Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Review
 • /
 • Recensie: Echt Radmilo + WINACTIE GESLOTEN

Recensie: Echt Radmilo + WINACTIE GESLOTEN

In februari gingen Niki en Zélia naar de gezondheidsbeurs in Utrecht en daar was ook een lezing van Radmilo Soda. Daar stelde Niki een vraag aan Radmilo: Is het verstandig om op een nuchtere maag te gaan hardlopen in de ochtend? Zélia had zijn boek ‘Echt Radmilo’ al gekocht en was na de lezing nog meer geïnteresseerd. Tijd om het boek daadwerkelijk eens goed te lezen. Dat is gebeurd en vandaag lees je wat Zélia nou precies van het boek vond. 

Alweer een dieetboek, hoor ik mensen hardop denken. Nou, zoals de meeste ‘dieetboeken’ staat er altijd in het voorwoord dat dit geen dieetboek is. En wat staat er bij ‘Echt Radmilo’ op de allereerste pagina? Juist: ‘Dit is geen dieetboek en ook geen fitnessboek’.  Daar gaan we weer, dacht ik. Ik durf te zeggen dat ik bijna alle dieetboeken ergens op zolder heb staan en ik heb heel veel geprobeerd. Maar ze staan niet voor niets op zolder. Ik geloof, na jaren van alles te hebben geprobeerd, dat een dieet nooit goed is. Sure, er zullen heel veel mensen afvallen met diëten en dat is goed, maar het is voor mij niet weggelegd. Als iemand tegen mij zegt dat ik iets niet mag eten, dan word ik rebels en ga ik het júist eten. Extra veel.

Maar ik geef het boek een kans, ik wil de visie van Radmilo Soda op voeding en lifestyle wel weten.

Wie is Radmilo?

Radmilo Soda ken je misschien wel als de trainer van het RTL-programma Obese. Maar het begon allemaal veel eerder. Radmilo Soda is professioneel bokser. Zijn kennis in voeding en sporten is zo groot, dat hij het tijd vond om al zijn kennis te bundelen in een boek: ‘Echt Radmilo’. Geen dieetboek en ook geen fitnessboek, maar wat dan wel?

Inhoud

Het boek bestaat uit verschillende hoofdstukken die allemaal belangrijk zijn voor je lifestyle. Het is geen biografie of dieetboek, maar een boek dat je leidt naar een gezond leven. Een van zijn belangrijkste adviezen is het bewuster zijn van wat er met je lichaam gebeurt. Je lichaam heeft te maken met voeding, sporten en herstel, maar ook met stress, hormonen. Ook je stofwisseling, immuunsysteem en spijsvertering is belangrijk. Al deze factoren kun je zien als een energiecirkel.

Recensie: Echt Radmilo + WINACTIE

Het boek is makkelijk geschreven, met duidelijk zijn eigen kennis. Na elk hoofdstuk vind je een korte samenvatting en elke hoofdstuk bevat afbeeldingen of foto’s om de informatie nog duidelijker weer te geven. Achterin vind je ook heerlijk en toepasbare recepten!

Koolhydraten en cortisol

Een van de belangrijkste hoofdstukken gaat over voeding. Radmilo geeft niet aan wat je wel of niet mag eten, maar beschrijft wel wat een ingrediënt met je kan doen. Krijg je een opgeblazen gevoel na het eten van granen? Hoe voel je je na het drinken van koffie? En eet je snelle koolhydraten of kies je bewuster voor langzame koolhydraten? En hoe zit het nu precies met GI (glycemische index)?

Wat ik een indrukwekkend onderwerp vond, was koolhydraten en het stresshormoon cortisol. Het is namelijk zo dat hoe vlakker je bloedsuikerspiegel is, hoe minder stress voor je lijf en hoe beter cortisol zijn natuurlijke cyclus kan volgen. Dus je moet goed ontbijten, regelmatig eten en vooral verspreid over de dag. Eet langzame koolhydraten voor het sporten en eet na het sporten eiwitten. Ook adviseert hij om ’s avonds geen koolhydraatrijke maaltijden te eten. Hier kom ik later nog op terug.

Echtradmilo-04

Spijsvertering

Een ander interessant hoofdstuk gaat over spijsvertering, immuunsysteem en stofwisseling. Goed, dat je niet te snel moet eten en goed moet kauwen weten we allemaal denk ik wel. Of we het ook doen is ten tweede. Een goede formule voor een goede spijsvertering is: hoe groener je eet, hoe groener (en dus gezonder) je darmen zijn. Nog een tip die zorgt voor een goede stofwisseling (en die ik helaas vaak niet naleef): 8 uur per nacht slapen.

Hormonen

Radmilo geeft ook aandacht aan hormonen en stress. Ik vond dit echt een heel interessant hoofdstuk met heel veel: oh ja… echt.. NIET.. oke.. wow.. momenten. Hij gaat hier iets wat dieper over in. Hij heeft het over de ghreline (een hormoon dat eetlust veroorzaakt) en leptine (bepaalt je verzadigingsgevoel). Het hormoon TSH wordt ook besproken: heb je een goede spiermassa en krijg je voldoende jodium binnen, dan zal je schildklier ook beter werken. Verder bespreekt hij ook adrenaline, cortisol, testosteron en oestrogeen. Je kunt in het boek ook uitzoeken wat voor lichaamstype je hebt. Als je weet welk lichaamstype je hebt, dan kun je daar je voeding en beweging beter op afstemmen. Ik ben zelf een duidelijke appel:

 • Ronde vormen (check)
 • Veel opgeslagen vetten rond de buik en bovenlichaam (check check)
 • Hoog vetpercentage (helaas na onderzoek gebleken)
 • Maakt makkelijk spiermassa aan (yes!)
 • Valt langzaam en moeilijk af (yep, helaas)
 • Is snel moe en valt makkelijk in slaap (dat beide niet)
 • Langzame stofwisseling (helaas wel)
 • Gevoelig voor jojo-effectief (haha.. ja)
 • Altijd dorst (valt ook heel erg mee, ik drink te weinig)
 • Enorme drang naar zoetigheid (valt ook mee, op z’n tijd.. ik ben meer van de zoute kant)

Ja, dit klinkt duidelijk als een Zeeltje. Radmilo adviseert vervolgens het volgende:

 • Kijk uit met voedsel met hoge GI.
 • Eet het liefst na 15 uur geen koolhydraten meer.
 • Drink geen sportdrankjes, wel veel water (ik loop nu naar de kraan…).
 • Haal je eiwitten en koolhydraten uit peulvruchten, groente en uit vette vis en normaal vlees.
 • Eet twee uur voor het trainen koolhydraten (wel langzame dus).
 • Train 4x 60 min per week en doe 3x per week 45 min krachttraining en 15 min intervaltraining en doe minstens 1x per week cardio.

WOW-factor

Toen ik dit boek las vielen er heel veel puzzelstukjes op hun plek. Het boek had voor mij een hele grote WOW-factor en het klopte precies. Maar ik deed er niks mee. Ik liet het boek voor even wat het was – tot deze week.

Deze week had ik een afspraak met mijn voedingsdeskundige die mij nu begeleidt tijdens mijn challenge van 12 weken (en meer). Ik had van mijn personal trainer al de opmerking gekregen dat ik ’s avonds minder moest eten en daarmee bedoelde hij vooral minder koolhydraten. Dit werd deze week weer opnieuw verteld tegen me. Toen mijn voedingsdeskundige mij het een en ander vertelde kon ik alleen maar denken aan het boek van Radmilo. Dat is precies wat hij mij ook probeerde uit te leggen! De voedingsdeskundige begon over stresshormonen, over ’s avonds sporten (wat ik beter niet meer kon doen) en over eten. Ze legde uit dat ik beter in de ochtend en middag goed kon eten met langzame koolhydraten en ’s avonds vooral eiwitten en groenten. Ik doe 3x per week aan krachttraining en daarnaast aan cardio. Dit klopte voor mijn gevoel helemaal.

Luisteren naar je lichaam

Ik was in het begin wel sceptisch over het niet eten van koolhydraten in de avond. Ook omdat mensen in mijn omgeving dachten dat ik aan het crashdiëten was (totale onzin). Ik eet – ik eet meer dan genoeg, maar zoveel beter. Ik heb van mijn voedingsdeskundige (en Radmilo) geleerd dat ik moet luisteren naar mijn lichaam. Heb ik echt honger of alleen trek? Hoe voel ik me als ik brood gegeten heb of zuivel? Ik begin steeds meer bewuster te worden. Ik ga pas een week naar de de voedingsdeskundige, maar ik ben al 7 weken bezig met mijn voeding en onbewust was ik bezig op de manier die Radmilo vertelde. Alleen nu ben ik echt serieuzer, bijvoorbeeld door in de avonden geen koolhydraten te eten.

Echtradmilo-03

Conclusie

Is dit boek voor iedereen? Ja. Ook als je niet wil afvallen is dit boek een aanrader. Je leert veel over je lichaam en hoe je ermee moet omgaan. Je leert ook heel veel over voeding. Als ik kijk naar wat zij zeggen herken ik heel veel van de Franse cultuur. Van eten genieten, maar wel puur en natuurlijk. Goede lunch (vaak warm eten) en ’s avonds lekker tafelen met wat restjes met een wijntje en kaas? Waarom niet? Vooral doen! Misschien niet elke dag, maar je mag echt wel genieten van eten. In Frankrijk hoeven we ook echt niet ’s avonds kip te eten met standaard pasta of rijst of aardappelen. Geef ons maar ratatouille erbij!

Ga je met dit boek echt op z’n Frans eten? Nee, natuurlijk niet. Maar de manier waarop je moet kijken naar eten en de volgorde is te vergelijken met Frankrijk of andere mediterrane landen. Want waarom zou je ’s avonds nog zo’n grote bord moeten eten terwijl je een paar uur later gaat slapen?

Ik zeg nu ook absoluut niet dat je never nooit meer koolhydraten zal eten in de avond. Maar ik heb ontdekt dat ik me hier nu een stuk beter bij voel en zoiets is ook heel erg persoonlijk. Maar als je meer over je energiecirkel wilt weten, over de hormonen die je aanmaakt en wat het met je doet en je sport? Dan raad ik dit boek heel hard aan!

Echtradmilo-01

GESLOTEN

Omdat ik zo enthousiast ben geeft Just Keep Running 1 exemplaar weg! Wat je ervoor moet doen is het volgende:

 • Waarom heb jij dit boek nodig? Heb je gewoontes die je wilt verbreken? Slechte gewoontes? Ik zal die van mij maar meteen roepen: Mijn ‘slechte’ gewoontes is pasta. Ik hou van pasta. Ik kan een bord vol met pasta eten en je kan me daar echt wakker voor maken. Pasta met room en kaas uit de oven.. oooooh heeeeeerlijk! En de île flottante van mijn oma!
 • Je hoeft absoluut niet iemand te zijn die moet afvallen. Iedereen mag meedoen!
 • Het is natuurlijk superleuk als je ons volgt op Facebook en Instagram!

Hou 24 juli in de gaten want dan wordt de winnaar/winnares bekendgemaakt op Facebook en Instagram!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

50 Comments

 • Linda

  16 juli 2015 at 15:21

  Hoi ik ben Linda en ik ben verslaafd aan chocolade…..
  Ik ben altijd vanuit mijn werk rond kwart voor 6 thuis mijn vriend is de ene keer om half 7 thuis en de andere keer om 7 uur.
  Zodra ik thuis kom pak loop ik naar de supermarkt en haal ik een reep bij de supermarkt, het liefst zo een bros reep met witte chocolade erin. Deze reep gaat dus op voordat mijn vriend thuis komt. Jep snelle verslavende suikers zijn mijn zwakte en een hele slechte gewoonte, die ik echt kwijt moet raken, de dietiste heeft de hoop al opgegeven (zij krijgt mij niet van de snelle chocolade af ) Ik vestig nu mijn hoop maar op Radmilio

  Beantwoorden
 • Marleen

  16 juli 2015 at 15:25

  Dat lijkt me een goed boek om te winnen om meer bewust te worden van wat ik allemaal naar binnen prop.. Heb het vorig jaar een tijdje volgehouden op Sonja Bakker, maar met al die aparte recepten verviel ik al snel in m’n oude patroon.. Ik ga duimen!

  Beantwoorden
 • Leonie

  16 juli 2015 at 15:30

  Hallo Zelia,
  Ik kan dit boek goed gebruiken… ben me sinds een half jaar meer gaan interesseren in voeding en sport. Nu al 10 kilo afgevallen. Mijn slechte gewoonten liggen vooral in het weekend en s avonds na het sporten. Snaaizin! Ik denk dat ik veel aan dit boek heb nu ik jou blog zo heb gelezen. Helaas heb ik nu ook nog eens mijn enkel gebroken afgelopen maandag en nu zou hey leuk zijn om dit boek te winnen zodat ik het kan lezen nu ik verplicht rust moet houden! En ik baal zo dat ik niet kan hardlopen!!
  Groeten Leonie

  Beantwoorden
 • Marlissa

  16 juli 2015 at 15:57

  super interessant! Ik vind het sowieso heel interessant om alles te weten over het lichaam haha. En hardlopen op een lege maag kan ik ook echt niet. Ook al is het maar 1 cracker die ik binnenkrijg… Misschien nog een leuke boekentip voor jou, Hormoon geheim van Crispijn Hartzema. Gaat ook over wat hormonen, voeding en balans. Vond ik zelf ook erg interessant om te lezen.

  Ik doe ook graag mee aan de winactie, omdat ik heel benieuwd ben naar wat hij allemaal te vertellen heeft. En wie weet kan het mij helpen bij de marathon.

  Beantwoorden
 • Natasja

  16 juli 2015 at 15:58

  Hm, ik ben nooit zo goed in dieetboeken maar dit klinkt wel interessant! Ik probeer dus wel gewicht kwijt te raken maar merk dat ik moeite heb om daar een passende manier voor te vinden. Anders eten dus maar hoe dan? Volgens mij kan ik dus best wat leren van Radmilo. (Wnne, goed bezig dame!)

  Beantwoorden
 • Karol

  16 juli 2015 at 16:04

  Hej Zelia,

  Welke slechte gewoonte heb ik niet, ik eet te weinig ik eet te veel ik eet 3 dagen gezond en dan een berg chocola of snoep. Ik heb het gewoon nodig! Pffff al jaren ben ik aan het jojo-en of ik sta stil. Alleen als ik een crash dieet doe heb ik resultaat en ik weet niet meer waar ik het moet zoeken.
  Ik hou mijn “fit” journey dan maar gewoon vol zoals ik nu ben. Maar hoe mooi zou t zijn als ik ook ooit mijn doel en streefgewicht bereik.
  Goede review!
  groetjes Karol

  Beantwoorden
 • Stephanie

  16 juli 2015 at 16:06

  O jaa! Die wil ik wel 🙂

  Mijn grote valkuil is de lekkere trek. Ik hoef niet veel af te vallen, maar net wat lekkerder in mijn vel zitten, ook qua energie, zou niet verkeerd zijn.
  Ik ben best wel veel bezig met wat mijn voeding met mijn lichaam doet en als ik jouw review zo lees, vertelt Radmilo weer andere dingen dan ik tot nu toe heb geleerd. Dit zou dus echt een hele leuke toevoeging zijn!

  Beantwoorden
 • Mirte

  16 juli 2015 at 16:13

  Wauw dit klinkt echt als een tof boek! Weer iets anders dan alle standaard dieet boeken.
  Waarom ik dit boek nodig heb? Niet om af te vallen en ook niet omdat ik 0.0 verstand van voeding heb.
  Ik eet gezond en sport best heel veel, maar toch nooit het verwachte fitte energieke effect als dat anderen lijken te hebben. Enorm frustrerend omdat anderen die hetzelfde eten als ik wél dat effect ervaren. De laatste tijd werkt dat best frustrerend, na een 10 kilometer loop ik de ochtend , een gezond ontbijt en lunch en dan toch ’s middags 0.0 energie hebben. Hoewel ik de laatste tijd al vaker op onderzoek ben uitgegaan denk ik dat dit boek wel eens het antwoord kan zijn op al mijn vragen (en frustratie)!
  Geen slechte gewoonte die ik moet doorbreken dus, maar op zoek naar het langverwachte effect van gezond eten en sporten!

  Liefs

  Beantwoorden
 • Demi unal

  16 juli 2015 at 16:16

  Wauw super tof! Ik wist niet dat er zoveel in dat boek stond! Ik wil hem heel graag winnen omdat ik eigenlijk nog belachelijk weinig van voeding, het lichaam en trainen afweet! (Oke en omdat stiekem al mijn boeken al zijn uitgelezen!!)

  Liefs demi

  Beantwoorden
 • Janine

  16 juli 2015 at 16:34

  Ik wil heel graag kans maken op dit (volgens mij) geweldige boek van Radmilo.
  Na mijn zwangerschap ben ik op eigen houtje 18 kg afgevallen d.m.v. een crash dieet en fanatiek te gaan hardlopen.
  Ik ben de kilo’s nog steeds kwijt maar nog altijd zoekende naar de juiste balans qua voeding.
  IK heb het idee dat dit boek mij hiermee perfect kan helpen.

  Beantwoorden
 • Jenn

  16 juli 2015 at 16:35

  Ik doe graag mee, lijkt me een erg goed en interessant boek. Waarom ik het nodig heb? Ik struggle al jaren met mijn gewicht, en volgens mij kun je met dit boek veel leren over het hoe en waarom van voedingsmiddelen in plaats van een lijstje met verboden middelen te krijgen. En als je begrijpt waarom sommige dingen niet goed voor je zijn is het vast makkelijker om daar aan vast te houden, dat is mijn theorie 😀 Hoe dan ook lijkt het me een super leerzaam boek, ook omdat ik steeds fanatieker aan het sporten ben. En mijn zwakke punten? Pasta en pannenkoeken. Ik trap er iedere keer weer in.

  Beantwoorden
 • Saskia

  16 juli 2015 at 16:50

  Mooie recensie!!
  Je hebt me nieuwsgierig gemaakt dit boek ook te lezen. Vooral omdat ik altijd loop te zoeken wat en hoe ik nu gezond moet eten. ‘Ik doe maar wat’. Minder koolhydraten, maaltijd vervangers, sonjabakker…. Helaas nooit met blijvend resultaat.

  Slechte gewoontes; te veel, geen rem hebben bij sommige dingen.

  Beantwoorden
 • Melanie

  16 juli 2015 at 17:41

  Ik wil het boek heel erg graag winnen. Ik ben een enorme sportjunkie, op weg naar m’n derde marathon en vind gezond eten belangrijk. Ik ben allergisch voor de hypes rondom voeding maar kan er nog veel in winnen/leren. Ik ben volgens mij ook een appel, net als jij en zou graag op een verantwoorde manier beter en verstandiger gaan eten.
  En voor jou Zelia, ga zo door. Je weet dat ik je een kanjer vind!

  Beantwoorden
 • Yonina

  16 juli 2015 at 18:10

  ja die mis ik nog , lijkt me een super boek om te winnen ! Blijf nu al 3 maanden steken wat mijn gewicht betreft ! Wil graag nog een beetje afvallen en dan vooral op gewicht blijven , ben van ver gekomen mega trots op mezelf ( na ongeluk opnieuw moeten leren lopen en nu zelfs 10k hardlopen ) gestopt met roken en tegelijk afvallen als je een doel voor ogen hebt kun je dat bereiken.
  Dit boek zal me waarschijnlijk toch nog heel veel nieuwtjes opleveren , en die ga ik dan weer graag in de praktijk brengen .

  Beantwoorden
 • Brenda

  16 juli 2015 at 19:51

  Ik ben gewoon fan van Radmilo zijn aanpak. Door hem is bij de knop om en tot nu toe nog steeds…ik hou het vol door voor ogen te houden dat ik nachtmerries krijg om in mijn onderbroek op tv te moeten voor Obese . Ik zit nu op ruim 1/3 van mijn doel….en ben echt vastberaden om die 60 kg te halen mede dankzij de support van man, vrienden en het belangrijkste de ‘vreemden’ waarmee ik mountainbike en wandel zijn mijn belangrijkste supporters. Ik weet hoe het eraan gekomen is….niet met dat ene biscuitje maar eerder met hele pakken stroopwafels….in september ga ik toertochten rijden…dat is nog wel een drempel in dat strakke fietspak met al die ervaren mtb-ers….maar zoals op mijn drinkfles staat just do it! En dat ga ik ook doen…

  Beantwoorden
 • Jessica

  16 juli 2015 at 20:09

  Ja super leuk…… Een boek van radmilo 🙂
  Ik vecht al jaren tegen overgewicht… Het wil me maar niet lukken.
  Ben nu ook al 4 weken bezig maar er gaat geen kilo af…
  Radmilo je bent nu mijn hoop dat het me toch gaat lukken het moet eraf!!!!!

  Ben te dik en klein… De wil is er zeker wel …. Ik train 3 x per week probeer op MN eten te letten….
  Maar denk dat mijn weegschaal stuk is hij blijft hangen….. 🙁

  Beantwoorden
 • Nadia

  16 juli 2015 at 20:19

  ik heb idd een twijfel gevoel om het boek te bestellen en denk idd “weer een dieet boek” ik ben ook een jojo geval en verslaafd aan cola en ik drink meer dan ik eet! Qua sport zit ik goed sport 4 x per week ondanks de pijn en klachten die ik heb… Maar afvallen ho maar! Ik wou dat ik dichter in de buurt van Amsterdam woonde anders had ik zeker een personal training bij hem gedaan… Om te kijken wat ik dan allemaal niet goed doe…
  Misschien dat het boek mij toch op andere gedachten kan brengen… Naast al die dieet boeken die ik al heb!
  Dus DIKKE JA dat ik mee wil doen aan de win actie

  Beantwoorden
 • Karin van de Merwe

  16 juli 2015 at 20:42

  Leuke en duidelijke recensie!
  Ik heb het boek ook op mijn verlanglijstje staan, het lijkt me erg leerzaam en interessant.
  Mijn grootste valkuil is het snoepen ’s avonds. Ik denk dat dat ook mede wordt veroorzaakt doordat ik overdag wel eens te weinig eet en ook mijn macro’s niet goed verdeel. Ik heb nog genoeg te verbeteren.

  Beantwoorden
 • Nicole

  16 juli 2015 at 20:52

  Ik zou graag mee willen doen om een duidelijke focus te krijgen om een gezonde leefstijl te krijgen. Ik lees veel en volg veel adviezen op, maar val niet af omdat het van alles een beetje is. Buiten dat herken ik me heel erg in jouw blogs, dus als jij het een aanrader vindt…. Mijn slechte gewoonte is vooral het dipmoment om vier uur. Zeker als ik aan het werk ben, zijn er momenten dat ik overal trek in krijg.

  Beantwoorden
 • Mandy

  16 juli 2015 at 20:56

  Ik ben een emotionele eter. There, I said it. Mijn slechtste gewoonte is veel eten en snoepen als ik me rot voel. Maar ook voor mijn plezier eet ik veel en als ik me verveel. Vaak dus. Ik probeer al meer op m’n eten te letten en een gezond eetpatroon te ontwikkelen, maar eerlijk, ik kloot maar wat aan. In je recensie komt het boek van Radmilo erg goed op me over, als iets waar ik me wel in kan vinden en waar ik iets mee kan in mijn dagelijks leven. Ook qua sport lijkt het me een interessant boek. Ik ben wel benieuwd naar wat Radmilo over mijn sportregime te zeggen zou hebben. Kortom, ik zou het boek erg graag winnen!

  Beantwoorden
 • Petra

  16 juli 2015 at 21:01

  Prachtige recensie! Van begin tot eind waarheid.. Ik vind dat Radmilo dit ook verdiend, keiharde werker, het hart op de goeie plaats en een motivator eerste klas. Ga niet zitten wachten om dit boek te winnen… Voor vijfentwintig euro heb je een schat in huis gehaald, een hele goeie investering ook!

  Beantwoorden
 • Nicole

  16 juli 2015 at 22:05

  Mooie recensie! Mijn valkuilen zitten vooral in (veel te verk) pasta eten, en chips! Ik ben nu in 2 jaar tijd 15kg afgevalken, ja dat gaat wel heel langzaam. Ik ben heel erg aan het zoeken wat voor mij wel en niet werkt. Alles waar “verboden” op staat, is dan ineens weer veel aantrekkelijker! Mocht ik deze winnen dan ben ik uiteraard heeeel blij, en anders ga ik dit boek na mijn vakantie direct kopen. Volgens mij kan ik hier heel veel van leren.

  Beantwoorden
 • Anniek

  16 juli 2015 at 22:47

  haha jouw slechte gewoonte is pasta? Dat vind ik nog best wel gezond! Ik houd niet zo van groentes, waardoor ik s avonds te weinig eet. Daardoor krijg ik vaak rond 8u weer ‘honger’ (wat eigenlijk gewoon lekkere trek is natuurlijk) en kan dan echt zo een zak chips leegeten. Vroeg deed ik dat dan ook echt meerdere malen per week (als in 4 dagen per week). Tegenwoordig gelukkig nog maar zo’n 2 a 3 keer per maand.

  Mijn probleem is vooral dat ik altijd dun ben geweest. Wat ik ook at; ik bleef op gewicht. Daardoor at ik nooit zo bewust, waarom zou ik, ik kom toch niet aan!

  Nu ben ik wat ouder (21) en ondanks dat ik nog steeds niet snel aankom realiseer ik me meer en meer dat eten niet alleen invloed heeft op je gewicht, maar ook op je gezondheid, uiterlijk en hoe je je over het algemeen voelt. En daarom wil ik mijn eetpatroon veranderen. Niet om dunner (of dikker) te worden, maar om beter voor mezelf te zorgen.

  Beantwoorden
 • afra

  16 juli 2015 at 23:49

  Het boek van Radmilo spreekt mij zo aan omdat het geschreven is door iemand die weet waar hij het over heeft. En dan vooral de combinatie van sporten en voeding. De meeste dieetgoeroes hoor je bijna niet over bewegen…Ik ben er van overtuigd dat het alleen werkt als je je levensstijl veranderd qua voeding. Dus het boek zou me beter laten beseffen wat voeding en hormonen met je lichaam doen.
  Ik zou ook graag wat meer willen gaan sporten en daar sluit dit boek goed op aan!

  Beantwoorden
 • Giulia Califano

  16 juli 2015 at 23:51

  Wow, dit klinkt wel echt als een eye-opener.. Ik heb ook al zó veel geprobeerd en kan zo gezond eten als ik wil, na een paar dagen slaan de eetbuien weer toe. Dát is mijn slechte gewoonte, en ik kom er maar niet vanaf. Ik ben benieuwd of het iets met hormonen of stress of iets anders wat Radmilo beschrijft te maken kan hebben en of hij voor mij de gouden tip heeft!

  Beantwoorden
 • Anita H.

  17 juli 2015 at 00:30

  Ik heb gelukkig, na een strijd van jaren, mijn gewicht onder controle. Ik hou rekening met mijn allergieën en intoleranties en kies voor onbewerkt voedsel met weinig koolhydraten. Fit voel ik me echter nog niet en er valt nog behoorlijk wat te verbeteren. Radmilo staat hoog in mijn achting. Wat van / over hem heb gezien en gelezen spreekt me aan. Dit boek lijkt me zeer inspirerend.

  Beantwoorden
 • marjolijn

  17 juli 2015 at 09:05

  ohwwwww na in een jaar 25 kg te zijn afgevallen, val ik nu al 2,5 maand geen gram meer af. Ik slaap genoeg, sport een x of 5/6 in de week, eet niet teveel en gezond, en toch lukt het me maar niet om onder die 80 kilo te komen. Mijn slechtste gewoonte is PIZZA on cheatday.. gebeurd niet vaak, maar als ik t doe heb ik er bijna buikpijn van zoveel en zwaar voelt t… maar toch doe ik t. Verder zal ik nog wel dingen fout doen, maar daar wil ik graag achterkomen met dit boek! Ik wil zo graag mijn streefgewicht van een gezond gewicht halen!

  Beantwoorden
 • Christa

  17 juli 2015 at 21:16

  Lijkt me een heel interessant en nuttig boek ! Misschien dat dit mij net dat zetje kan geven om mijn eetpatroon over een andere boeg te gooien. Zoet is echt mijn verslaving, helaas.

  Beantwoorden
 • Bianca

  18 juli 2015 at 12:00

  Ik zat vol met foute gewoontes!
  IK was op nog geen 2 haar tijd bijna 15 kg aangekomen.
  Daarna ben ik begonnen met te lopen en op mijn voeding te letten.

  Ik had ook net een blessure opgelopen aan de patella pezen – resultaat 4 maanden out.
  Ik lette minder op de voeding en kwam terug bij … De gekende YOYO!

  Sinds deze week mak ik terug stil aan opbouwen om te lopen, en let ik weer op mijn voeding. Graag wil ik die laatste 6 kg er nog af krijgen, gezond en gevarieerd eten om energiek te zijn en uiteraard beter lopen, sneller, verder,.. grenzen verleggen

  Ik moet namelijk nog 1 grote zonder schrappen: ROKEN!
  Ik ben al van meer dan 20 sigaretten per dag gezakt naar een 10-12 …
  Hopelijk kan ik stoppen, want ik voel me steeds beter !

  IK denk dat dit boek me daar enorm bij kan helpen. Vooral ook het gedeelte over stress en hormonen en dergelijk ….

  Beantwoorden
 • Justin

  18 juli 2015 at 13:01

  Leuk geschreven Zelia, het dieet verhaal is herkenbaar :). Ik heb ook aardig wat diëten afgewerkt maar het is ook niks voor mij ik ging van de 76kg naar 107 met al die mooie diëten (niet dat het daaraan lag hoor, ik doe het mijzelf aan). De afgelopen jaren ben ik met mijn lichaam bezig (luister naar je lichaam en ruim je bovenkamer op). Het veranderen van de levensstijl gaat nu prima (wel met zijn ups en downs) maar ik neem ook de tijd.

  Ik ga het boek lezen 🙂 ben benieuwd! Wat extra kennis is nooit mis.

  Beantwoorden
 • Simone

  18 juli 2015 at 13:16

  Waarom dit boek – tja ik herken me grotendeels in jouw verhaal. Ik ben klaar voor een nieuwe start, een nieuwe poging waarin ik voor mezelf kies en alles weer opnieuw op ga bouwen in mijn leven. Ik denk dat dit boek me kan helpen bij mijn strijd/struggle die ik al wat jaartjes voer. Obese volg ik al vanaf seizoen 1 & de kracht die die mensen hebben, elke aflevering put ik wel wat inspiratie uit. Financieel is personal training geen optie maar zodra alles weer wat op rit is is het hallo sportschool & qua eten en leefwijze denk ik dat dit boek een goede leidraad is die me daar dan bij kan begeleiden. Dus ja ik waag een kans en hoop dat dit boek binnenkort in mn boekenkast staat zodat ik hem er bij kan pakken wanneer nodig 🙂 X simone

  Beantwoorden
 • Eveline

  18 juli 2015 at 13:42

  Ik zou het boek dolgraag willen winnen!
  Ik wil graag weten hoe ik de ‘lekkere trek’ rond 16.00/16.30 kan voorkomen! Dat is echt mijn valkuil. Verder wil ik weten hoe ik effectief kan trainen. Ik vind krachttraining leuk, maar heb geen flauw idee wat ik aanmoet met sets, reps en dat soort termen… En hoe combineer je het sporten met een drukke full-time baan?
  Ook eeg benieuwd naar het hormonen verhaal! Hopelijk kan ik daar iets mee om de laatste (hardnekkige) kilootjes kwijt te raken en komt alles samen in een gezonde levenslange lifestyle!!

  Beantwoorden
 • Liesette

  18 juli 2015 at 17:28

  Hier is chips de boosdoener. Vorig jaar 16kilo afgevallen en nu een jaar verder weer 13kg er weer aan. En waarom? Mijn energie was nul en ik ging weer eten. Datwas duidelijk niet de juiste manier. Hardlopen buiten vind ik nog steeds afschuwelijk, maar doe ik wel. (Op plaatsen waar inziet te veel mensen tegenkom).
  Ik zou graag wat beter in mijn vel zitten, liefst met wat kilo’s minder, maar meer energie vind ik ook al super. Vandaar dat ik ook een poging doe voor het boek van Radmilo.

  Beantwoorden
 • Andrea

  18 juli 2015 at 22:42

  Toevallig stond ik laatst met dit boek in mijn handen, maar ik dacht inderdaad ook: weer zo’n boek. Je recensie laat me nu weer twijfelen, want als ik dit zo lees moet ik dit boek hebben. Ik doe dan ook heel graag mee met de winactie. Mijn stresshormoon is vaak te hoog dus ik hoop dat radmillo daar goede tips voor heeft!

  Beantwoorden
 • Myriam Paepen

  18 juli 2015 at 23:07

  Dit boek is volgens mij onmisbaar als ik deze net begonnen nieuwe strijd tegen de kilo’s EINDELIJK eens voorgoek wil winnen. Al m’n hele leven heb ik licht overgewicht. In 2011 was ik veel afgevallen, omdat ik dat jaar huwde! Zelfs na twee zwangerschappen en met een leeftijd van 33 jaar was ik nog nooit zo mager geweest dan toen. En dat nieuwe leven beviel me fantastisch goed! Nooit zou ik nog zo zwaar worden als eerder.

  Maar jammer genoeg geraakte ik geblesseerd in 2012. Een lang aanslepende blessure (heup, rug knie). Enkele keren opnieuw gestart met hardlopen. Tevergeefs. Nu sukkel ik nog steeds met een blessure, maar ik ben eindelijk doorgestuurd naar de kinesist. Voorzichtig ben ik nu weer aan het sporten. Zwemmen en fitness. Ik hoop binnenkort weer voorzichtig te kunnen beginnen hardlopen.

  Welk dieet is voor mij het meest efficiënt? Ik weet het niet. Eerder viel ik dus wel veel af, maar wat moet ik doen om het resultaat vast te houden en niet terug te vallen in de slechte gewoontes? Slechte gewoontes zijn vooral het snoepen en dan nog vooral ’s avonds. Ik eet eigenlijk best wel gezond. Veel groenten, ook redelijk veel fruit (maar niet teveel, want daar zit veel suiker in), veel water drinken, donker brood, enkel kip en vis, geen rood vlees… Dus ik let wel op m’n eten, maar als ik begin met 1 snoepje of 1 chipsje,… Dan kan ik niet stoppen. En telkens weer denk ik: vanaf morgen stop ik weer met snoepen…

  Dus hopelijk kan ik met de hulp van Radmilo eindelijk voorgoed afscheid nemen van mijn overgewicht! Hopelijk maken jullie met deze wedstrijd ook mijn droom mee waar! Ik zal jullie voor de rest van m’n leven heel dankbaar zijn!

  Beantwoorden
 • Manon

  19 juli 2015 at 10:57

  Wat een goede review Zelia! Ik had mijn twijfels bij het boek, inderdaad weer zo’n dieetverhaal.. Maar je hebt me overtuigd! Ik ben ook een typische appel, alleen die zoete trek heb ik niet echt en het opbouwen van spieren valt helaas ook wel mee. Ik loop zelf 1x in de week voor mijn werk 5 km, dan ontbijt ik eigenlijk pas daarna. Ik zou graag meer over mijn lichaam willen leren om zo optimaal te kunnen voorbereiden op de Dam tot Dam in september. Dit boek zou hier een goede eerste stap voor zijn! En een paar kilo minder kan ook helemaal geen kwaad haha. Fingers crossed!

  Beantwoorden
 • Bianca

  19 juli 2015 at 11:30

  Graag zou ik dit boek winnen om van de slechte gewoonte af te komen om ’s avonds laat nog te gaan eten. Daarnaast wil ik graag mijn kinderen goede eetgewoontes aanleren, zodat ze later niet anders weten dan gezond te eten. Hoe kan dat beter dan als ouders het goede voorbeeld geven?

  Beantwoorden
 • Ruud

  19 juli 2015 at 12:08

  Mijn levensstijl veranderen doe ik niet zomaar eventjes; Sporten onder begeleiding is 1, bepaalde voedingsmiddelen schrappen is 2 maar dit doorzetten naar een definitieve verandering van eten en bewegen vraagt net iets meer bewustwording om alleen van 1 + 2 = 3 te maken

  Beantwoorden
 • Cindy

  19 juli 2015 at 16:27

  Wat goed dat Radmilo verder gaat op hormonen en voedingspatroon. Ik heb al eens door het boek door gebladerd, ik vond het reuze interessant! Ik ben zelf heel veel afgevallen, maar ben juist daardoor enorm leergierig en “hongerig” naar boeken en andere artikelen over voeding en wat voeding en hormonen met je doen. Deze review heeft me in ieder geval ervan overtuigd dat iedereen eigenlijk dit boek in huis moet hebben. Dus ja: stuur maar deze kant op hoor 😉

  Beantwoorden
 • Margriet Plat

  20 juli 2015 at 09:26

  Ik luister altijd met veel respect naar Radmilo… wat een keennis heeft deze man in huis en niet alleen de kennis maar hij heeft oook de praktijk erbij gebruikt en dat heeft hij gecombineerd. al vaak gedacht hoe kan ik een keer advies van zo iemand krijgen en kijk eens hier, wat een kans zeg… ik zou graag mee willen dingen en ik heb natuurlijk gedeeld en geliked, facebook en instagram.. een tweetje er ook nog tegenaan… nu rest alleen nog het knoeterhard duimen voor dit prachtboek.

  Beantwoorden
 • Jolijn

  20 juli 2015 at 14:55

  Ik doe graag mee aan deze actie omdat ik fitter wil worden en lekkerder in mn vel wil zitten.
  Voeding is bij een gezond lichaam van groot belang en daar wil ik meer over te weten komen (:
  XX Jolijn

  Beantwoorden
 • Miranda

  20 juli 2015 at 21:15

  Ook ik doe graag me! Ik ben (helaas) zo’n persoon die moeilijk nee kan zeggen. En vind de woordjes ‘stop’ en ‘genoeg’ nogal lastig..

  Ik hoop dat dit boek mij een andere soort leefstijl kan aanleren en die nee, stop en genoeg kan leren. Qua (gezond) eten kan ik nog een hoop leren! Dus zou het boek erg graag willen winnen!

  Beantwoorden
 • Vicky

  23 juli 2015 at 18:57

  Dit boek klinkt als muziek in mijn oren, ik doe aan crossfit en lopen, samen zeker 6u sport per week maar er gaat geen grammetje af. Ik heb wel steeds een slecht moment als ik thuis kom van mijn werk, dan heb ik iets zoets nodig, dus koolhydraten schrappen na de middag is mss ideaal, nu ben ik ook heel erg benieuwd naar al die oeh, ah en wow momenten uit het boek. Ik heb al van alles geprobeerd maar ergens vind ik niet wat mijn lichaam nodig heeft om het te overtuigen dat het al dat extra vet best mag verbranden ipv mee te sleuren 🙂

  Beantwoorden
 • Suzan Haring

  23 juli 2015 at 23:23

  Ik had je nog over ‘Echt Radmilio’ al een paar keer voorbij zien komen.
  Niksvoor mij zo’n dieetboek. Als die boeken zouden werken zou ik in mijn ondergoed met vleugels op mijn rug in een Victoria Secret reclame rond huppelen.
  Vandaag zag ik je post alweer voorbij komen.
  En al zittend op de bank met een zak chips vroeg ik me af waar jij nou zo enthousiast over bent dat mijn social media kanalen het maar blijven uitroepen.

  Wat klinkt dat goed!
  Hormonen, jodium, schildklier etc. Ik heb het allemaal al een keer gelezen maar jouw samenvatting maakt dat ik denk dat dit boek deze dame kan helpen.
  Ik heb me er al half half bij neergelegd dat ik ondanks zo’n 10 uur sporten per week een ‘gezellige dikkerd’ blijf.
  Maar Radmilio kan mij dus dat laatste zetje in de goede richting geven?
  *gooit spontaan hoopvol het restje chips in de afvalbak*

  Beantwoorden
 • Alyssa Baljeu

  24 juli 2015 at 07:48

  Zou dit boek heel graag willen winnen. Ben een tijd geleden anders gaan leven. Gezonder eten en meer sporten . Ben nu 14 kilo afgevallen en zou graag nog wat meer willen. Kan dit boek hier heel goed bij gebruiken! Vind het een fantastische man!

  Beantwoorden
 • Tamara

  24 juli 2015 at 09:26

  Hi running girls!

  Wat een gave winactie en wat stom dat ik nog geen berichtje had geplaatst!
  Ik zie nog geen winnaar bekend, dus net als met rennen ‘wie niet waagt, wie niet wint’

  Ik ben in de afgelopen jaren heel wat afgevallen (55kg). Dit uiteraard met het jojo effect, want tja, minder eten lukt wel (voor even), maar het volhouden. Ik merk dat ik nu wel een goede balans heb gevonden in mijn gewicht vasthouden, maar …. er mogen nog een paar kg af om in het groen te komen, en dat is lastig!
  Sporten probeer ik af te wisselen met (trail)running, fietsen en sportschool, maar wat voeding met me doet heb ik eigenlijk geen idee van. Tja, ik eet minder en dat helpt om stabiel te blijven. Als ik de review zo lees gaat Radmillo een stapje verder en geeft meer inzicht. Wellicht is dat net het extra stukje dat ik nodig heb voor de laatste 7 kg 😀

  Beantwoorden
 • Janine

  24 augustus 2015 at 11:31

  Ik zou graag dit boek winnen omdat ik 15 kg ben afgevallen. Ik zit nu op mijn streefgewicht, maar nu wil ik vooral mijn spiermassa gaan vergroten. Ik weet dus niet hoe het nu allemaal moet met mijn eten, want ik wil niet graag weer bijkomen maar wil wel meer spieren krijgen.
  Ik vind dit erg ingewikkeld allemaal en weet niet precies wat nu juist geschikt voor mij is. Dit boek zou me hier denk ik heel goed mee kunnen helpen!

  Beantwoorden

Geef een reactie