Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Project Snelle Zélia: Week 2 challenge

Project Snelle Zélia: Week 2 challenge

Vorige week vertelde ik jullie dolblij, ja ik was echt heel erg happy haha, dat ik weer mocht lopen en dat heb ik ook zeker gedaan! Terwijl jullie mijn verslag aan het lezen waren, heb ik zondag mijn hardloopschoenen aangetrokken en ben ik gaan hardlopen. Verder heb ik deze week weer een personal training gehad en heb ik zelf getraind met wat oefeningen én ben ik weer gaan hardlopen. Een heerlijke, actieve week dus! Lees verder om te lezen wat ik nou precies heb gedaan! 

Zondag

Even terug naar zondag. Hoe fijn is het als je weer je hardloopschoenen mag aantrekken en mag gaan. Zonder doel, zonder tijd, zonder iets! Ik had geen plan, ik had niet eens een tijd in gedachten maar ik wist wel waar ik heen wilde lopen. Naar een park in Eindhoven en weer terug naar huis. De zon scheen, het was perfect weer.. let’s go. Liever lezers.. ik heb dus echt GENOTEN. Soms is het zo fijn om zonder verwachtingen te gaan lopen. Dat zijn vaak de beste runs! Ik heb niet alleen genoten van het weer maar mijn lichaam voelde goed, ik bleef lopen en lopen en kwam bij het park uit. Daar lagen heel veel mensen te zonnen, te drinken en af en toe zag ik een BBQ en ik? Ik liep ze voorbij met een big smile. Ik ben ook even gestopt om van de omgeving te genieten. Ik kom daar dus echt te weinig! Na 8 km kwam ik weer thuis.. helemaal voldaan!

Project Snelle Zélia: Week 2 challenge

Maandag en dinsdag

Maandag en dinsdag heb ik vooral gesport in de sportschool. Flink wat oefeningen gedaan die ik direct na het sporten ook voelde haha. Ik zorg dan altijd dat mijn hele lichaam getraind is! Ik heb ook weer geprobeerd om op de loopband te gaan lopen, maar dat is echt echt ECHT niks voor mij!

Project Snelle Zélia: Week 2 challenge

Project Snelle Zélia: Week 2 challenge

Woensdag

Het was weer tijd voor een training met mijn personal trainer. Wat ik wel grappig vond is, hij vroeg aan mij hoe ik me voelde. Of ik energieker was. Nou, ik ben KAPOT elke avond haha. Ook als ik in de ochtend getraind heb, heb ik vaak moeite om mijn werk weer op te pakken. Ik ben maar 2 weken bezig, dus mijn lichaam moet er nog aan wennen. Ik ga er vanuit dat ik wel energieker word. Ik kreeg dit keer hele andere workouts en nu was vooral de stabiliteit belangrijk. Zo moest ik bijvoorbeeld lunges doen met een sprong naar de andere been. Ik raak dan snel uit balans maar om mijn core te versterken heb ik die balans nodig. Na een paar keer mis te hebben gestapt ging het bij de laatste 2 rondjes beter gelukkig. Ook was dit keer vooral de nadruk op benen.. oef.. die heb ik gevoeld hoor! De workouts waren behoorlijk wat pittiger dan de vorige keer. Toen ik dacht dat we klaar waren mocht ik nog even flink boksen.. I did it.. maar ik weet niet hoe. Ik was op! Maar ik voelde me wel voldaan!

Project Snelle Zélia: Week 2 challenge

Donderdag en vrijdag

Ook hier ging ik gewoon door. Ik heb wat oefeningen gedaan in de sportschool. Omdat mijn abonnement nog geldig is bij Fit For Free wilde ik vrijdag gaan voor FunXtion. Helaas was ik de enige en dan gaat de les niet door, dus besloot ik zelf maar wat te doen. Het plan was sowieso om eerst FunXtion te gaan doen en daarna te gaan hardlopen. Ik heb 30 min krachttraining gedaan en toen was ik het zat. Ik wilde lopen! Omdat ik afgezet was moest ik dus hardlopend terug naar huis. Ik liep op zich wel lekker, maar ik kan dus niet met 1 bidon hardlopen. Het water dat zo heen en weer gaat en ik heb het idee dat ik niet in evenwicht ben waardoor ik dus een stuk minder loop. Maar ik liep door het park heen waar ik over 2 weken ook ga lopen met de Ladiesrun in Eindhoven. Ik zag nog een bordje.. moest ik natuurlijk wel een foto van maken! Vrijdag ging ik weer terug naar de sportschool waar ik gelukkig niet de enige was voor FunXtion.

Project Snelle Zélia: Week 2 challenge

Project Snelle Zélia: Week 2 challenge

Planken met Noa!

Zaterdag

Sinds donderdag doe ik elke dag voor het slapen gaan en wanneer ik opsta 2x 30 sec planken. Ik voel het behoorlijk en ik vind het nog steeds pittig en niet leuk maar mijn personal trainer adviseerde mij om dat te doen. Nou, dan proberen we het toch? Tot nu toe is het altijd gelukt maar ik voel wel de zijkant van mijn buik. Ook voelen mijn benen heel erg zwaar, maar ik wilde per sé even een rondje hardlopen. Als je benen zwaar aanvoelen.. ga dan niet lopen want bijna gegarandeerd dat je run klote gaat. Ik zat helemaal niet lekker in mijn tempo, mijn benen voelden zo zwaar aan dat ik het idee had dat ik 100x meer de moeite moest doen om ze op te tillen. Op zich heb ik wel relaxed gelopen, maar ik denk dat dat vooral komt omdat ik in een korte broek liep. Het was zo warm en ik durfde nooit in een korte broek te lopen maar nu had ik zo iets van.. schijt! Ik mag doen wat ik wil.. en ik wil in een korte broek lopen! Na 5 km had ik het wel weer gezien!

Project Snelle Zélia: Week 2 challenge

Project Snelle Zélia: Week 2 challenge

Ik heb een behoorlijke sportieve week gehad, maar ik vind het niet erg. Het voelt goed dat ik zo actief ben. Ik hoop wel dat ik minder moe word, maar ik moet vooral ook op tijd naar bed gaan 😉

Hoe was jullie week?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie