Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Project Snelle Zeel: Die heuvels op en nog 11 weken!

Project Snelle Zeel: Die heuvels op en nog 11 weken!

Zo, vakantie in het buitenland zit erop! Wifi was, op z’n zachts gezegd, niet zo snel. Daarom was het altijd een vraag of het uberhaupt online zou komen maar daar is ie weer! Een week verslag van mij. Ik was de laatste 1,5 week in Frankrijk. Er is veel gewandeld, gedronken en gegeten maar ook ben ik gaan hardlopen. Door het bizarre warme weer heb ik “maar” twee keer gelopen deze week maar het waren wel 2x effectieve trainingen. Lees mee! 

“Oh dat doe ik wel effe 2x”

Dat riep ik toen ik de 2 km lange heuvel zag. Ja, joh! Het is niet meteen steil omhoog dus dat moet mij wel lukken. Ik liep 1,25 km in op een goede tempo en aangekomen bij de heuvel dacht ik.. HAHA. 2 km omhoog is toch wel even andere koek en daarnaast maakte ik de grote blunder om vol gas de heuvel op de komen. Maar het rare? Het voelde best goed! Ik liep een tempo dat ik goed kon bij houden en dat terwijl het omhoog ging. Ik schrok tussendoor wel van mijn hartslag maar ik voelde me goed. Bizar gewoon. Maar ik kon op een gegeven moment gewoon echt niet meer. De hitte, de tempo en het veel te snel starten hakte in. Ik stopte na 1 km en het was duidelijk, ik ga dit niet nog 1 km volhouden. Ik liep heuvel op in 6’56 min/km. HEUVEL OP.

Ondanks dat ik stopte en weer terug naar beneden ging in 6’22 min/km, was ik toch wel verdomd trots. Ik heb echt zoveel meer tempo dan dat ik dacht! Dit voelt echt mega goed en geeft vertrouwen. Ik ga echt met stappen vooruit.

Zou het mij lukken?

Dit keer niet om 2x weer een heuvel op te gaan maar om het parcour wat ik al jaren loop bij mijn oma te verbreken. Mijn persoonlijk record op dat parcour is 1 uur en 14 min. Zou het mij lukken om nu, in de hitte, die te verbreken? Ik ging het proberen maar het belangrijkst was voor mij dat ik die kilometers in mijn benen zou krijgen en die heuvels. Goed voor de kracht in mijn benen. Ik liep weer de eerste 1,25 km stabiel en lekker richting de heuvel. Deze heuvel is namelijk net wat anders dan de andere. Die is vanaf de eerste meter direct omhoog! Ik voelde gelijk mijn benen en mijn kont. Halleluja! Ik zette door maar het was zo steil dat ik toch besloot om te gaan lopen maar wel flinke stappen te zetten.

Eenmaal boven ging het weer steil naar beneden en daar hou ik stiekem wel van haha. De meeste mensen krijgen dan pijn in hun knieeen of schenen maar ik hou van naar benen sprinten haha. Maar dat naar beneden gaan is prima maar daarna ging het weer steil omhoog. Ik voelde de zon branden en de vliegen van de weiland op me komen. Dwazen, vliegen of wat dan ook. Beesten waar ik niks van moest hebben. Ik liep weer stukjes en eenmaal ‘plat’ begon ik weer te rennen. Ik wilde geen tijd verliezen. Bij 4 km ging ik naar links om vervolgens weer een stukje “plat” te lopen tot ik weer naar beneden ging. Daar zette ik me af en voor mijn gevoel sprintte ik naar beneden. Ik kreeg op een gegeven moment wat steken aan de zijkant maar toen dacht ik bij mezelf. Wat nu als ik ga “boksen”? Gewoon mijn armen naar voren heen en weer bewegen? Het zal of heel dom hebben uitgezien of… nou ja het zag er gewoon heel dom uit maar het werkte wel! En nu, heb ik ook spierpijn in mijn armen haha!

Ik rende door naar beneden en toen hoefde ik maar 1,75 km terug te rennen naar mijn oma’s huis. Ik zette alles op alles en rende. Ik zou en moet sneller zijn dan 1 uur en 14 min. Ik keek heel even op mijn horloge en ik zag al gelijk. YES GELUKT. Eenmaal thuis zag ik het: 1 uur en 6 min! WHOOHOOO. Gvd.. wat ben ik trots.

Bizar aan heel dit gebeuren: ik heb dus geen spierpijn en daarom dacht ik soms dat ik niet genoeg of hard getraind had maar nee, ik ben gewoon sterker aan het worden! Ik ben zo benieuwd naar de komende 10 weken. Als het goed is krijg ik vandaag of morgen mijn schema. Ik hoop dat de komende 10 weken ongestoord kan gaan lopen. Helaas moet ik 13 augustus iets laten weghalen onder mijn knie. In principe zou ik 2 weken minder moeten sporten ivm hechtingen maar dat zie ik dan wel. Eerst kijken hoe en wat de schade is. Anyway.. jongens ik heb er zoveel zin in. Ik heb echt weer vertrouwen gekregen!

En nu, tas uitpakken, wasjes draaien en nog genieten van mijn laatste week vakantie! En voor jullie: een foto van mijn kleine die sinds gisteren kan lopen! OMG! (Dit is overigens een foto voor ze liep. Ze loopt nu wel iets minder breed haha!)

 

A bientôt

Zélia

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie