Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Pittige week, 30 km en nog 4 weken

Pittige week, 30 km en nog 4 weken

Tja, hoe begin je je verslag na zulk  rotnieuws vanochtend. Ik (en de rest van de meiden) wist het al een tijdje, maar zodra ik het weer lees krijg ik toch weer kippenvel. Eveline, wij vonden het superleuk dat je deel uitmaakte van het Just Keep Running-team. Je enthousiasme, je eigen hardloopritme en betrokkenheid. Voor ons maak je nog steeds deel uit van Just Keep Running, maar het is begrijpelijk en nodig dat je nu focust op jezelf. Wij wensen je heel veel sterkte met dit enorme verlies en we wensen je het allerbeste! Je bent een topper en we waren al voor Just Keep Running vriendinnen en dat gaat zeker ook na Just Keep Running gewoon door en we gaan binnenkort maar eens heel snel naar die Nike-outlet ;). 

Ik zou een heel verslag hierover kunnen schrijven, maar laten we toch even naar mijn week kijken (oh wat klinkt dit egoïstisch maar hopelijk begrijpen jullie mij). Mijn hardloopweek begon eigenlijk pas vanaf donderdag. Maandag had ik een rust dag na de CPC Loop en dinsdag was ik de hele dag te vinden in Antwerpen voor mijn werk. Woensdag stond in teken van bewerken en nog een fotoshoot en ’s avonds ging ik bij een vriendin eten. Geen tijd gemaakt om te gaan hardlopen.

Donderdag

Donderdag kon ik eindelijk gaan lopen en ik besloot om samen met Noa te gaan. Op de planning stond 90 min in een langzaam tempo, dat moet wel lukken! Noa had er zin in en het zonnetje scheen mooi. Natuurlijk ging ik weer te laat, maar dat betekende wel dat ik de Coen en Sander show kon luisteren tijdens het hardlopen haha!

Pittige week, 30 km en nog 4 weken

Pittige week, 30 km en nog 4 weken

Marathon-Week-19-2

Marathon-Week-19-4

Nog even samen op de foto!

Marathon-Week-19-5

Noa, liep een stukje zonder riem. Zij kan zoveel beter luisteren als ze niet aan de riem is dan wel. Wij liepen op een heerlijk tempo, 90 min lang en uit eindelijk hebben we samen 11 km gelopen. Het ging eigenlijk best wel vanzelf. Mijn benen voelden heel er goed en weer had ik geen last van mijn kuiten. Zouden ze eindelijk de strijd opgeven en gewoon normaal doen?

Vrijdag

Ik wilde eigenlijk pas zaterdag weer lopen, maar zo kwam ik niet uit met mijn planning dus besloot ik om toch nog te gaan lopen, weer met Noa. Dit keer 90 min met 2x versnellen. Helaas begaf mijn horloge het halverwege en daar kwam ik pas heel laat achter. Ik vond het al zo raar dat ‘ie niet aangaf dat ik moest versnellen, haha! Ik besloot om via mijn telefoon de tijd in de gaten te houden, maar hoe mijn hartslag was… geen idee. Ik weet ook niet of ik in de juiste hartslagzone zat! We sloten de run af in het park waar ik Noa beloonde met knuffels en snoepjes en free time!

Marathon-Week-19-6

Marathon-Week-19-7

Omdat ik van tevoren mijn route had uitgestippeld wist ik ongeveer wanneer ik terug moest lopen. Thuis heb ik het nog even berekend en samen met Noa heb ik 12 km gelopen. Mijlpaal voor Noa! Ze lag ’s avonds ook echt knock out op de bank haha.

Zaterdag

Het is dat ik mijn benen niet voelde, maar slim is het niet om 2x te hardlopen achter elkaar en de 3de dag een lange duurloop in te plannen. Ik kwam anders echt niet uit met mijn planning en die van volgende week dus ik ging ervoor. Ik sliep die nacht heel goed en de volgende ochtend was ik er wel klaar voor. Deze keer natuurlijk zonder Noa.

Marathon-Week-19-8

Ik wist precies waar ik heen moest gaan en het was ook een andere weg dan normaal. Meer tussenwegen en weinig tot geen stoplichten. Ik had mijn Spotify-lijstje opstaan en mijn benen voelden goed. Ik liep en liep en ik had meteen mijn ritme te pakken, dit ga ik volhouden. Bij 5 km besloot ik een gelsnoepje te nemen die ik bijna niet weg kreeg en bij 12 km nam ik een gelletje. Ik maak geen reclame voor SIS, maar dat zijn de gelletjes die ik inneem en ze zijn wel oké. Ze zijn niet heel lekker maar ach, het kan er mee door!

Marathon-Week-19-9

Ik had mijn route helemaal perfect uitgestippeld totdat ik bij een rotonde aankwam en zag dat er geen fietspad of stoep was. Wat krijgen we nou? Ik belde mijn hulplijn (aka mijn vriend) en vroeg wat ik het beste kon doen. Hij legde mij een route uit en ik moest daar maar op vertrouwen. Hup, gewoon door gaan Zélia.

Marathon-Week-19-10

Ik had de weg gevonden en tot ongeveer 20 km ging het lekker. Ik moest wel een paar keer wandelen, maar vaak hield ik de 20 seconden aan en ging ik weer. Ik merkte dat ik toch best wel dorst had en ik kakte ook behoorlijk in. Bij 20 km bleek mijn rugzak leeg te zijn… shit! Ook kwam ik weer bij een route uit waar ik niet door mocht lopen. Gelukkig wist ik een alternatief en zo wist ik ook dat ik langs een McDonalds zou komen. Kan ik mooi drinken kopen!

Marathon-Week-19-11

Marathon-Week-19-12

Een heel raar gezicht zal het zijn geweest. Net 23 km hardgelopen en dan de McDonalds binnenkomen haha! Ik bestelde alleen een flesje water en een medium cola. Ik had me een partij dorst!! Ik merkte meteen dat ik aan het afkoelen was dus het was weer tijd om te gaan. De laatste 7 km heb ik gerend alsof mijn leven ervan af hing. Niet omdat het moest, maar ik zat helemaal in mijn ritme en ik had de nieuwste nummer van Muse op repeat. Mijn horloge bleef maar piepen omdat mijn hartslag hoger ging, maar het voelde lekker! Ik heb mijn pace weer omhoog gehaald en toen ik bij onze voordeur was, was ik leeg. Ik was KAPOT!

Marathon-Week-19-13

Hyper, trots, blij en moe. Dat is wat ik ben. Mijn benen voelen nu (een dag later) verbazingwekkend goed, maar ik merk wel dat ik moe ben. Ook al heb ik heerlijk geslapen, de rust heb ik echt nodig en ik moet die rust ook echt gaan nemen! Goed, dat ik deze week 3x hele dagen weg ben voor mijn werk waaronder 2x in het buitenland laten we even achterwege, maar het wordt de komende weken vroeg naar bed gaan!

Hoe was jullie week?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

2 Comments

Geef een reactie