Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Project Snelle Zélia: Week 10 Challenge

Project Snelle Zélia: Week 10 Challenge

Vorige week schreef ik een best wel persoonlijk stukje en wat heb ik lieve reacties gekregen! Wow.. ontzettend bedankt! Ik heb behoorlijk wat mails met heel veel tips mogen ontvangen en ik ben nog steeds bezig om iedereen terug te mailen. Ik heb er heel veel aan! Vol moed startte ik mijn week. Nog wel met ups and downs, want zoiets is niet helemaal uit je leven natuurlijk. Ook deze week heb ik flink gesport en goed op mijn voeding gelet. 

Maandag

Het was een drukke dag. Ik wilde eigenlijk gaan bootcampen om half 8, maar dat ging ik niet halen met mijn werk. Ik moest namelijk van Eindhoven naar Rosmalen naar Den Haag om te fotograferen. Ik besloot dus maar een rustdag te nemen. Om 20:30 uur kwam ik thuis en ik was onrustig. De hele dag in de auto zitten is vermoeiend, maar mijn benen wilden gewoon gaan. Ik was nog niet thuis of ik trok mijn hardloopspullen aan en nam Noa mee voor een rondje. Dat het buiten net een sauna was boeide me niet. Ik liep heerlijk en ontspannen 6 km!

Project-Snelle-Zelia-Week-10-Challenge-01

Dinsdag

Omdat ik vrijdag een inspanningstest had bij Energylab Eindhoven hebben wij mijn personal training verzet naar dinsdag en woensdag. Duidelijk dat mijn trainer er een legday van ging maken. Ik heb nog nooit zoveel lunges gedaan! Oh boy mijn benen, dacht ik gelijk! Na een uur was ik klaar en ik liep als een pasgeboren giraffe.

Project-Snelle-Zelia-Week-10-Challenge-02

Woensdag

Al een tijdje wilde ik met Maaike lopen en we hadden 2 x afgesproken, maar 1 x moest ik het afzeggen en de andere keer ging het niet door het weer. Woensdag was het dan eindelijk zover! Ik ging naar haar toe (samen met Noa) om ongeveer 15 km te gaan hardlopen langs de duinen en over het strand. Maar eerst had ik personal training in de ochtend! Ik had mijn trainer al gewaarschuwd, dus we deden voornamelijk armoefeningen. Ik voelde mijn armen (en stiekem mijn benen) behoorlijk, maar na gedoucht te hebben gingen Noa en ik richting de zee. Het was supermooi weer en ja, wij gingen midden op de dag. Ik herhaal.. MIDDEN OP DE DAG hardlopen. Yolo? Het was heel warm en ontzettend gezellig. Ik ben totaal niet gewend om over strand te lopen of überhaupt een duin. Hier in Eindhoven is het hoogste wat je hebt een viaduct, dus branden dat mijn kuiten deden! We zijn een paar keer gestopt en even kon Noa in de zee staan. Na 11 km hebben we een lekkere salade gegeten en een overheerlijke smoothie gedronken. Ik voelde mijn lichaam al stijf worden en heel veel zin en kracht had ik niet meer, maar we hebben daarna toch nog 3 km weten te gaan hardlopen. Maaike kon volgens mij nog een halve marathon lopen haha maar nee, ik was gebroken. Het was wel echt ontzettend gezellig en leuk! Dankjewel Maaike!

Project-Snelle-Zelia-Week-10-Challenge-03

Project-Snelle-Zelia-Week-10-Challenge-04

Project-Snelle-Zelia-Week-10-Challenge-05

Project-Snelle-Zelia-Week-10-Challenge-06

Project-Snelle-Zelia-Week-10-Challenge-08

Project-Snelle-Zelia-Week-10-Challenge-09

Vrijdag

Donderdag was echt een rustdag, want vrijdag was de inspanningstest. Ik ga hier nog uitgebreid over schrijven. Komende week kan je het lezen. Het was best wel pittig, maar ik merkte zelf wel dat ik veel meer kan dan dat ik dacht. Iets met niet durven? Geen idee, maar ik ging wel voor 100%. Ik kreeg een schema die precies op maat is gemaakt. Het is weer even omschakelen, want het is anders dan mijn vorige schema. Zo loop ik nu niet op aantal kilometers maar op minuten en mijn hartslag moet lager, dus ik moet nog langzamer lopen. Poeh.

Project-Snelle-Zelia-Week-10-Challenge-11

Voor wie het nog niet weet: ik loop (samen met Niki, Saskia, Eveline, Wendy en Alyssa) de Vredesloop op 19 september EN ik heb een startbewijs weten te krijgen voor de Dam tot Damloop! Supergaaf, want ik vind de Dam tot Damloop echt een hele leuke wedstrijd! Daar ligt voor nu mijn focus op met ook het oog op de halve marathon van Eindhoven. Ik heb er zoveel zin in!

Project-Snelle-Zelia-Week-10-Challenge-10

Wat betreft mijn eten. Ik wilde er eerst niet te veel woordrn aan wijden, maar ja, ik heb natuurlijk ook mijn verhaal gedeeld. Ik heb vrijdag weer een gesprek gehad met mijn voedingsdeskundige. Ik ben nu voor 1 week op een best wel zwaar ‘dieet’ gezet. Ik moet echt even op alles letten zodat ik wat bewuster ben van wat ik eet. Ik heb gisteren een enorme dip gehad, maar gelukkig appte ik tegelijk met Eveline (onze ex-blogger) en ik heb 50 min met mijn moeder gebeld zodat ik even niet aan eten kon denken en dat hielp. Nadat ik hun gesproken had was ik mijn eetlust vergeten want ja, het was echt puur lekkere lust dan honger!

Vandaag ga ik een duurloopje doen van 90 min. Ik heb er onwijs veel zin in! Wat gaan jullie vandaag doen?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie