Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Project Snelle Zélia: Let’s get started!

Project Snelle Zélia: Let’s get started!

Goed, dat ik snel ben, we weten allemaal dat dat niet zo is. Ik ben niet de snelste, maar ik merk wel dat ik sneller word! Als ik zie dat ik na de marathon een 5 km eruit weet te lopen met een pace ONDER de 7’00” min per km dan klap ik even heel hard in mijn handjes. Oké, ik danste samen met Noa door de woonkamer toen ik het zag. Tijd voor een nieuwe hashtag: #projectsnellezélia

Tijdens de marathon gebruikte ik (voornamelijk via mijn persoonlijke Instagram) namelijk #dominerles42km. Een logische hashtag, want ik ging natuurlijk die marathon domineren. Dat domineren heb ik zeker gedaan maar natuurlijk wel op mijn eigen manier. Ik ben niet eerste geworden, maar ook niet laatste. Ik liet mijn hoofd niet mijn gedachten domineren door te willen opgeven. Nee, ik heb gedomineerd zoals ik het wilde door te genieten. Nu heb ik andere doelen, sneller worden op de 10 km. Dat sneller worden op de 10 km is iets wat normaal iemand doet VOORDAT men de marathon gaat lopen maar ik ga er nu mee aan de slag want 1 ding is zeker. Ooit ga ik nog een marathon lopen, maar wel pas wanneer ik denk dat ik er klaar voor ben en daarom ga ik me nu focussen op sneller worden en daar beginnen we meteen mee. Ik had een nieuwe hashtag nodig en ik weet niet meer hoe het ter sprake kwam maar ik meende dat Niki in onze whatsappgroep die hashtag gebruikte. Wellicht als grap, maar ik vond hem leuk. #projectsnellezelia. Natuurlijk ben ik niet de snelle, maar ik word wel een snelle Zélia!

Maandag

Langzamerhand mag ik weer sporten en gaan hardlopen en omdat ik vorige week zaterdag gelopen had, durfde ik het nog niet aan om maandag voor een rondje te gaan. Ik besloot thuis wat oefeningen te doen, al is dat wel een uitdaging met een hond. Ik heb heerlijk 40 min krachttraining gedaan. Dat voelde goed. Door de krachttraining ben ik er van overtuigd dat ik daardoor o.a geen blessures heb. Mijn lichaam is sterker aan het worden, nu nog wat strakker ;).

Project Snelle Zélia: Let's get started!

Dinsdag

Jeej, ik mag hardlopen! Woop woop! Ik ging weer samen lopen met Noa. Dat had ik echt alweer veels te lang geleden gedaan en ik miste dat behoorlijk! Ik besloot dat het echt een hele langzame training zou zijn want naast sneller worden moet ik ook nog steeds meer afvallen van mezelf. Minder vet is altijd beter! Ik ging richting het park en daar maakte ik even een foto samen met Noa. Stiekem vind ik die heeeel gaaf! Na 4 km waren we weer thuis en ik was blij en Noa moe.

Project Snelle Zélia: Let's get started!

Woensdag

Het was weer tijd voor wat oefeningen thuis!

Project Snelle Zélia: Let's get started!

Donderdag

Ik was hard aan het werk thuis en ik wist dat ik nog boodschappen moest doen en nog wilde hardlopen. Ik twijfel even maar ik dacht, laat ik het combineren! Met mijn pinpas, bonus kaart en ID ging ik mijn rondje doen. Een rondje dat precies van begin tot de AH 4 km was. Ik liep heerlijk ontspannen en onder de 8’00 min per km. Dat is echt wat ik heel graag wil, niet meer boven de 8 min per km lopen maar eronder. Ik moet tenslotte sneller worden!

Project Snelle Zélia: Let's get started!

Dit weekend

Ik heb deze week daarna nog wel krachttraining gedaan maar vooral ook mensen overtuigd om de halve marathon te lopen. Zo heeft mijn vriend zich ineens ingeschreven voor de halve marathon van Eindhoven samen met een vriend na aanleiding van mijn marathon ervaring en vandaag is het me ook gelukt om Patricia en Kelly over de streep te krijgen om die van Eindhoven te lopen. Ik kan je zeggen dat Just Keep Running heel erg aanwezig zal zijn op 11 oktober 2015!!!

Omdat mijn vriend dus voor de halve marathon gaat trainen samen met mij en Noa (stiekem ook een reden natuurlijk, kan ie mooi met haar gaan lopen) gaan we vandaag even testen hoe hij ervoor staat. Hij heeft conditie (ijshockey en wielrennen en doet aan krachttraining) maar hardlopen is natuurlijk wel een ander verhaal!

En wat ga ik deze week doen? Nou, ik ga nu echt weer een schema oppakken. Ik wil 3x per week gaan hardlopen met snelle tempoloopjes en intervals. Over 3 weken loop ik de Marikenloop, de 10 km en daar ga ik natuurlijk knallen en ik hoop op een PR. Vanaf volgende week dus meer over mijn trainingen.

Mijn belangrijkste herstelweken zijn voorbij (moet nog wel niet te gek gaan doen nu), laten we weer lekker (op een verantwoord manier) gaan knallen! 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie