Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Project Snelle Zélia: Ik heb een personal trainer

Project Snelle Zélia: Ik heb een personal trainer

Herinneren jullie nog dat ik een bootcamp bijwoonde dat georganiseerd werd door de Ladiesrun Eindhoven waar van de 15 meiden er 1 kwam opdagen? Ik ben niet van de toevallen, daar geloof ik niet in, maar bij dit heb ik het gevoel dat het zo had moeten zijn. Ik kwam er die dag achter wat een personal trainer met je kan doen en wat hij samen met jou kan bereiken. Ik heb het geweten! Ik heb 5 dagen spierpijn gehad, spieren beoefend waarvan ik niet wist dat ze daar zaten en het was ook heel duidelijk dat mijn buikspieren niet de sterkste waren. Dat ik doorzettingsvermogen had en gemotiveerd was, dat konden ze wel zien. Ik besloot om toch een gesprekje aan te gaan en nu, nu zit ik bij hun. SX Sportsclub in Eindhoven, waar ik elke woensdagochtend gedurende 12 weken ga trainen met een personal trainer.

Project Snelle Zélia: Ik heb een personal trainer

“Dus jij hebt een personal trainer, wat een luxe!”. Ja, het is misschien een luxe, maar het is voor mij een noodzaak. Ik heb al jaren gekeken voor een personal trainer maar elk keer schrok ik van de prijs. Ik dacht ook elke keer, wat is er nou mis met 21 euro betalen per maand bij een sportschool? Ik maak veel gebruik van deze sportschool, ik heb geen personal trainer nodig. Maar ondanks dat ik veel sport, ik doe maar wat. Dat is heel eerlijk. Ik ga 20 min op een cardioapparaat, ik klooi wat aan met wat apparaten en vervolgens doe ik elke keer dezelfde oefeningen. Ik weet gewoon ook niet wat ik nu precies doe. Als ik FunXtion doe wel, maar dat is maar 30 min per keer.

Ik heb geen geldboom en ik hoef me eigenlijk ook helemaal niet te verantwoorden tegen over jullie of überhaupt iemand, maar toch wil ik even uitleggen. Met mijn vriend heb ik lange gesprekken gehad. Al snel kwam hij tot conclusie dat we dit moesten doen. Ja, het is prijzig maar het geld dat ik uitgeef investeer ik in mezelf. Ik word hierdoor beter, gezonder en hopelijk ook sneller met hardlopen. Het is gewoon een feit: minder gewicht = minder belasting tijdens het hardlopen en dat kan resulteren in sneller lopen. Wat is beter dan in jezelf investeren? Het is duidelijk dat ik niet alleen kan afvallen en ik zie dit als een redmiddel.

Wat ga ik precies doen?

SX Sportsclub biedt een soort van “12 weken challenge”. Het concept is gericht op: Training, Voeding, Lifestyle Change en Educatie. Ik krijg persoonlijke begeleiding en een voedingscursus voor bewustwording en gedragsverandering. In die 12 weken komt dit alles voorbij. Ik heb voordat ik ga starten een complete bodyscan-meeting, hier kom ik zo op terug. Na 12 weken gaan we kijken hoe de resultaten zijn door opnieuw een bodyscan te doen. Het allerbelangrijkste en fijnste van deze sportschool is dat ze niet direct letten op gewicht, maar dat het vooral gaat om het vetpercentage. Dat vind ik fijn, omdat ik te snel gefocust ben op gewicht en ik raak gedemotiveerd als het getalletje niet omlaag gaat. Ik train daar zoals eerder gezegd 1x per week met mijn personal trainer en de andere dagen moet ik me houden aan een schema. Ik mag nog wel blijven hardlopen, maar ik moet daar wel mee opletten dat ik het niet te vaak doe en als ik het doe moet het op een lage hartslagzone is zodat ik vet verbrand. Daarnaast is mijn voeding heel belangrijk en daar word ik ook in begeleid.

Bodyscan

Project Snelle Zélia: Ik heb een personal trainer

Donderdag was het zover, de bodyscan. Wat was ik zenuwachtig! Ook al weet je dat je overgewicht hebt en je vetprecentage niet al te laag is, is en blijft het confronterend. Zo ook voor mij. Ik schrok ontzettend van de cijfers, ik wil niet eens weten wat ze waren voordat ik de marathon liep. De bodyscan is via Energylab gedaan.

