Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Project Snelle Zélia: Revanche of toch niet…..

Project Snelle Zélia: Revanche of toch niet…..

Vorige week was het DE dag. De dag waar ik zo lang voor getraind heb. Ben ik sneller of niet? Goed, dat ging helaas niet zoals gewild. Mijn halve marathonverslag kan je hier teruglezen. Vandaag sta ik aan de start van de halve marathon in Amsterdam. 

Of het slim is om nog een halve marathon te lopen binnen 2 weken, dat weet ik niet. Tijdens mijn marathontraining heb ik wel vaker een halve marathon snel achter elkaar gelopen. Bijna elke week was er wel eentje. Maar nu is het natuurlijk wel anders. Ik heb best wel pijn gehad tijdens de halve marathon van Eindhoven. Daarom besloot ik deze week niet te gaan lopen. Althans, misschien 1 keer, maar niet meer dan dat.

Zondagavond kreeg ik een bericht dat de fotograaf van Runner’s World graag een foto van mij wilde maken. Ik werkte maandag thuis dus dat kwam wel goed uit. Ik trok maandag mijn hardloopkleding weer aan en andere schoenen. Tijdens de fotoshoot heb ik een paar keer moeten rennen en tot mijn grote verbazing had ik geen pijn. Ja, mijn voeten waren wel gevoelig, maar ze sliepen niet zoals tijdens de halve marathon. Ik kreeg weer vertrouwen!

TCS Superheroes

Ik werd geïnterviewd door Runner’s World omdat ik de halve marathon van Amsterdam loop. De hoofdsponsor TCS is bezig met een campagne om bijzondere verhalen van hardlopers te introduceren aan de rest van de wereld. Al zie ik het zelf niet echt, ik ben blijkbaar (oh dit klinkt zo raar haha) een inspiratiebron. Ik hoor het wel vaker, maar het is zo stom om het zelf te zeggen! Ik voelde me vereerd en ik ben heel blij met het resultaat! Je kan hier het interview lezen (is in het Engels).

“At the end of the day it doesn’t matter whether you are the fastest or slowest runner. The good feeling remains the same, whatever size you are”

Nog een testrondje

Gisteren ging ik voor een testrondje. Welke schoenen ga ik aan doen? Dat was eigenlijk mijn grootste vraag sinds zondag. Welke hardloopschoenen zijn geschikt voor lange duurlopen, zorgen voor voldoende versteviging? Nu kan ik op veel schoenen lopen, maar ik wil geen risico nemen. Ik besloot om mijn Adidas Boost uit te testen voor een rondje. Dat ging goed, mijn benen en voeten voelden goed. Dit worden mijn schoenen! Ik ben er klaar voor…

Project Snelle Zélia: Revanche of toch niet.....

Plan de campagne

Ben ik er klaar voor? Nee, zo voelt het niet. Ik weet het niet. Ik heb er wel ontzettend veel zin in. Dit wordt voor mij een soort van afsluiting. Niet van het hardlopen of van mijn project want daar ga ik gewoon mee door. Maar over een week start ik met mijn marathonschema. Velen vragen aan mij of ik nog een keer ga proberen om een PR te lopen. Of ga ik alleen genieten? Aan de ene kant wil ik heel graag mijn PR verbreken maar het wordt niet mijn doel om onder de 2:30 te komen. Als ik voor een PR ga, dan wil ik gewoon mijn officiële PR verbreken. Al is het maar met een paar seconden of minuten. Ik moet ook kijken hoe het zal gaan. Wat nou als het toch weer fout gaat en ik nog meer teleurgesteld ben?

Ik ga morgen genieten. Ik ga starten en ik ga een tempo vinden die ik comfortabel vind op dat moment. Is het 7’45” min/km dan is dat zo. Blijkt het ineens 7’10” min/km, ook goed. Ik ga gewoon echt genieten.

Ik kan niet zeggen welke startnummer ik heb, want die heb ik nog niet. Morgen, zodra ik in Amsterdam ben, gaan ze er een maken voor me. Ben je benieuwd hoe het zal gaan, check dan ons Facebookaccount en onze Instagram!

Duimen jullie dat ik een fijne halve marathon heb?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

One Comment

 • Linda

  18 oktober 2015 at 22:13

  Jij, en jullie allemaal zijn voor mij een enorme inspiratiebron! Mede door jullie foto’s en verhalen zit ik er aan te denken om in de nabije toekomst ook een halve marathon te gaan lopen. En dat is voor iemand die een jaar geleden nog een enorme hekel had aan lopen best een omslag 😉 Dus blijf vooral zo doorgaan en wie weet Zelia, weet je me met al jouw ervaringen zelfs te overtuigen om ook ooit een marathon te lopen! Maar laat ik eerst maar beginnen met een halve 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie