Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Petra: Waarom ik hardloop

Flashback naar de tweede helft van de 00’s: een gymles op het veld van de plaatselijke softbalvereniging. Alle leerlingen moeten een rondje om de vier velden lopen. Ik snelwandel/jog er een beetje achteraan, na 10 meter al buiten adem. Achter iedere dug-out sta ik even stil om naar adem te happen. Als laatste kom ik het beginveld weer op. Wat is dat lopen een verschrikkelijk onderdeel van de gymles.

Behalve de verplichte gymlessen deed ik niks aan sport. De belangrijkste beweging was heen en weer fietsen naar school en werk en trappen lopen op school en thuis.

Zwemmen en groepslessen
Fast forward naar 2010/2011. Ik woonde dat schooljaar in Amerika en wilde graag bij een sportteam. Ik deed mee aan de try-outs voor het zwemteam en mocht mee doen. We trainden 10 uur per week in het zwembad, hadden regelmatig wedstrijden en daarnaast ging ik regelmatig naar de sportschool om mijn conditie te verbeteren. De eerste keer dat ik vrijwillig sportte én het ook nog leuk vond.

Maar toen kwam ik terug in Nederland, verhuisde ik naar de andere kant van het land voor mijn studie en moest ik iets nieuws vinden. Na 1,5 jaar met de studentensport mee te doen aan Zumba, hoopdance en BOMmen, begon ik samen met Tineke met hardlopen. Omdat bloggers het zo leuk lieten lijken.

waarom ik hardloop Rotterdam

En toen hardlopen
De belangrijkste reden om te gaan sporten was omdat ik het in Amerika ook zo leuk vond en ik dat miste. Daarbij kwam ik er tijdens een schoolproject achter dat ik volgens mijn BMI overgewicht had en wilde ik wat afvallen (dat is niet gebeurd trouwens, helaas. Ik heb officieel nog steeds overgewicht.)

Op 2 november 2012 liep ik samen met Tineke mijn eerste rondje met Start to Run van Evy Gruyaert. Volgens mij liepen we vanaf mijn flat over het fietspad richting een dorpje en weer terug. Sindsdien ben ik nog een paar keer opnieuw begonnen, omdat ik niet altijd even gemotiveerd was en vond dat ik tijdens tentamens geen tijd had. Sinds september 2013 ben ik alleen nog gestopt vanwege twee blessures.

En nu loop ik nog steeds/weer. Ik vecht tegen blessures. Ik sla me door zware trainingen heen. Ik schop mezelf naar buiten als ik het hardlopen de hele dag uit blijf stellen. Maar het grootste gedeelte van de tijd geniet ik van de verbeterende tijden en afstanden. Ik krijg automatisch een lach op mijn gezicht als ik lekker loop. Ik bewonder mijn omgeving en geniet van het weer. Ik ben trots op wat ik heb bereikt. En dat is niet eens het enige waarom ik hardloop.

waarom ik hardloop medailles

Waarom ik (nog steeds) hardloop
Soms vragen mensen aan me waarom ik hardloop en na mijn blessures weer ben begonnen. Waarom ga ik niet weer zwemmen, zoals in Amerika? Daar krijg je minder snel blessures van, zeggen ze dan. Maar zwemmen is geen hardlopen (al zou ik het er best bij willen doen ;).

Ik loop nog steeds/weer vanwege het gevoel dat ik krijg van hardlopen.

– Die triomf als ik mijn tijden verbeter of langer loop dan ik ooit te voren heb gedaan.
– Dat onomschrijfbare gevoel als ik me realiseer dat ik ineens al een uur onderweg ben zonder dat ik het door had.
– De geheime dansjes die ik tijdens het lopen in mijn hoofd doe op mijn muziek.
– De geweldige sfeer bij hardloopevenementen.
– Hoe stoer ik me voel als ik door de stromende regen mijn training doe.
– De lieve meiden van JKR die me al drie jaar adviseren, steunen, motiveren en inspireren.
– De ongeloof van anderen, zoals die keer dat ik van Zaandam naar Purmerend liep en ik bij iemand naar de wc mocht: “Ben je uit Zaandam komen rennen?! Hoe ver is dat wel niet?!”
– De blijheid als ik weer een rondje heb gelopen zonder pijn in mijn knie of schenen.
– Dat verlangen naar hardlopen als het perfect hardloopweer is buiten.
– Mijn gloeiende wangen die warmer zijn dan de hete douche die ik na het hardlopen neem.
– De medaille die ik na een wedstrijd om mijn nek krijg gehangen.
– Hoe ik rustig over van alles en nog wat kan nadenken tijdens het rennen; dan denk ik veel helderder na.

Ik loop niet meer zo ver, maar dat komt wel weer. Ik loop niet snel, maar mijn favoriete quote is niet voor niks:

No matter how slow you go, you’re still lapping everybody on the couch

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

2 Comments

Geef een reactie