Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Project Snelle Zeel: Lange duurlopen en nog 6 weken

Project Snelle Zeel: Lange duurlopen en nog 6 weken

Een keer op een maandag omdat ik perse mijn lange duurloop van gisteren ook in mijn verslag wilde. Want ik moet eraan gaan geloven, de lange duurlopen staat in mijn schema te pronken om gelopen worden. Ik hoopte vorige week 4 keer te gaan maar in praktijk is dat toch anders. Maar ik ben in ieder geval wel 3x gegaan en vandaag vertel ik jullie hoe dat ging! 

Maandag

Tijd voor een interval en dat vind ik het leukste om te doen merk ik! Op de planning stond dat ik 8 min moest inlopen om vervolgens 5x 3-2-1 te gaan lopen. 3 min volle bak, 2 min minder en dan 1 min rustig. Daar moest ik op mijn cadans letten. Ik had er zin in!

Maar helaas voelde ik meteen dat het niet zo’n succes was. Mijn benen voelde wat stijf aan en ik kreeg kramp. Maar ik wilde doorgaan en stoppen mocht alleen bij stoplichten. Ik voelde wel dat ik niet voluit kon gaan maar ik wilde wel deze training afvinken. Het was zwaar en mentaal moest ik mezelf echt vertellen dat ik door moest gaan. Toen ik uit eindelijk de laatste 10 min uit rende voelde ik me goed en voldaan. Het kan beter maar de km en kracht zit er weer in! Gelukkig mag ik hem deze week nog een keer doen haha! Ben benieuwd of ik die wat sneller kan doen want die 3 min voluit waren bij mij niet voluit.

Donderdag

Ik had als doel om de 90 min te gaan lopen die ik eigenlijk die week ervoor op zondag moest doen. 90 min in een ritme van 10-1-1. Ik moet zeggen dat ik duurlopen zoals dit wel erg fijn vind omdat ik dan niet gefocust ben op de 90 min maar op de blokken. Een aanrader!

Ik besloot om met een podcast te gaan lopen. De podcast van Master Your Mindset en dat ging over verslaving. Ik vond dat wel interessant. Ik heb wel een Friends verslaving maar gelukkig geen alcohol verslaving, geen game verslaving of drugs maar wel een andere verslaving. Het is niet dat ik de stempel heb gekregen maar verschillende deskundige hebben wel aangegeven dat ik een eetverslaving heb. Ik eet uit emoties, uit verveling en om andere redenen. Ik was daarom wel benieuwd hoe en wat er in dit podcast verteld zou worden.

Jongens, ik had dit beter niet kunnen doen. Het is niet zo dat het een zwaarbeladen onderwerp was maar ik werd ermee geconfronteerd en vooral om de punten waarom je een verslaving kan hebben, ontwikkeld. Ik schoot helemaal dicht en tranen kwamen over mijn wangen. Het is duidelijk dat ik nog niet over dit punt heen ben en ik weet dat ik er iets aan moet doen. Dat moet. Je kan je wel voorstellen dat ik na 30 min zo iets had van: laat maar! Ik stopte. Ik had alleen niet goed bij nagedacht want ik stopte en ik had ook echt totaal geen zin om nog te gaan hardlopen. Maar omdat ik 30 min van mijn huis was gaan rennen, moest ik weer dat zelfde stuk terug lopen. Tja, dat heb je niet in 30 min gedaan als je gaat wandelen. Dit was een goede therapie voor mij. Ik heb hierdoor weer goed kunnen nadenken en ik kan je melden: ik ga stappen maken. Ik moet dit doen. Nu.

Zondag

Zaterdagavond kreeg ik mijn schema voor komende 4 weken. Met hele duidelijke woorden van mijn coach. Ik moet echt aan de bak. De halve marathon is zeker nog haalbaar maar ik moet nu echt 3x in de week lopen en richting die lange duurlopen gaan. Daarom stelde ze voor dat ik de 90 min die donderdag niet gelukt waren, om die zondag te doen en de 70 min die op schema stond te vervallen. Ik was het helemaal met haar eens en zondag trok ik mijn hardloopspullen aan en ging ik. Zonder podcast maar met gewoon muziek op.

