Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Project Snelle Zélia: Week 4 Challenge

Project Snelle Zélia: Week 4 Challenge

Een maand is alweer voorbij, de tijd gaat echt te snel! Deze week heb ik behoorlijk wat gesport. Zoals de laatste 3 keer trainde ik weer met mijn personal trainer, maar ik ging ook hardlopen en deed mee aan een bootcamp om half 8 in de ochtend. Vandaag is het zover. Om 11:05 uur start ik, want ik doe mee met de Ladiesrun Eindhoven. Ik sliep vannacht in het Pullman hotel in Eindhoven samen met Andrea. Hoe mijn race verliep lees je morgenmiddag om 15 uur en anders moet je even ons Instagramaccount in de gaten houden ;). Over naar deze week!

Dinsdag

Dinsdag was het tijd om weer te lopen en ik besloot om een snelle duurloop te doen van:

 • 5 min warming up
 • 2x 15 min sneller tempo met 5 min duurlooptempo
 • 1x 10 min sneller tempo
 • 5 min cooling down

Ik merk dat ik beter loop als ik weet wat ik moet doen, in plaats van als ik ‘doelloos’ voor een 5 km ga. Ik trigger mezelf om dan die 15 min vol te houden op een tempo en rust te nemen wanneer ik rust mag nemen. Ik moet zeggen dat het verrektes goed ging en ik had echt zin! Ik liep lekker, mijn tempo was goed en na 8,5 km piepte mijn horloge dat ik klaar was. Ik schrok me de pleuris toen ik zag dat mijn gemiddelde tempo freaking 7’03″/km was. DIT KAN NIET. Oké, ik heb soms moet en stoppen voor een stoplicht maar echt serieus.. hoe kan dit? Ik ga dit vandaag niet halen denk ik, maar check mij gaan mensen!

Project Snelle Zélia: Week 4 Challenge

Project Snelle Zélia: Week 4 Challenge

Woensdag

Personaltraining time!!! Het was een pittige training met weer verschillende oefeningen. Hier was heel duidelijk dat ik NIET sterk ben in mijn armen maar ja, ik loop ook niet met mijn armen natuurlijk haha. Dat opdrukken vind ik maar niks, maar ik merk serieus wel dat mijn armen niet strakker zijn maar wel sterker en een beetje een ballonnetje worden (met hangende kipfilet) als ik ze aanspan. Jaja.. er komt verandering. Bye bye kipfilet, hello spierballetjes! Over kipfilet gesproken. Ik heb daarna een goed gesprek gehad over mijn voeding, die ook een deel is van de challenge. Helaas waren ze mij de eerste 4 weken vergeten te mailen, maar ik heb gelukkig nu alles en ik ga ermee aan de slag. Het wordt wel een uitdaging maar dit moet gewoon lukken!

Project Snelle Zélia: Week 4 Challenge

Donderdag

Geshopt met mijn moeder en dat noem ik ook bij deze een sport! We hebben veel gelopen EN EN EN…. Ik heb een normale bh gekocht en ik moest een maatje kleiner! *danst een rondje*

Vrijdag

Ik besloot dus om mee te doen met de bootcamp die mijn sportschool organiseert. Samen met nog 11 andere mensen stond ik om half 8 klaar om afgemat te worden. Oh jongens, ik heb het geweten! We moesten 3 rondjes doen en elke ronde heeft 12-13 oefeningen die je elke keer 40 sec moest volhouden. Na 40 sec kregen we 20 sec rust om door te schuiven naar de volgende oefening. Werkelijk alles kwam aan bod! Situps, crunches, optrekken, opdrukken, met de touwen slaan, kettlebellswing, jumping jacks, boksen, boxspringen, een bal van 6 kilo in de lucht gooien en proberen niet op je hoofd te laten belanden, ladder sprinten, corebag met burpees (HAAT IK) en planken. De eerste rondje ging wel, daarna werd het zwaarder en op een gegeven moment was ik gewoon doorweekt van zweet! Wjaaaha! Dat voelde (achteraf natuurlijk) wel lekker! Om half 9 waren we klaar en om 9 uur was ik thuis. Klein nadeel, stuiterbalalert. Ik was echt aan het stuiteren, maar om 10 uur was ik in slaap gevallen op de bank.. oeps!

Project Snelle Zélia: Week 4 Challenge

Helweek

Zoals je gisteren kon lezen start ik samen met Josianne morgen met Helweek! Wat Helweek is lees je in het artikel van gisteren. Ik heb er ontzettend veel zin in omdat ik het gevoel heb dat het me wel gaat helpen met mijn bedrijf. Ik heb natuurlijk niet alleen Just Keep Running als bedrijf maar ik ben freelance fotograaf maar daarnaast heb ik nog veel andere plannen en ideeën en die moeten eens een keer goed op papier staan en het ook dadelijk aan werken. Daarnaast heb ik ook klusjes die ik al een tijdje aan het uitstellen ben! Om even te herhalen, dit zijn de regels van Helweek!

 • Start maandagochtend om vijf uur en stop zondagavond om tien uur. Let’s do this!
 • Sta elke ochtend om vijf uur op. Uhm ja, dat wordt een uitdaging omdat ik 6 uur al vroeg vind
 • Donderdagnacht mag je niet naar bed. KOM MAAR OP! Toen ik nog studeerde haalde ik heel veel nachten door maar ja, ben ook ouder geworden enz. Haha, maar ik wil die uitdaging wel weer aan gaan! 
 • Ga elke avond om tien uur naar bed. Ik ben dus een nachtmens en vroeg slapen dat lukt me niet zo haha! Vrijdag doen we mee met de Beach Run Challenge in Den Haag die om 19 uur is. Of ik 22 uur in bed lig weet ik niet maar gelukkig rijdt mijn vriend mee en dan kan ik mooi in de auto slapen haha! 
 • Werk de hele week extreem hard. Wees gefocust, bewust en plichtsgetrouw. Ik heb genoeg te doen! 
 • Blijf trouw aan je plan. Mijn to do list is zo groot dat ik me wel aan moet houden! 
 • Wees je te allen tijde bewust van je modus en focus. Dus dagdromen mag niet? Shit! 
 • Wees je bewust van de verschillende rollen die je in de loop van een dag vervult en vervul ze met glans. Ga ik moeilijk vinden, want ik ben eigenlijk continu met mijn bedrijf/blog/sporten bezig gedurende dag! 
 • Probeer de hele tijd blij, positief en oplossingsgericht te zijn. Dat wordt een uitdaging, want ik kan best wel snel iets negatiefs vinden of een oordeel te hebben. En de hele tijd blij? Ik denk dat ik maar 24/7 met Noa ga spelen.. 
 • Wees daadkrachtig en proactief. Jaja.. komt goed.
 • Neem weloverwogen, kwalitatieve rust. Moeilijk, ik en rust! 
 • Besteed extra aandacht aan kleding en uiterlijk. Dit wordt leuk want ik zit te vaak in mijn joggingbroek foto’s te bewerken met mijn haren in een staart zonder make up. Maar ik ga het gewoon doen! 
 • Laat alle privéaangelegenheden wachten tot de avond. Uhmmmmm.
 • Gebruik geen sociale media onder werktijd. Dit wordt pittig! Voor Just Keep Running doe ik heel veel social media en ik ben dol op Instagram en ik zit heel vaak (wel doelloos, daar heb het al) op twitter te lezen. Ik heb tegen mezelf gezegd om maar 1x per dag tijdens werktijd social media te mogen kijken maar alleen maar om te reageren en te posten. Niet om doelloos te gaan scrollen! 
 • Beperk praatjes met collega’s tot een minimum. Komt goed want die heb ik niet! Yes, alvast 1 ding goed gedaan! 
 • Train minstens één keer per dag, het liefst ‘s ochtends. Dit gaat geen probleem worden want ik weet al precies wat ik elke dag ga doen! 
 • Eet de hele week uitsluitend gezond. Ook dit moet geen probleem worden aangezien ik moet afvallen haha! 
 • Laat de tv uit. Op zich kijk ik weinig tv, maar ik heb vaak series op de achtergrond puur voor geluid. Uhm.. nu moet ie dus echt helemaal uit.. challenge… challenge! 

Dit wordt toch wel een uitdaging deze week maar ik heb er wel zin in! Gelukkig doe ik dit samen met Josianne. Haar ervaring kan je op haar blog lezen en mijn ervaring lees je vanaf dinsdag elke dag tot en met 6 juli om 12 uur op Just Keep Running!

Project Snelle Zélia: Week 4 Challenge

Gaan jullie ons een beetje steunen?

P.s Mijn Ladiesrun raceverslag komt dus morgenmiddag om 15 uur online! 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

2 Comments

 • Marsha Klomp

  28 juni 2015 at 10:48

  ##Gebruik geen sociale media onder werktijd. Dit wordt pittig! Voor Just Keep Running doe ik heel veel social media en ik ben dol op Instagram en ik zit heel vaak (wel doelloos, daar heb het al) op twitter te lezen. Ik heb tegen mezelf gezegd om maar 1x per dag tijdens werktijd social media te mogen kijken maar alleen maar om te reageren en te posten. Niet om doelloos te gaan scrollen!

  Hoe kun je wel reageren als je niet eerst gescrolld hebt :-)?

  Veel succes vandaag en ook de komende week. Ik ben benieuwd naar je verhalen.
  Als ikzelf toevallig om vijf uur wakker ben, zal ik aan je denken. En me weer lekker omdraaien en nog even verder slapen ;-)!

  Beantwoorden

Geef een reactie