Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Project Snelle Zélia: Week 8 Challenge

Project Snelle Zélia: Week 8 Challenge

Vorige week konden jullie lezen dat het best wel een pittige week was! Zondag was het de bedoeling dat ik 11 km zou gaan lopen. Deze week was op zich ook wel een pittige week, maar ook een rustige week en vooral een week met verrassingen. Zo is Just Keep Running genomineerd voor Beste hardloopblog van het jaar (stem op ons natuurlijk, dat kan hier) en had ik onverwachts een zweetdate met Patricia! 

Zondag

Zondag ging ik samen met mijn vriend en Noa hardlopen. Mijn vriend ging op zijn eigen tempo 10 km hardlopen en ik ging voor de 11/12 km. Ik had er zin in want eindelijk mag ik weer richting de lange duurlopen. Ik vind dat dus echt heerlijk. Lopen, nergens aan denken met muziek op en eventueel met Noa. Het was benauwd en daarom besloot ik mijn heuptas mee te nemen met 4 flesjes water, waarvan ook bidons voor Noa waren.

Project Snelle Zélia: Week 8 Challenge

Voordat iemand de dierenbescherming gaat bellen (ja, iemand heeft dat ooit naar me gemaild omdat ik Noa niet goed zou verzorgen tijdens het hardlopen), er is een ding zeker en ik zou never nooit Noa verwaarlozen tijdens het hardlopen. Mensen die mij kennen weten hoeveel ik van Noa hou en ik zal altijd eerst naar haar kijken, hoe het met haar gaat! Zo, mijn zegje is gedaan. Noa ging mee en gelukkig was het miezerig, zo koelden we toch wat af.

Project-Snelle-Zélia-Week-8-Challenge-zondag

Ik liep de eerste 5 km heerlijk, geen kramp en mijn tempo was goed maar toen ik moest stoppen voor een stoplicht kreeg ik mijn snelheid niet omhoog omdat mijn hartslag continu hoog was. Nog net wel binnen de grens, maar op een of ander manier kon ik niet sneller. Balen, maar ik heb heerlijk gelopen. Ik had alleen een inschattingsfout gedaan en wat bleek, de route was 12,5 km lang. Oeps! Maar wat was ik blij, eindelijk weer lange duurlopen!

zondag-1

Maandag

Maandag was het weer tijd voor een bootcamp met SX Sports. We deden weer een circuit met verschillende oefeningen en ik voelde mijn benen wel haha! Ik ontving de Garmin 225 om te testen, zo’n mooi horloge! Maandagavond kreeg ik een bericht van Patricia naar aanleiding van mijn bericht op Twitter: waar in Rotterdam ik moest fotograferen.

Dinsdag

Ik dacht dat ik in het centrum van Rotterdam moest werken, maar wat bleek nou… ik had een shoot in de buurt van Patricia. Het was maar 6 min rijden. Wat grappig! Het was al snel duidelijk dat we zeker samen konden gaan lopen.

dinsdag-2

In de middag kreeg ik een mailtje: Hardloopblog van het jaar en WIJ ZIJN GENOMINEERD! WIJ STAAN GEWOON IN DE LIJST! HOE VET! Ik geloofde het eerst niet. Wij? Tussen al die toppers? Tussen al die grote hardloopblogs? Maar het was echt! Wow. Ik was echt zo hysterisch, ik moest wel gaan lopen.

dinsdag-3

Ik had de Garmin 225 nog niet getest dus hup naar buiten en knallen! Ik liep ‘maar’ 2,5 km maar dat was voor nu wel voldoende. Of ja.. ik was nog steeds hyper na 2,5 km haha! Maarre…. stemmen jullie? Ja toch! —–> Hardloopblog van het jaar

dinsdag

Woensdag

In de ochtend had ik weer een les met mijn personal trainer. Eentje met heel veel beenoefeningen! In de middag reed ik naar Rotterdam voor een afspraak en om 19 uur had ik afgesproken met Patricia om samen een uurtje te hardlopen. Ik had behoorlijk last van mijn benen, maar als ik een kans krijg om met een vriendin te gaan hardlopen als je toch in de buurt bent, dan laat ik die kans niet liggen.

Project-Snelle-Zélia-Week-8-Challenge-woensdag-2

Wij wonen 120 km van elkaar vandaan en beiden vinden we het echt niet leuk dat we zo weinig samen kunnen lopen. Want eerlijk, ik loop heel fijn met Patricia. Patricia weet precies wanneer we even niet moeten praten, maar vooral ook wanneer praten juist fijn is om door te gaan. Ze geeft me kracht en motivatie. Perfecte hardloopmaatje!

Project-Snelle-Zélia-Week-8-Challenge-woensdag-3

Patricia had een route uitgestippeld, een hele fijne en mooie route! Ik had het wel zwaar, ik voelde mijn benen behoorlijk en ik had dorst maar na 60 min waren we weer terug bij de auto en ik heb genoten! Dankjewel Patricia!

Project-Snelle-Zélia-Week-8-Challenge-woensdag

Vrijdag

IK BEN JARIG. Of ja, was dus jarig! Hiep hiep HOERA! 28 JAAR ALWEER! Jaja.. poeh. Dat valt zwaar ;). Ik heb op vrijdag personal training en ik wilde het absoluut niet cancelen dus stond ik om half 10 netjes in de sportschool. Dit keer met mijn vriend. Mijn vriend was erg benieuwd naar mijn trainingen en hij mocht een keer mee trainen. Ik had gevraagd of mijn trainer het even extra pittig kon maken haha. We startten beiden met trappen lopen en bij elke verdieping (4 verdiepingen) 5x burpees. Oké, oké toegegeven.. mijn vriend deed dit heeeel goed. Damn.. uitslover, dacht ik! Daarna was het tijd voor kettlebell swing. Hij had 12 kg en ik 16 kg. Ik voelde me goed, dat begrijp je wel haha. Daarna deden we wat andere oefeningen en ook met de touwen was een onderdeel dat we beiden deden. 3×1 min met de touwen is zwaar! Na 1 uur waren we allebei helemaal kapot, mijn vriend ietsje meer dan ik. Niet om lullig te zijn hoor want mijn vriend deed het super maar hij is gewoon zo’n training niet gewend. Hij doet nooit aan circuit en naast wielrennen doet hij ijshockey en sinds kort hardlopen. Dat zijn toch wel hele andere soort sporten!

vrijdag

Ja, mijn vriend en ik kunnen nooit normaal op de foto haha!

Ik heb daarna mijn verjaardag goed gevierd en het was superrelaxed en gezellig. Zaterdag had ik echt geen zin om in storm te gaan hardlopen dus voor vandaag staat er 12/13 km op de planning! Ik heb er zin in! Tijd om die wijntjes en taartjes te gaan verbranden haha!

vrijdag-1

Ik wens jullie een fijne zondag!

P.s vergeet niet te stemmen he ;).

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

2 Comments

 • Cindy

  26 juli 2015 at 12:41

  Zeg lieve Zélia, er is bij mij geen enkele twijfel dat je goed voor je hond zorgt, ook tijdens het lopen. Iedere keer is te zien dat jullie zulke dikke vrienden zijn! Ben gewoon jaloers dat je een hond mee kan nemen tijdens je run! Nee, ga nou niet zeggen dat ik dat ook zou kunnen. Kan niet. Wij hebben een kat en daar zijn we dol op. Maar die zie ik nog niet meerennen buiten hahaha! Geniet van je zondag en alsnog gefeliciteerd met je verjaardag!

  Beantwoorden

Geef een reactie