Project Snelle Zélia: Ik heb een personal trainer

Ik mocht 2 uur van tevoren niet eten, mijn blaas moest leeg zijn en ik moest zo licht mogelijk kleding dragen. Je moet dan gaan liggen en gedurende 6 à 8 min gaat er een scan over je heen. De scan meet het volgende:

 • Vet en de vetvrije massa: Dat houdt in dat hij het vet meet. Je hebt dan magere massa en dat is de vetvrije massa exclusief botten. Een gezond persoon van mijn leeftijd (27)  heeft een vetpercentage tussen de 27 en 30% . Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat mijn vetprecentage hoger ligt. Ze meten het vet om je benen, armen, romp, buik en heupen. Je ziet meteen waar je het meeste vet heb. Nou bij mij was dat verdeeld, oftewel overal.
 • Hij meet ook de BMI maar daar zijn ze zelf geen voorstander van.
 • Ook meten ze de BMR. Zij hanteren de formule (om af te vallen): 30-45 kcal/kg magere massa. Als je deze formule gebruikt (je moet dan weten wat je magere massa is) dan kom je op het aantal kcal per dag dat je in rust verbrand + extra om af te vallen. Als ik 1700 kcal per dag eet dan verbrand ik genoeg en eet ik genoeg.
 • Je botdichtheid wordt ook gemeten. Goed nieuws voor mij! Hierbij was ik in positieve zin boven het gemiddelde. Mijn botten zijn goed waardoor kans op osteoporose klein is. Ook een verklaring waarom ik geen blessures heb. *Doet een dansje*
 • Je botmassa wordt ook gemeten. Helaas kan ik niet meer de excuus gebruiken dat ik zware botten heb. Ik heb in totaal 3 kg aan botten, wat normaal is.

Mijn doel

Over 12 weken moet ik weer een bodyscan doen en ik ga ervan uit, beter gezegd, ik ga er alles voor doen om al die cijfers omlaag te krijgen! Ik heb geen gewicht in hoofd, het enige wat ik wil is voor altijd een gezonde lifestyle te hebben. Ik wil afvallen en ik moet afvallen maar ik wil geen crashdieet of überhaupt een dieet. Dit is en kan een manier zijn voor me om voor altijd en voorgoed die kilo’s eraf te krijgen. Ik wil vooral gezondheid, conditioneel goed en tevreden zijn over mijn eigen lichaam. Dat zal niet in 12 weken gebeuren, dat hoeft ook niet, maar de stap is gezet. Ik heb eindelijk om hulp geroepen, of was het meant to be?

Ik kan verder nog niet veel vertellen omdat a.s woensdag mijn eerste afspraak staat met mijn personal trainer. Ik vind het heel spannend, maar ik ga ervoor. Ik heb dit nodig! En project snelle Zélia gaat gewoon door, want met dit ga ik echt wel sneller over die finish komen op 11 oktober 2015!

Jullie gaan dus iets minder lezen over mijn hardloopavonturen, maar hopelijk vinden jullie mijn nieuw avontuur net zo leuk!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

9 Comments

 • Kim

  31 mei 2015 at 11:13

  Ik kan me voorstellen dat dit een confronterende, maar ook motiverende meting is!
  Het lijkt mij heel bijzonder om op zo’n manier ‘uitgelicht’ te worden. Je komt ineens een hoop over je lichaam te weten.
  Succes de komende tijd!

  Beantwoorden
 • Jessica

  31 mei 2015 at 11:59

  Trots op je dat je dit avontuur ook weer aan gaat, en jou kennende ga je dit zeker met een goed resultaat doen! Ben heel erg benieuwd hoe het je gaat bevallen en wat straks je eindstand is 🙂

  Beantwoorden
 • Anne

  31 mei 2015 at 13:29

  Dit is gewoon deel van je project. Je krijgt hopelijk meer spiermassa, minder vetmassa en de kilos moeten eraf gaan. Waardoor je sneller wordt. Zonder twijfel helpt het. Succes! Je kunt het!

  Beantwoorden
 • Annemarie

  31 mei 2015 at 15:06

  Hoi Zélia,

  Wij kennen elkaar niet, maar stiekem lees ik al een tijdje je berichtjes… Ik vind het heel bijzonder wat jij allemaal weet te bereiken. Dus ook dit project zal je weer verder brengen, dat weet ik zeker! Ik hoop dat het je de dingen brengt, waarnaar je op zoek bent.

  Zelf loop ik ook hard (vanaf september vorig jaar) en zelf ben ik ook veel met mijn gewicht bezig geweest. Uiteindelijk ben ik nu 26 kilo lichter dan op mijn hoogte-(of eigenlijk diepte-)punt. Stapje voor stapje heb ik dingen aangepast, en nu is eindelijk de knop echt om. Ik hoop dat jij dat ook weet te bereiken. Dat gun ik een doorzetter als jij!

  Veel succes!

  Beantwoorden
 • Maaike

  31 mei 2015 at 16:22

  Hai Zelia,

  Je hebt groot gelijk dat je dit doet! Goede begeleiding is goud waard. Veel succes en veel plezier gewenst! (Want uiteindelijk moet sporten ook gewoon leuk zijn.) Een absolute topper en een inspiratiebron ben je al, vast en zeker wordt je nu nog sneller ook. Ik vind het in ieder geval al heel knap wat je nu al hebt bereikt!
  It can only get better. 🙂

  Beantwoorden
 • Cindy

  31 mei 2015 at 20:31

  Wauw, topper! Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen met de personal trainer. Ik heb er ook eentje gehad en dat was zo fijn. Ik merk echt wel verschil met of zonder hoor met het sporten. Het is alleen heel duur en het geld investeer ik nu liever in ons nieuwe huis waarbij een hoop aan gedaan moet worden.

  Beantwoorden

Geef een reactie