Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Project Snelle Zélia: Nog maar 1 week + een nieuw doel

Project Snelle Zélia: Nog maar 1 week + een nieuw doel

Vorige week was het zover: onze langste afstand voor de halve marathon. Dit hoefde ik niet alleen te doen, want Wendy, Patricia, Saskia  Alyssa en lezeres Nicole liepen mee in Eindhoven! Oud-medeblogger Eveline fietste mee en dat maakte het voor ons handiger met drinken. Ik had een mooie en fijne route uitgekozen en het was echt een superleuke dag! Verder zat ik met iets, mijn nieuwe doel. Wat dat is? Lees vooral verder.

Na op zondag een halve marathon te hebben gelopen als training was ik wel bang voor spierpijn. Gelukkig viel dat erg mee! Ik voelde me wel heel erg stijf en ik had ook het gevoel dat mijn lichaam vast zat. Het leek me daarom verstandig om de komende twee weken naast hardlopen veel yoga te doen en te stretchen. Niet mijn favoriete bezigheid, maar wel essentieel!

Project Snelle Zélia: Nog maar 1 week + een nieuws

Woensdag had ik de behoefte om te gaan lopen, maar dat moest wel vroeg gebeuren want ik had genoeg te doen. Ik kon ook kiezen om een bootcamples te volgen, maar het was zulk mooi weer dat hardlopen buiten voor mij prioriteit kreeg. Ik trok een veel te warme hardloopbroek aan en een hardlooptrui. Ik heb namelijk een wintertight die precies lijkt op een andere tight, maar dan minder dik. Ik had dus de wintertight gepakt. Oh ik zweette al de eerste 2 min! Ik liep zo lekker en keek op mijn horloge.. 6’17” min/km en dat heb ik 1 km volgehouden. Like… whaaat? Ik begon mezelf af te remmen, maar uiteindelijk wist ik 5 km te lopen met een gemiddelde pace van 6’37”! Ik schrok enorm, ik word dus toch echt wel sneller. Weliswaar op korte afstanden, maar het is iets! Ik ging met een goed gevoel weer naar huis.

Project Snelle Zélia: Nog maar 1 week + een nieuws

Donderdag was een dag met twijfels. Ik werd wakker met een soort van paniek. Wat wil ik doen na de halve marathon? Na de marathon van Paris wist ik een ding zeker: ik ga nog een keer een marathon lopen! Nu had ik me in mei dit jaar aangemeld voor de London Marathon, maar om hem daadwerkelijk te lopen… die kans is echt heel klein. Paris stond nog steeds heel erg hoog op mijn lijst. Ik wilde een soort van revanche op de marathon. Begrijp me niet verkeerd, ik heb ontzettend genoten, maar die tijd kan beter. Het probleem is alleen dat ik ook ingeschreven stond voor de loting van London. Diep in mijn hartje wist ik dat ik eigenlijk die van Paris wilde lopen. Ik raakte een beetje in paniek en besloot om me meteen voor Paris in te schrijven. Het hebben van een datum waarop je weet dat je weer een wedstrijd heb is zo fijn! Ik schreef me dus in maar zei het niet hardop. Om half 1 ’s nachts kreeg ik een mail van London marathon; het ging niet door. Ik sprong toch een gat in de lucht:

IK GA DE MARATHON VAN PARIS WEER LOPEN! 

Voor sommigen komt het als een verrassing, voor velen niet. Ja, ik heb vorig keer bij mijn aankondiging best wel veel negatieve reacties gehad. Ik zou te dik zijn, ik zou het niet kunnen enz., maar weet je wat, schijt aan deze mensen! Ik ga de marathon van Paris weer lopen en ik ga er weer voor! Ik ga trainen zoals ik train en ik ga erop vooruit. Ik ben fysiek en mentaal zoveel sterker geworden, dit gaat me lukken! Oh en mijn tijd verbeteren, dat wordt niet moeilijk! 3 april 2016 staat heel groot omcirkeld in mijn agenda. Ik heb er zin in! En uiteraard zal ik mijn avontuur weer hier delen! Lezen jullie mee?

Project Snelle Zélia: Nog maar 1 week + een nieuws

Wetende dat ik hem weer ga lopen gaf me wel weer moed en ook voor de halve marathon van Eindhoven volgende week. Ja, het is en blijft spannend, maar ik heb hard getraind. Ik hoef alleen maar een goede dag te hebben wil ik laten zien wat ik kan. Gisteren liep ik nog een langzame 10 km samen met Noa en deze week staat het vooral in teken van stretchen, yoga en rusten. Letten op wat ik eet, voldoende rust pakken en mezelf klaarstomen voor de halve. Ik heb er zin in!

Project Snelle Zélia: Nog maar 1 week + een nieuws

Wie zien we volgende week zondag?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

4 Comments

 • Liesette

  4 oktober 2015 at 09:22

  Wauw, groot gelijk dat je lekker weer meedoet. Juist het kletsen van de mensen weerhoudt mij van lopen. Steeds opnieuw probeer ik het weer, maar door reacties stop ik dan ook weer na een paar weken. En dat terwijl ik weet, dat hardlopen me een geweldig gevoel geeft. Heel heel heel veel plezier weer met de voorbereidingen voor Parijs.
  Ik blijf lekker iedere dag volgen (doe ik al zeker 1,5 jaar).

  Beantwoorden
  • Marianne

   4 oktober 2015 at 10:53

   Hi Lisette: wat ontzettend jammer dat je je van t lopen af laat houden door geklets van anderen!
   Ik ben zelf ook niet de dunste en heb veel plezier in hardlopen. Dat anderen dunner zijn maakt me niets meer uit. Dat heb ik wel gehad hoor, maar tegenwoordig heb ik er geen last meer van gelukkig.
   Iedereen heeft ’t recht om het leuk te hebben, dus jij ook!! Kies een leuk loopje uit en ga er voor.

   Groetjes, Marianne

   Beantwoorden
 • Marianne

  4 oktober 2015 at 10:55

  Nou Zélia: ik wens je heel veel succes volgende week en uiteraard in Parijs.
  Zal je met heel veel plezier volgen. En ik denk dat ik mezelf ook maar ’s ga zetten tot die halve marathon ?

  Beantwoorden

Geef een reactie