Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Project Snelle Zélia: Nog maar 2 weken tot de halve marathon

Project Snelle Zélia: Nog maar 2 weken tot de halve marathon

Vorige week liep ik zowel de Vredesloop als de Dam tot Damloop. Ik verwachtte maandag spierpijn maar op wat stijf in de ochtend na, voelde ik me goed. Het is fijn om te zien dat je lichaam dit dus gewoon aankan. Al heb ik bij spierpijn wel het gevoel dat ik iets gedaan had maar goed, dat was vorig weekend sowieso wel het geval. Ik heb een week lang in een runner’s high geleefd. 

Sinds vorig weekend besef ik dat ik toch verdomd sneller ben geworden. Niet alleen lezers zien het maar ik zie het zelf ook, ik accepteer het ook. Ik ben natuurlijk nog steeds niet snel-snel, maar wel sneller. Dit bewees ik woensdag tijdens mijn herstelrondje opnieuw. Ik liep en liep en ik voelde me goed, tempo was goed te doen en mijn hartslag was ook nog eens laag maar mijn gemiddelde tempo was 6’44” min/km. Dat gevoel was magisch. Het was weliswaar maar 5 km en ik zou dit zelf nooit vast kunnen houden gedurende een halve of laat staan een marathon, maar het zit ergens wel in me.

Project Snelle Zélia: Nog maar 2 weken tot de halve marathon

Project Snelle Zélia: Nog maar 2 weken tot de halve marathon

Nu krijg ik regelmatig de vraag: wat nu? Tja wat nu? Ik ga me eerst focussen om de halve marathon van Eindhoven en de Zevenheuvelenloop. Wat ik volgend jaar ga doen, dat hou ik nog even voor mezelf maar 1 ding is zeker. Project Snelle Zélia gaat gewoon door!

Vandaag loop ik samen met Saskia, Wendy, Patrica en Nicole 21 km door Eindhoven. Naast ons zullen Niki en Alyssa gedeeltelijk meefietsen en meelopen. Ik heb er ontzettend veel zin in! Lekker kletsen en hardlopen en dat in mijn stadje! Josianne en Eveline gaan lekker in de modder hardlopen bij Mudmasters! Ik heb een route uitgestippeld met zo min mogelijk stoplichten en na afloop heb ik wat eten en drinken voor ze klaar staan. Het wordt in ieder geval gezellig!

Ik wilde jullie ook nog even een update geven over het sportvasten. Voor wie dacht dat ik meteen weer aan zou komen, I win! Ik ben nog steeds de kilo’s kwijt en zelfs iets meer nu. Mijn behoefte in zout en zoet is minder al vind ik het wel lastig om alleen koolhydraten te eten op dagen dat ik sport maar verder lukt het me wel. Ik heb nog steeds energie overdag en mijn hartslag in rust is nog steeds goed. Ik ben nog steeds zeer tevreden!

Deze week herpak ik weer mijn schema met een interval, korte duurloop en in het weekend de laatste duurloop voor de halve marathon! Ik heb het weer helemaal te pakken. Zin in!

P.S. ik loop de week na de halve marathon van Eindhoven ook de halve van Amsterdam. Wie zie ik waar?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

5 Comments

Geef een reactie