Rianne!!!! Zo geweldig dat ze er “altijd” is, maar ook dat ze inderdaad haar huis en armen wijd open spreidt. Ik voelde me zó welkom bij haar/jullie!

    Beantwoorden

Geef een reactie