Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Project snelle Zélia: Week 6 Challenge

Project snelle Zélia: Week 6 Challenge

Vorige week was het voornamelijk Helweek, maar mijn project Snelle Zélia gaat gewoon door! Maar even iets anders. Hoe tof is het bijna alle meiden van Just Keep Running mee gaan doen met de halve marathon van Eindhoven? Ik vind dat echt zooooooo gaaf en stoer! Ik kan niet wachten tot het zover is, gisteren was het precies 3 maanden tot de halve marathon dus werk aan de winkel. Ook voor mij. Niet alleen het hardlopen gaat door, maar ook de bootcamps en de personal trainingen. 

Ik twijfelde om dit in eerste instantie te vertellen, omdat ik weet dat mensen op het internet vaak beter weten en graag hun commentaar willen geven. Sommigen bedoelen het goed, sommigen iets minder. Voor ik het ga vertellen wil ik even melden dat ik dit SAMEN met mijn personal trainer heb besloten en dat we er goed hebben naar gekeken. Het is namelijk zo dat ik om de week 7x in de week train en de andere week 6x. Veel? Ja. Rustdagen? Belangrijk, maar die moet ik goed combineren. Vertrouw erop dat ik genoeg en op tijd rust krijg, maar dat ik soms op 1 dag bootcamp heb en dat ik ’s avonds een rondje moet lopen. Dit doen we om mij sneller te krijgen voor de halve marathon, maar vooral om gewicht en vet te verliezen. Als ik minder gewicht en lager vetpercentage heb zal ik ook sneller worden.

Goed, deze week heb ik 5x gesport en vandaag ga ik nog 8 km hardlopen, dus de teller staat op 6x!

Maandag

Tijd voor bootcamp! Ik was maandag klaarwakker om 6 uur en dat terwijl het niet eens helweek meer was! Om half 8 stond ik weer klaar voor bootcamp. Dit keer waren we maar met z’n tweeën, dus we kregen een soort van privéles. Ik was na 1 uur weer helemaal kapot maar tegelijk weer opgeladen!

Project snelle Zélia: Week 6 Challenge

zelia-challenge-6-03

Dinsdag

Terwijl de andere meiden maandag de intervals hadden gedaan, deed ik die dinsdag. Ik moest overdag werken en daarom ging ik ’s avonds. Well.. wat ik geleerd heb van Helweek is dat je beter in de ochtend kan gaan sporten. Er stond dus een interval op de planning en dat betekent, knallen en hartslag omhoog. Nou, die kreeg ik dus alles behalve omhoog. Ik stond op een gegeven moment midden in het park jumping jacks te doen omdat ik mijn hartslag maar niet omhoog kreeg. Ik had er op een gegeven moment genoeg van en ben ik maar een duurloopje gaan doen van 45 min. Na 6,25 km kwam ik weer thuis maar tevreden, neh. Mijn pace was goed maar dat was alles mee gezegd.

zelia-challenge-6-04

zelia-challenge-6-05

Woensdag

Tijd voor een training met mijn personal trainer. Ik kwam daar en het eerste wat ik moest doen was wegen. WHAT.. WACHT.. nee.. nee. Nee. Ik heb me al 6 weken niet gewogen en nu moet ik me ineens wegen? Well.. slecht nieuws. Ik ben aangekomen. Ja. En dat is zwaar klote. Gelukkig kreeg ik meteen te horen dat het kan omdat ik nu spieren aan het kweken ben maar hij vertelde ook dat het nu sneller zal gaan. Vooral ook omdat ik gestructureerd ga hardlopen. Laten we dat hopen, maar zwaar k*t is het wel. Ik kreeg een pittige training waar ik vooral veel met mijn armen moest doen. Hij merkte dat sommige gewichten te licht voor mij waren en besloot halverwege zwaardere gewichten te pakken. Zo kan ik nu kettlebell van 20 kg nemen ipv 12 kg, woop woop! Ik merk echt dat ik in mijn core en armen sterker ben geworden!

zelia-challenge-6-06

Vrijdag

Niet alleen donderdag had ik veel spierpijn, maar vrijdag was het nog erger! Mijn armen kon ik maar half strekken, ik voelde elk spiertje pijn doen en ja hoor, weer een training! Dit keer een training waar ik elke oefening 1 min moest volhouden en alles was zwaarder gemaakt, ook voor de armen. Ohhhhh… dat was zwaar! Gelukkig werden mijn benen ook veel getraind!

zelia-challenge-6-08

Zaterdag

Er stond een tempotraining op de planning. 35 min lang hardlopen met 15 min versnellen in een hogere hartslagzone. Het was best wel warm en toch nam ik Noa mee. Voordat men de dierenbescherming gaat bellen. Ik nam Noa mee naar een parkje waar ze los kan lopen en waar veel water is, zodat ze daar altijd kon drinken. Ik hoef nooit echt op haar te letten en ze doet haar eigen ding. Zodra ik 1x fluit komt ze naar me toe. Het was niet alleen voor haar warm maar ook voor mij. Ik kreeg hier weer wat problemen met mijn hartslag. Zo schoot ie constant omhoog, maar toen ik moest versnellen wilde hij niet hoger gaan. Ik nam wat trappen die in het park te vinden zijn om mijn hartslag om hoog te krijgen, dat lukte vrij aardig. Na 35 min was ik klaar en 4,7 km verder. Prima run, maar niet de beste.

zelia-challenge-6-09

zelia-challenge-6-07

Daarna pakte ik mijn racefiets om samen met mijn vriend naar mijn moeders huis te gaan om daar water te geven aan de planten. Het is wel weer even wennen maar ik vind fietsen dus oprecht leuk! Niet normaal fietsen maar wielrennen dus. In totaal hebben we 35 km gefietst, dat kan meer en sneller!

zelia-challenge-6-10

zelia-challenge-6-11

 

Vandaag ga ik met een paar Instagrammers hardlopen in Utrecht. Een rondje van ongeveer 8 km. Ik ben heel benieuwd en ik heb er veel zin in! Hou Instagram in de gaten voor foto’s!

  • Aantal kilometers: 18,95 km (inclusief zondag)
  • Aantal dagen spierpijn: 2 dagen
  • Aantal keer vliegen in mijn mond: 5x, maar met fietsen nog meer
  • Aantal ijsjes: 2 en die waren lekker!

Wat gaan jullie vandaag doen?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie