Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Project Snelle Zélia: Ben ik klaar voor de Marikenloop?

Project Snelle Zélia: Ben ik klaar voor de Marikenloop?

Ben ik wel klaar voor de Marikenloop volgende week? Dat is een vraag die ik mezelf vaak heb afvraagd de laatste tijd. En daar heb ik al antwoord op: JA. Ja, ik ben er klaar voor! Misschien wordt dit geen PR, maar dat maakt mij niet veel uit. Project Snelle Zélia is bedoeld om de halve marathon van Eindhoven sneller dan ooit te gaan lopen en daarom is het niet erg als ik volgende week geen PR loop. Zolang ik maar ga genieten! Ik heb er onwijs veel zin in! Mocht je er ook zijn, laat het even weten. Niki, Alyssa en ik zijn erbij! Goed, terug naar deze week!

Zondag

Zondag konden jullie al lezen dat ik ’s middag met mijn vriend ging hardlopen. Eerlijk, ik had er niet zoveel zin in en was ook strontchagrijnig. Waarom? Geen idee maar ik was meer aan het mokken dan normaal. Terwijl mijn vriend en Noa heel blij waren en veel zin hadden om te gaan lopen, was ik het liefst op de bank gekropen met een deken over me heen. Maar hij haalde me toch over en daar gingen we. We hadden afgesproken om 6 km te gaan hardlopen. Oké, ik moet zeggen dat ik toen ik eenmaal buiten stond, dat ik wel echt zin had en ik wilde vooral genieten om samen met zn drieën te gaan lopen. Lekker burgelijk haha! We hadden een route genomen waar Noa af en toe los kon lopen, het was echt puur genieten!

Project Snelle Zélia: Ben ik klaar voor de Marikenloop?

Project Snelle Zélia: Ben ik klaar voor de Marikenloop?

Dinsdag

Mijn vriend keek hier heel erg naar uit. Ik minder. Intervallen. Oef. Maar ik weet dat als ik sneller wil worden dat ik ook echt intervals moet inplannen. Nu vind ik intervals ook niet zo heel erg, maar leuk is anders. Om 7:15 uur stonden we buiten om 10×2 min met 2 min rusten te gaan doen. Ik legde mijn vriend uit hoe hij kon lopen en ik pakte een andere route. Hij is natuurlijk veel sneller en daardoor zal hij ook meer kilometers maken dan ik. We gingen onze eigen weg en zouden na 46 min elkaar weer tegenkomen bij de fietsen. Omdat we zo vroeg waren gegaan had ik mijn hardlooptrui aangetrokken en dat was echt veel en veel te warm. Oh boy, ik had het na 1 min al knetterwarm. Mijn hoofd was niks vergeleken met een tomaat. Hijgend, zwetend liep ik langs mensen die hun honden aan het uitlaten waren.

Ondanks dat ik het te warm had wist ik mijn tempo wel in te krijgen. Helaas kreeg ik een ongelukje bij 5 km. Ik kreeg een vlieg in mond. Niet een kleine vlieg. Nee, zo’n joekel van een vlieg. Normaal krijg ik die beestjes, hoe vies het ook klinkt, doorgeslikt maar dit lukte me echt niet. Voor ik het wist dook ik half de bosjes in. Mijn ontbijt is helaas niet heel lang in mijn lichaam gebleven. Ik wilde daarna weer gaan lopen maar ook na 200 meter waren de bosjes mijn beste vriend. Het zat toch nog niet helemaal lekker. Ik rustte even uit en besloot daarna toch nog te gaan. Ik weet niet hoe ik terug bij mijn fiets ben gekomen maar ik was blij dat het klaar was.

Project Snelle Zélia: Ben ik klaar voor de Marikenloop?

Deze foto is gemaakt VOOR mijn bezoek aan mijn beste vriend, de struiken..

Project Snelle Zélia: Ben ik klaar voor de Marikenloop?

Vrijdag

In catergorie prutrun kan ik deze run benoemen tot slechte run allertijden! Man man. Ik had er zoveel zin in, ik had namelijk nieuwe schoenen. Nieuwe schoenen moeten uitgetest worden! Ik wist dat het warm was maar dat het zo benauwd? Ik heb er wel 7 km weten uit te persen maar vraag me niet hoe. Mijn benen wilden niet, mijn hoofd wilde niet. Ik wilde alleen maar stoppen (wat ik ook deed een paar keer) en het liefst wilde ik terug naar huis. Maar slechte runs zijn ook goed runs vind ik en daarom ben ik wel doorgegaan, maar het waren wel hele pittige 7 km! Toen ik thuis kwam ging mijn vriend hardlopen en ik besloot mee te fietsen!

Project Snelle Zélia: Ben ik klaar voor de Marikenloop?

Project Snelle Zélia: Ben ik klaar voor de Marikenloop?

Project Snelle Zélia: Ben ik klaar voor de Marikenloop?

Ook vandaag ga ik weer lopen samen met mijn vriend. Wij gaan vandaag voor de 7 km! Morgen ga ik naar Amsterdam om samen met Shirley te gaan hardlopen. We gaan voor de 10 km, omdat ze aankomende zaterdag de We Run Amsterdam gaat lopen. We gaan op een rustig tempo lopen en dat is voor mij ook goed. Verder ga ik nog 1 intervaltraining doen en wil ik ook een snel tempoloopje doen. Volgende week zondag de Marikenloop, waar ik dus 10 km ga lopen. Ik heb er echt zoveel zin in. En ja, ik ben er klaar voor! Laat Marikenloop maar komen!

Wie zie ik bij de Marikenloop volgende week?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

5 Comments

Geef een reactie