Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Project Snelle Zélia: one hell of a interval, 75 km fietsen en relaxen

Project Snelle Zélia: one hell of a interval, 75 km fietsen en relaxen

Wanneer je afvalt raak je gemotiveerd om door te gaan. Althans, dat is bij mij zo. Ik raak er enthousiast over en ik let daardoor nog extra op mijn eten. Qua trainen was het vorige week niet echt zo boeiend. Deze week ook niet. Of ja, het was voor mij wel boeiend maar als het om hardlopen gaat, en daar gaat deze site over, misschien niet. Again, ik heb niet gedaan wat ik allemaal wilde maar het is OKE om niet altijd vol gas te geven. Ik merk gewoon dat mijn lichaam na een marathon even rust nodig heeft en dat is meer dan logisch. Stil zitten heb ik zeker niet gedaan dus lees verder naar mijn week.

Training 1

Tja, mijn sportdag begon pas op woensdag. Reden daarvan is omdat ik druk bezig was met mijn werk en mijn (dat vind ik dan) awesome nieuwe kantoor. Kleine sneak peak waar ik deze blogjes allemaal schrijf:

2016-05-03 16.16.38-1

Mooi he! Maar goed, naast werken moet er ook gesport worden en besluit ik daarom woensdagochtend een 5 km te gaan lopen. Klein rondje, lekker relax in de buurt waar ik woon. Ik neem mijn pinpas mee zodat ik daarna meteen naar de markt kan gaan om verse eieren te kopen. Het rondje verloop anders dan gepland. In positieve zin, dat dan weer wel! Ik loop mijn rondje en ik heb zin om wat trapoefeningen te doen in het park. Ik loop daar heen en ik heb daar twee trappen die ik vaak “gebruik”. Tot mijn grote verbazing zie ik een andere trap. Het was net alsof ik opzoek was naar een paar schoenen die ik altijd had maar ineens een andere schoen vond. Eentje die beter was, sterker en mooier in mijn ogen. Dat ik een trap mooi en sterk kan noemen is een raadsel maar zo voelde het. Ik loop er heen, twijfelend. Zou het wel passen bij mij? Deze trap? Hoeveel treden heeft het? Voorzichtig ga ik erop staan. Ik sta even stil, de treden zijn goed. Ik loop naar boven en tel 24 treden. Netjes, netjes. Ik sta boven en kijk om me heen. VERKOCHT! Ik ga hier mijn workout doen. Op het moment dat ik naar beneden wilde lopen zag ik een pad naast de trap. Een pad dat naar beneden gaat, waar je daarna weer terug kan komen bij de trap. Ik besluit te gaan hardlopen, het pad af te gaan en op het einde ga ik naar links, richting de trap. Ik zie de trap en rende erop! 1,2,3,4…… 24 en weer door. Dit doe ik. Ik doe dit dus 20x. Mijn benen en kont branden. Mijn hartslag schiet uit mijn keel, zweet overal en buitenadem. 20x maak ik het rondje af met de trap. Na 20x ga ik op de grond liggen, kijkend naar de wolken en lachend denk ik: damn.. dit was lekker! (Zie facebook voor het filmpje)

2016-05-04 09.50.10-1

Training 2

Ik voelde donderdag wel heel erg mijn benen en kont en daarom besloot ik niet die dag te gaan lopen. Nee, ik zou het wel vrijdag doen, dat dacht ik. Vrijdag ging ik namelijk met mijn vriend fietsen. Zoals sommige van jullie wellicht wel weten, ik fiets heel graag naast het hardlopen. Ik heb nu een jaar of 4-5 een wielrenfiets en het dat is het beste wat ik ooit gekocht heb. Het is een goede en degelijke wielrenfiets. Normaal gesproken fietst mijn vriend altijd op Hemelsvaartsdag met zijn vader maar hij was op vakantie. Daarom ging ik vrijdag mee. Mijn vriend wilde graag naar België gaan om wat lekkere biertjes te kopen. Prima! De rit was 35 km heen en natuurlijk 35 km terug. 70 km in totaal. Op het moment dat we gingen hadden we wel in de gaten dat het warm zou worden maar zo warm? Met een flinke om weg fietste we richting België. Mijn kont deed aardig zeer en ik begon mijn benen wel te voelen. Omdat we een omweg hebben gehad bleken we pas bij 38 km op bestemming te zijn. Mijn vriend haalde wat biertjes en ik kon een beetje bij komen. We hadden namelijk wind tegen en mijn vriend is dat wel gewend. Die fietst makkelijker 30+ km per uur. Ik haal met tegenwind de 22+ km per uur niet eens. Gelukkig hadden we op de terug weg wind mee en fietste we een paar kilometers met 27+ km per uur. Bizar dat mijn fiets tempo de hardloop tempo is voor de wedstrijd marathoners. Moet je nagaan dat ik mezelf moeilijk bij kon houden haha! Na ruim 75 km kwamen we weer thuis. Mijn benen waren moe, mijn kont deed giga pijn maar het voelde goed. Het is misschien niet hardlopen maar wel een goede oefening voor mijn ben EN hiermee verbrand ik wel vet. HA!

H2016-05-06 14.50.56

2016-05-06 16.58.29-2

Training 3 (onvoltooid)

Tja, training 3. Die is gisteren niet gedaan. Rond 11 uur had ik mijn hardloopkleren aan. Ik wilde een kleine run gaan doen. Ik stond klaar om te gaan maar opeens valt er een boek in de brievenbus. Hardloperskookboek deel 2. Uhm.. interessant! Ik pak hem en loop naar buiten. Ik installeer in mijn stoel en voor ik het weet lees ik heel het boek en heb ik mijn tweede flesje desperado’s in mijn handen. Oei, dat wordt niet hardlopen meer. Maar ik had er vrede mee. Ik genoot intens van de zon, van onze tuin met nieuw gras en met Noa en mijn vriend. Ik was en ben op dat moment zo gelukkig. Waarom zou ik uit huis gaan voor een rondje? Je moet soms vaker stil staan bij wat je hebt en het leven draait niet alleen maar om sporten. Het draait om de mensen die je lief hebt. En daarom besloot ik toen om niet te gaan en te genieten van thuis zijn. Tijdens mijn marathon was ik zo vaak op pad. Het is goed zo. Maar morgenvroeg ga ik echt!

2016-05-07 15.56.25

Hebben jullie ook kunnen genieten van dit prachtweer?

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

One Comment

Geef een reactie