Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Project Snelle Zeel: Back on track en nog 7 weken

Project Snelle Zeel: Back on track en nog 7 weken

Back on track mensen! Twee weken geleden konden jullie lezen dat ik iets heb weggehaald onder mijn knie. Ik probeerde twee weken geleden toch een rondje te gaan lopen en ondanks dat het wel oke voelde, wilde ik toch wachten tot mijn hechtingen eruit gingen. Dat is gelukkig maandag gebeurd en daarom kan ik weer mooi echt gaan trainen. Geen smoesjes meer want ik heb zelfs nieuwe hardloopschoenen! Lees mee. 

I got some new shoes!

Yes, vorige week zaterdag ben ik eindelijk naar Rønnør geweest in Eindhoven. Ik had echt nieuwe hardloopschoenen nodig. Rønnør was eerst Run2day Eindhoven maar ze zijn zelf verder gegaan en hun winkel heeft een complete metamorfose gekregen. Wow. Het ziet er super goed uit. Zoals altijd werd ik daar weer ontzettend goed geholpen. De eerste paar schoenen die ik aandeed zijn ook meteen diegene waarmee ik hopelijk de halve marathon en marathon ga lopen. Ik heb nog andere geprobeerd maar de New Balance FreshFoam 1080 zaten als gegoten!

Op naar vele km’s met pr’s!

Still got it!

Op mijn schema stond: Inlopen 1200, dan 4x 800, sp 600. De 800s gaan in 5:30. Dit is niet een tempo per km maar de tijd die je over 800 doet. Oke, dus ik moet 4x 800 meter sprinten en ik mag daar maar 5:30 min over doen. Oke.. spannend wel. Ik trok mijn nieuwe hardloopschoenen aan en zoals altijd moet ik daar even goed inkomen. Kreeg soort van stijfheid/kramp maar na 2 km trok dat weg. Oorspronkelijk stond er dat ik 5 min mocht doen over 800 meter maar omdat ik dus 2 weken niet heb kunnen rennen had mijn coach het naar 5:30 min. Maar ik zou Zélia niet zijn als ik toch…

Goed, de eerste keer 800 ging onder de 5:30 min! Yes, dat gaat lekker. Ik koos wel voor om de 600 meter te wandelen ipv te joggen. De tweede keer haalde ik het net niet. 5:36 min. Shit. Ik baalde maar toen dacht ik. Ik ga de laatste proberen in 5 min. De derde keer haalde ik in 5:16 min. Dat gaf mij vertrouwen om het in ieder geval de proberen. Ik ging bijna dood (zogenaamd), ik kon geen lucht meer happen maar ik haalde de laatste 800 meter in 4:59 min! Was toch effe een potje trots jongens!

Niet mijn lekkerste training

Mijn schema gaf aan dat ik 8 km mocht gaan lopen waarvan km 4 en 7 in 6:15 min/km. Theoretisch gezien zou het moeten lukken want dinsdag haalde ik 800 meter in 4:59 min wat gelijk staat aan 6:14 min/km. Dus die 200 meter.. Ik besloot om de eerste 3 km rustig aan te doen. Ik merkte wel al meteen dat ik steken had in mijn zij en ik liep niet heel relax. Heel even wilde ik na 2 km stoppen maar ik dacht aan de halve marathon die over 7 weken is. Ik kan niet wéér een training skippen. Dus dan maar met pauzes. Ik besloot elke stoplicht te gebruiken om even op adem te komen.

Toen het moment aankwam dat ik gedurende 1 km in 6:15 min/km kneep ik hem even. Maar ik haalde diep adem en ik rende. Alsof mijn leven eraf hing. Alsof mijn pizza in de oven bijna klaar was. Alsof iemand mijn favoriete gerecht voor mijn neus aan het opeten was als ik niet optijd zou komen. Ik rende en rende en ik klopte de 1 km na 6 min en 11 sec. Oftwel 6:11 min/km. Netjes! Ik mocht weer even op adem komen en bij km 7 ging ik er weer voor maar daar ging wat fout. Net voordat ik mocht gaan knallen vloeg er een of twee vliegjes in mijn mond. Ik begon te kokhalzen en zag de bosjes van iets dichter bij. Niet echt relax kan ik je melden en al helemaal niet als ze er niet uit willen. Ik knalde er toch 1 km uit in 6:08 min/km maar vraag me niet goed.

Toen ik net klaar was zag ik een lief klein meisje op haar loopfiets naar me toe lopen. Mijn man en kind stonden op mijn te wachten. Dat maakte de training een stuk leuker. Ondanks dat ik het wel gehaald heb, was ik absoluut niet tevreden over mijn 8 km training. Het voelde gewoon niet goed. Ik zat er niet lekker in. Hopelijk lukt het mij morgen wel lekker te lopen!

Nog 7 weken tot de halve van Amsterdam en ik ben weer blij dat ik kan trainen. Mijn hechtingen zijn eruit, de wond is mooi dicht. Geen smoesjes meer maar knallen en ondanks dat ik nog veel moet doen heb ik er wel vertrouwen in. Zei ik dat echt? Ja.

Tot volgende week!

A bientôt 

Zélia 

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie