Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Project Snelle Zélia: Amsterdamse bossen, bootcamp en veel spierpijn!

Project Snelle Zélia: Amsterdamse bossen, bootcamp en veel spierpijn!

Vorige week schreef ik in mijn blogje dat ik er wel klaar ben voor de Marikenloop. Mijn spieren zeggen vandaag (gisteren) nog even wat anders. Dit komt door een gebeurtenis die woensdagavond plaats vond. Maandag liep ik samen met Shirley door de Amsterdamse bos 10 km. En zaterdag liep ik een kleine rustige -uitloop-spierpijn-run. Wanneer je dit leest ben ik waarschijnlijk of onderweg naar de Marikenloop, of ik start nu of ik ben al gefinisht! Hoe instagram lekker in de gaten om te zien of ik er echt klaar voor was.. 

Zondag

Ik ging zondag weer lopen met mijn vriend maar ik had hem de opdracht gegeven om mij te hazen. Eens zien wat ik echt kan. Nu weet ie totaal niet hoe dat in zijn werk gaat. Ik zette zijn horloge op een tempo dat ie minimaal moest lopen. Hij mocht niet langzamer dan 7’00 min/km lopen. Voor hem een makkie, voor mij een strijd. We namen Noa mee en daar gingen we. Ik voelde gelijk dat er iets niet klopte. Is dit 7’00 min/km? Dat haal ik never nooit! Wat bleek, we liepen de eerste km op 6’30 min/km. Halleluja! Gelukkig merkte hij dat zelf ook en hij begon iets langzamer te lopen. Mijn kuiten stonden strak van de inspanning. Ik moest echt even stretchen! Ik deed wat oefeningen en we gingen weer verder. Ik merkte op een gegeven moment dat ik het wel kon volhouden maar mijn hoofd begon te alarmeren. “Ik voel een pijntje bij mijn teen“, “Ik kan dit niet”, Voel ik mijn schenen? Ik haalde van alles in mijn hoofd maar niks was waar. Ik had helemaal geen pijn, ik durfde gewoon niet te geloven dat ik dit tempo kan lopen. Na 7 km stopte we onze horloges en ik keek naar onze gemiddelde snelheid: 6’49 min/km. STOP DE PERS! Heb ik zojuist 7 km gelopen met een gemiddelde snelheid van 6’49 min/km? HOE DAN? Ik was wel echt kapot maar ook trots. Zie je wel! Ik begin sneller te worden!

Project Snelle Zélia: Amsterdamse bossen, bootcamp en veel spierpijn!

Maandag

Ik had afgesproken met Shirley om in de Amsterdamse bossen 10 km met haar te gaan hardlopen. Ze is aan het trainen voor de We Run Amsterdam (die gisteren plaats vond) en ze wilde toch heel graag de 10 km aantikken. Ik had er veel zin in en om 11 uur stonden we daar, klaar om 10 km te gaan hardlopen. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik ben zelf geen snelle loper. Wat nu als ze veel sneller is dan ik en haar niet bij kan houden? Gelukkig bleek ik dezelfde tempo te hebben als haar. De eerste 5 km ging lekker en ik merkte dat ik wel kon versnellen. Ik loop namelijk pas na 5 km lekker. Toen merkte ik aan haar dat ze het zwaarder kreeg. Het is dan heel lastig om iemand te motiveren. Bedoel, ik kan wel heel blij roepen ” kom op je kan het, het gaat je lukken” maar ik weet uit eigen ervaring dat ik daar soms chagrijnig op kon reageren. Ik besloot voor haar te lopen zodat ze achter mij kon lopen en met mijn ritme haar ritme zien te vinden. Vanaf 7 km had ze het echt heel zwaar maar ze bleef maar lopen. Wandelen? Nee, echt niet! Ze wilde en zou 10 km hardlopen AND SHE DID IT! Super trots ben ik op haar!

Project Snelle Zélia: Amsterdamse bossen, bootcamp en veel spierpijn!

P.s zoals ik eerder zei, ze liep gisteren de We Run Amsterdam en die heeft ze uiteraard gehaald! We dachten samen dat een tijd van 1:20:00 wel realistisch zou zijn maar ze heeft het gewoon gehaald in 1:17 waaaah! Super trots op je meid!!

Woensdag

Oh woensdag.. Ik kreeg woensdag een mailtje of ik mee wilde doen met bootcamp die avond. Ik had al eerder mailtjes gehad maar ik durfde niet. Ik en bootcamp? Niks voor mij. Ik wilde die avond FunXtion gaan doen. Ik vertelde mijn vriend over die bootcamp en hij zei meteen DOEN! Oké dacht ik, dan ga ik eerst even mailen met de vraag of het voor elk niveau is aangezien ik niet de snelste, fitste ben. “De training is voor iedereen op eigen niveau in te delen. Erwin zal hier ook zeker rekening mee houden en in een groep van 15 dames zullen er wel meer zijn die niet de snelste en sterkste zijn.”. Ik ga dit doen!

Een paar uur later mijn gezicht….

Project Snelle Zélia: Amsterdamse bossen, bootcamp en veel spierpijn!

Wat heb ik gedaan? Goed, niet mauwen Zélia. Jij gaat gewoon naar de bootcamp om 20.30 uur. Deze bootcamp werd georganiseerd door Ladiesrun Eindhoven en vond plaats bij SX sportsclub! Om 20.25 uur kwam ik daar aan. Niemand. Oké. Ik was toch niet te laat dacht ik? Ineens ging de deur open en daar stond onze trainer Erwin Korst. Ik verontschuldigde me al dat ik te laat was. “Nee, je bent de eerste”. Ik moest even plaats nemen en we gingen wachten op de andere 14 meiden/vrouwen.

Project Snelle Zélia: Amsterdamse bossen, bootcamp en veel spierpijn!

Het was inmiddels 20.30 uur en ik appte meiden met een hulpkreet. Om 20.40 kwam hij naar me toe en zei dat hij nog even ging wachten of er nog meer mensen kwamen. Ik zocht de achterdeur.

Project Snelle Zélia: Amsterdamse bossen, bootcamp en veel spierpijn!

Ik kan nu nog weg rennen maar ik bleef met lood in mijn schoenen staan waar ik stond. Om 20.45 uur was het duidelijk. Ik kreeg prive les van niet 1 trainer maar 2  (de andere was nog in leerproces). Ik heb altijd wel een personal trainer willen hebben maar dit was wel heel raar! Ik werd op de loopband gezet. Ik vertelde over mijn sportervaringen en zag gelijk hun blikken toen ik vertelde dat ik een marathon had gelopen. Ik kreeg gelijk een high five ipv vragen over hoe het wel of niet kon enz. Ik had meteen een prettig gevoel hierbij. Ik was al een beetje opgewarmd maar nee, ik moest nog 5 min even flink hardlopen. Ik probeerde normaal te praten maar dat lukte me niet meer haha. Na de warming up legde hij mij verschillende oefeningen uit. Het was een beetje zoals FunXtion maar net wat anders weer. Je doet hier 7 oefeningen en bij elke oefening trainde je vooral 1 groep spieren. De oefeningen zijn bij hun gebaseerd op beweging: duwen, trekken, iets oppakken, iets neerleggen, draaien (torso)  en vouwen (op de grond liggen en je handen naar je knieen trekken en je knieen naar je hoofd trekken) en cardio. Ik weet niet meer of dat de juiste termen zijn maar ik leg het even zo uit. Elke oefeningen doe je 30 sec en je hebt elke keer 30 sec rust. Dit doe je 3x wanneer je alle oefeningen gedaan hebt heb je 3 min rust.

Hier kan je een filmpje zien waar ik aan het boksen ben haha! 

Ik kan je vertellen. Ik ging dood maar het voelde goed. Ik voelde alles trillen. Mijn armen, mijn benen en ik zweette me kapot maar ik merkte wel dat ik gepusht was en dat ik meer kan dan dat ik dacht. Ik dacht dat ik wel klaar was maar nee, ik moest nog even planken.. oef. Ik vond het een super leuke ervaring en ondanks dat ik bang was voor de bootcamp en ook nog eens alleen was heb ik wel echt het gevoel gehad dat dit iets is wat ik vaker wil doen. Ik heb nu nog steeds spierpijn maar he, dat betekend gewoon dat deze spieren niet genoeg getraind zijn!

Zaterdag

Ik wilde vrijdag eigenlijk nog even een rondje gaan lopen maar ik had nog steeds zo’n spierpijn dat ik het verschoof naar zaterdag. Ik liep een kleine 4 km omdat ik nog steeds spierpijn had! Samen met Noa door miezerig weer gelopen. Het was wel weer even lekker maar die spierpijn mag nu wel weg!

Project Snelle Zélia: Amsterdamse bossen, bootcamp en veel spierpijn!

Project Snelle Zélia: Amsterdamse bossen, bootcamp en veel spierpijn!

Vandaag start ik om 14.15 aan de start van de 10 km van Marikenloop. Wie zie ik daar? Wij staan om 12.15 uur bij de informatieplek op de Expo dus zeg even hoi! En hou onze Instagram en Facebook in de gaten want niet alleen ik loop maar ook Niki en Alyssa lopen de 10 km maar aan de andere kant van het land lopen Josianne de halve marathon van Leiden en Eveline de 10 km van Leiden!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

3 Comments

Geef een reactie