Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Project Snelle Zélia: Remmen, 5 km’s en genieten!

Project Snelle Zélia: Remmen, 5 km’s en genieten!

Ik plaatste zondag mijn weekverslag met daarin dat ik nu wel weer wil gaan knallen. Laat ik even meteen duidelijk zijn, nee ik ga nu niet als een gek heel veel kilometers maken en heel snel lopen. Ik weet dat ik nog in mijn herstelweken zit maar hé, ik heb gewoon echt zin om te gaan hardlopen. Ik wacht nu op mijn hardloopschema die Andrea aan het maken is want ook zij schrok en dacht dat ik nu volop ervoor ging. Ik heb het gewoon verkeerd verwoord. Blessure is iets wat ik nooit heb gehad en ook niet wil! Dus, remmen erop!! Op 28 juni ga ik samen met Andrea de Ladiesrun lopen in Eindhoven en daar mag ik van haar gaan knallen want ze gaat mij hazen. Oké, niet op haar tempo hazen want dan lig ik binnen 30 sec met mijn tong op de grond maar ze gaat me hazen zodat ik net iets meer mezelf push! Goed, wat heb ik deze week gedaan?

Zondag

Vorige week vertelde ik dat ik samen met mijn vriend een soort van test rondje ging doen. Hij moest volgas geven en ik liep ook de 5 km maar dan een stuk rustiger samen met Noa. Hij had er zoveel zin in dat zodra zijn GPS aanstond hij weg was. Ik heb nog 10 min lopen klooien met mijn GPS want ja, die van mij kon natuurlijk niet direct gevonden worden. 1,2… Shit weer geen verbinding.. 1,2, 3 pieep. Noa was al weg. Ik niet. Snel begon ik ook maar te lopen en het voelde goed. Mijn kuiten waren prima, niet aan het protesteren en mijn hoofd had er ook wel zin in. Benieuwd hoe mijn vriend het zou doen. Het is niet dat ik hem ergens langs de kant verwachtte maar toch keek ik bij elk bankje of hij daar niet aan het uithijgen was. Bij ongeveer 4 km zag ik in de verte mijn vriend. Niet omdat hij aan het wandelen was om dat ie het niet gehaald zou hebben. Nee hoor, hij kwam me te gemoet omdat het waarschijnlijk te lang duurde. Mijn vriend, die nooit hardloopt en de laatste keer dat ie dat had gedaan was 5 km in Spanje in otkober, liep hij nu 5 km weer in 24 min en 48 seconden. Mannen! Hij is verder wel sportief maar hardlopen? Nee. Ik maakte mijn rondje af en liep 5 km in 34 min en 40 seconden. Ik ben trots hoor! Oh en mijn vriend heeft 3 dagen lang spierpijn gehad. Ha Ha.

Project Snelle Zélia: Remmen, 5 km's en genieten!

Project Snelle Zélia: Remmen, 5 km's en genieten!

Dinsdag

Dinsdag had ik zin om te hardlopen. Ik had overdag afgesproken in Utrecht met Eveline. Ik krijg altijd zoveel energie van andere hardlopers! Ik kwam net tijdens het avond eten thuis en hoewel ik het niet relax vind om direct na het eten te gaan hardlopen deed ik dat wel. Los van een paar steken in mijn zij ging het wel lekker. Ik besloot om 40 min te gaan hardlopen op een rustig tempo. Samen met Noa stapte we naar buiten, wat een lekker weertje! Ik liep eigenlijk vooral zonder na te denken, mijn horloge piepte wel maar geen idee waarom tot dat ik zag bij 30 min dat ik allang terug had moeten keren! Oeps! Ik keerde snel om, Noa helemaal verbaasd. Die zat ook in een flow volgens mij. Ik was even gestopt en ik had even mijn horloge gepauzeerd en wat zag ik? Dat mijn hartslag netjes en snel weer omlaag was gegaan. Uitstekend herstel…. kijk dat horen we graag!Ik had niet echt veel zin meer om nog 30 min te gaan hardlopen dus ik besloot gewoon nog 10 min te hardlopen en de rest maar te wandelen. Ik tikte de 40 min aan tegelijkertijd ook de 5,60 km. Lekker!

Project Snelle Zélia: Remmen, 5 km's en genieten!

Project Snelle Zélia: Remmen, heel hard remmen!

Project Snelle Zélia: Remmen, heel hard remmen!

Woensdag

Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik woensdag ook zou gaan maar ik had er zin in want ik was hyper. Niet alleen van de koffie maar van geweldig nieuws die ik nog niet mag vertellen. Anyway, mijn ochtend begon met het regelen van alles en nog wat want Eveline en Josianne startte per 1 mei om voor Just Keep Running te schrijven en s’middags had ik een afspraak in Utrecht. Ik kwam eind van de middag terug en samen met mijn vriend en Noa gingen we voor een rondje van 5 km maar wel op MIJN tempo. Hij moet nu leren af te remmen en aangezien ik ook niet te snel mag gaan was dit precies goed! We liepen mijn gebruikelijke rondje van 5 km. Heel rustig maar ik wilde de laatste km wel versnellen. Mijn vriend had er niet zoveel zin in en bleef achter met Noa terwijl ik de laatste kilometer versnelde. Niet sprinten maar gewoon geleidelijk versnellen. Ik keek af en toe op mijn horloge en ik zag pace voorbij komen van 5’25 min per km. Wowzes! Ik tikte te de 5 km aan en ik stopte. Met een bezweet hoofd, een big smile liep ik terug naar mijn vriend en dat voelde zo goed!!!

Project Snelle Zélia: Remmen, heel hard remmen!

Zaterdag/zondag

Zaterdag had ik eigenlijk met Joanna afgesproken om 10 km te lopen maar dat hebben we moeten verplaatsen tot na de Marikenloop. Ondanks dat ik erg veel zin had om 10 km te gaan lopen besloot ik niet te gaan. Ik moet oppassen dat ik niet te veel kilometers doe en daarom ga ik vandaag samen met mijn vriend de 6 km aantikken. Hoe dat is gegaan lees je vanmiddag via onze social media kanalen!

Wat hebben jullie dit weekend gedaan?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

4 Comments

 • manouska

  3 mei 2015 at 08:59

  Oh zo herkenbaar…mijn lief loopt 10km met 2 vingers in zijn neus, zonder ook maar 1 training (en op een tempo waar ik u tegen zeg).

  We zijn gisteren samen door de duinen gaan rennen. Voor ons allebei voor het eerst een duintraining: dat is zwaar! Maar wel heel lekker 🙂 Vandaag krachttraining in de sportschool en dan ga ik morgen weer hardlopen.

  Beantwoorden
 • Peggy

  4 mei 2015 at 10:00

  Herkenbaar! Ik wil ook altijd te veel en te snel. Heb inmiddels geleerd dat rustig aan ook goed is. Op je tomtomrunner staat ’57 uitstekend herstel’ wat houd dat in? Ik heb ook een tomtom runner maar zo’n melding heb ik nog nooit gegad.

  Beantwoorden

Geef een reactie