De eerste 45 min gingen KUT. Ik voelde alles pijn doen maar was het wel echt pijn? Hoe langer ik erover nadacht om meer ik tot conclusie kwam dat ik helemaal geen pijn voelde. Ik wilde pijn voelen om een soort van excuus te hebben. Goed, mijn benen waren wel wat stijf en voelde wat kramperig aan maar ik wist dat dit binnen 20-30 min over ging. Waarom probeer ik smoesjes te verzinnen? Dit is niet de Zélia. Dit ben ik niet. Ik begon 100 smoesjes te verzinnen en ik kan je melden dat je na 15 wel zoiets hebt van: fuck it, niet zeiken maar lopen! Ik postte dit op mijn instagramstories en dat had ik nooit moeten doen. Waarschijnlijk verwachtte ik wel motivatie te krijgen maar in feiten kreeg ik maar liefst 5 commentaar over het feit dat het niet goed ging. Ik ga hier niet verder op in, ik was even de weg kwijt maar heel snel realiseerde ik me dat ik juist door moest gaan. Het doel was om mezelf te bewijzen dat ik die volgende 45 min wel kan doen!

Ik ga mezelf 2 opties: miepen, huilen en stoppen en dan vervolgens de afstand die ik heb gelegd in 45 min terug lopen (ook hier weer zou ik langer bezig zijn dan 45 min) of optie 2: get over it en ga rennen!

Ik koos voor nummer 2 want ik geef niet op. Het gaat misschien niet zo zoals ik had gehoopt maar om nu op te geven? Nee! Ik kreeg de vraag waarom ik voor een halve wil gaan en een hele? Mensen die mij kennen weten heel goed waarom ik dit wil. Het allerbelangrijkst is dat ik weet waarom ik het wil. Ik moest gewoon weer even onder ogen zien waarom ik dit wil doen. Het motiveerde me zo enorm dat ik de laatste 45 min best wel lekker liep. Mijn doel stond weer voor mijn ogen. Ik rende door het park en ik begroette hardlopers en zij mij. Ik weet niet hoe het bij jullie is maar ik krijg daar altijd een onwijs warm en goed gevoel van! Motiveert mij zoooo enorm! 

Bij 1 uur 21 kreeg ik een melding dat mijn horloge bijna leeg was, oeps! Ik maakte snel een foto zodat ik het tenminsten wel aan mijn coach kon laten zien haha! Maar hij heeft het gelukkig nog wel volgehouden. Maar bij 1 uur 20 gebeurde er iets grappigs. Ik had gerend en moest wachten voor een stoplicht. Omdat het mega warm was (vond ik) en ik natuurlijk geen water bij me had (dom) hing ik voorover. Om even op adem te komen. Er kwam toen een scooter voorbij gereden met twee meiden erop. Ik had ze nog niet meteen door maar ze kwamen naar mij toe om te vragen hoe het ging! Vervolgens zie ik bij de stoplicht een auto staan die ook even wilde kijken het wel goed ging met mij haha! Echt mega lief en er was helemaal niks aan de hand. Ik was gewoon moe en kapot haha!

Zo, behoorlijk lang verslag weer. En misschien denken jullie wel: de zoveelste keer dat ze weer het hardlopen heeft gevonden maar op een of ander manier klopte deze week alles. Ik ben tot veel realisatie gekomen. Ik heb bepaalde feiten moeten herkennen maar het allerbelangrijkst is: ik weet weer waarom ik dit doe. Waarom ik hardloop. Waarom ik een halve en hele wil lopen. Ik wil dit en niks kan me in de weg gaan staan. Mijn coach is echt de beste en als ik mezelf nou eens een keer gun om te gaan hardlopen ipv verschillende smoesjes te verzinnen, dat moet dit goedkomen. Gelukkig heeft mijn man er vertrouwen in en de JKR-ers ook. Mijn coach heeft er vertrouwen in en het allerbelangrijkst: IK HEB ER VERTROUWEN IN! Die halve marathon gaat gelopen worden.

A bientôt

Zélia 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie