Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

just keep running

Plan de campagne

Een week geleden moest #MR16 nog beginnen. Een week geleden lag alles nog open. Nu, zes dagen na de marathon van Rotterdam is de uitkomst bekend. De eerste, heftige emoties zijn weggeëbd. Inmiddels kan ik nuchter terugkijken op Rotterdam: het heeft helaas niet zo mogen zijn, ik heb geen PR gelopen. Wat nu?

Dit weekend ben ik in Italië. Mijn eerste voorzichtige stappen na de Rotterdam Marathon loop ik dus in het buitenland. En mijn volgende marathon ook. In Berlijn om precies te zijn.

In het najaar van 2015 zag ik de inschrijving voor Berlijn voorbijkomen. Ik twijfelde of ik me moest opgeven voor de loting. Twee marathons in een jaar? Is dat niet een beetje overdreven? Ik rekende wat en schoof in mijn hoofd met vakanties en weekendjes weg. Een marathon in april en een marathon eind september, dat moest lukken. Dan had ik tussendoor nog genoeg tijd voor een hardloopluweperiode voordat het trainen voor marathon II weer begon. Vorig jaar herstelde ik snel na de marathon van Rotterdam. Ik had er alle vertrouwen in dat dat dit jaar weer zo zou zijn.

Ik besloot me aan te melden. De kans dat ik inderdaad ingeloot zou worden, was niet zo groot. Mocht het toch lukken, dan beschouwde ik dat als een teken.

Ik was die hele marathon allang weer vergeten toen ik begin december in mijn mailbox een bericht ontving met een Duitse titel: Verlosungsergebnis 43. BMW BERLIN-MARATHON 2016. Oh nee! De marathon van Berlijn! En jawel, de goden waren me goed gezind: Ich bin ein Gewinner! 

Op 25 september loop ik dus de marathon van Berlijn. Vóór 10 april waren er drie scenario’s:

 • Ik loop een geweldige race in Rotterdam en probeer dit PR in Berlijn te verbeteren
 • Ik loop een geweldige race in Rotterdam en ik ga in Berlijn puur en alleen genieten
 • Ik loop een klotewedstrijd in Rotterdam en ik neem revanche bij de oosterburen

Nu, op 16 april, is er nog een scenario over. Numero 3. Ik ben verre van tevreden met mijn race en eindtijd van Rotterdam. En nu ben ik heel blij dat ik me vorig jaar in een vlaag van verstandsverbijstering heb aangemeld voor Berlijn. Een tweede kans.

Maar hoe ga ik dit aanpakken? Wat is mijn plan de campagne?

De afgelopen maanden heb ik getraind onder leiding van trainer Rob Veer. Hij maakte elke drie, vier weken een schema op maat en hield mijn conditie goed in de gaten. Met de ervaring van Rotterdam op zak, denk ik dat ik weer bij hem aanklop. Ik wil er alles aandoen om een herhaling van het blackouthekjesbroekplasdrama te voorkomen. Ook al weet ik dat het niet aan mijn voorbereiding heeft gelegen. Of aan iets wat ik wel of niet heb gedaan tijdens wedstrijd. Dan nog. Ik heb graag die extra bevestiging.

In mei mag ik weer meelopen met de Roparun. Daarna doe ik even rustig aan. Dat betekent niet dat ik helemaal niet meer loop, of niet meedoe aan wedstrijden. Maar ik gooi het gemiddelde aantal kilometers per week wel omlaag. En na een maandje, zo rond half juni, gooi ik die weer flink omhoog. Want dan begint de lange weg naar Berlijn. Mijn allereerste najaarsmarathon. Mijn allereerste lange duurlopen in de zomer. Ik kan nu al niet wachten.

Wat zijn jouw hardloopplannen?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

6 Comments

 • Astrid

  16 april 2016 at 08:28

  Berlijn is echt zo gaaf! Ik heb er net de halve gelopen en een vriend in 2015 de hele. Organisatie is top, sfeer geweldig en je loopt langs zo veel moois. Wordt een geweldige revanche!

  Beantwoorden
 • Helga

  16 april 2016 at 10:47

  Als je ineens stilstaat na intensief bewegen kun je inderdaad misselijk worden en flauwvallen. Ik heb het zelf ook wel eens gehad (niet zo heftig als jij) na een eindsprintje naar huis. Ik denk dat het echt gewoon stomme pech was en dat het aan je voorbereiding niet heeft gelegen. Ontzettend knap dat je hem hebt uitgelopen. Ik weet zeker dat je in Berlijn gaat knallen!!

  Beantwoorden
  • Eveline

   21 april 2016 at 10:19

   Dankjewel! Ik heb wel eens eerder gehad dat mijn bloeddruk ineens snel zakt als ik opsta of plots moet stoppen (maar nooit tijdens het hardlopen), dus ik denk ook dat dat het was. Voortaan maar wat beter opletten! 🙂

   Beantwoorden
 • Marianne

  18 april 2016 at 07:58

  Supertof, dat je ook meeloopt met de Roparun! Weer vanaf Parijs? Ik ga dit jaar voor het eerst mee als loper (vorig jaar gefietst) vanaf Hamburg… Goede tips voor me?!? 😉

  Beantwoorden
  • Eveline

   21 april 2016 at 10:20

   Wat cool! Ik vond het echt geweldig. Qua tip: veel intervallen van tevoren! En de week ervoor een beetje rustig aan doen.. Succes, ik ben heel benieuwd naar je ervaringen!

   Beantwoorden

Geef een reactie