Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Recensie: Groene sapjes van Fern Green

Wie healthyblogs volgt heeft ze een tijdje overal wel voorbij zien komen. Sapjes, smoothies enz. Het zou gezond zijn want je krijgt de juiste vitamines binnen. Ik was natuurlijk weer nieuwsgierig maar ja, welke combi maak je? Ik las her en der sapjes met boerenkool of met venkel. Mmm… is dat wel echt zo lekker als ze zeggen dat het is? Ik ging even op onderzoek uit en kocht dit boek. Groene sapjes van Fern Green.

Recensie: Groene sapjes van Fern Green

Toen ik dit boek kocht had ik een sapcentrifuge en geen slow juicer. Ik had wel een mixer voor de smoothies. Dit boek heeft namelijk niet recepten voor alleen sapjes maar ook voor heerlijke smoothies. Ik vertel even heel kort wat het verschil is tussen een slow juicer en een sapcentrifuge.

Sapcentrifuge, daar wordt het fruit heel snel rond gedraaid door een rasp. Je krijgt dan pulp en dat wordt weer gescheiden van de sap. Echter is het wel zo dat je niet veel sap eruit krijgt. Ik had dus eerst een sapcentrifuge en mijn appel ging alle kanten op en werd echt uit elkaar geëxplodeerd maar de sap, dat was niet veel van te zien. Als 20 appels erin deed, dan weer wel maar ik vond het erg zonde van de fruit.

Slowjuicer werkt weer heel anders dan een sapcentrifuge. Het fruit wordt namelijk gemalen en gekneed voordat het geperst wordt. Je krijgt veel meer sap uit de groente en fruit omdat het minder “agressief” is voor het fruit. Omdat het gekneed word komt de pulp als een soort van blokje eruit. Je hebt dan veel meer uit je fruit gehaald dan bij een sapcentrifuge. Als je een smoothie maakt met een blender, dan krijg je natuurlijk heel het fruit mee in je smoothie maar een sapje drinkt vaak sneller weg dan een smoothie. Vooral als er ook nog eens veel groente inzit.

Recensie: Groene sapjes van Fern Green

Waarom koop je dan niet meteen een slowjuicer? Ik ben een beetje dom geweest en ik dacht toe dat een sapcentrifuge hetzelfde was als een slow juicer. Mijn fout. Slowjuicers zijn over het algemeen vrij prijzig. Je hebt er een paar voor over de 300 euro maar gelukkig kon ik er een vinden voor 85 euro incl verzendkosten bij wehkamp. Ik heb het merk Emorio SJ slowjuicer en ik ben er heel tevreden over! Nu ik een slowjuicer heb maak ik onwijs veel sapjes waaronder ook mijn bietensap toen ik voor de marathon trainde.

Het boek: Groene Sapjes

De vormgeving van het boek sprak me al meteen aan. Heldere foto’s, goeie inhoudsopgave met gelijk de smoothies en sapjes erin. De eerste paar bladzijde heeft de auteur gebruik gemaakt om uit te leggen wat het verschil is tussen sapjes en smoothies maar ook welke groente nu goed voor je is en wat het met je doet.

Recensie: Groene sapjes van Fern Green

Recensie: Groene sapjes van Fern Green

Je kan ook een detoxkuur doen in zeven dagen maar dat heb ik zelf niet gedaan omdat ik er zelf niet zo in geloof. Dan is het tijd voor de recepten. Ieder recept is voor zien met mooie beelden van de groente en fruit aan de linkerkant met een lijstje ingrediënten. Onder kan soms een opmerking staan over hoe je het moet maken. Aan de rechter kant zie je een flesje met de sap erin maar wat ik ook heel goed vind is dat er bij ieder recept aangegeven staat wat het met je doet en waarvoor het sapje goed is. Zo bevat mijn bietensap met druiven, granaatappel, citroen en natuurlijk rode bieten de helft van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C. Ook verdrijft het vet, ontgift het en is weldadig voor de huid. Er zijn ook sapjes die bijvoorbeeld goed zijn voor spijsvertering of spier en botversterkend. Dat staat er allemaal in. Na de sapjes heb je dus ook nog recepten voor smoothies en hoe je shots kun maken van noten en zaden.

Recensie: Groene sapjes van Fern Green

Recensie: Groene sapjes van Fern Green

Groene-sapjes-Fern-Green-09

Groene-sapjes-Fern-Green-08

Mijn mening:

Het boekje Groene Sapjes is een van mijn van favoriete sapjes boek. Er staan zoveel lekkere sapjes in dat ik daarom altijd erin kijk voordat ik naar de markt ga of supermarkt om groente te halen. Soms heb heb een halve kokom, een beetje rucola over en wat appels. Dan check ik in het boekje wat ik eventeel kan maken! Ook is het handig dat je niet altijd een slowjuicer nodig hebt want er staan ook heerlijke gezonde smoothies recepten in! Het boek is 12,50 euro en ik vind dat niet te duur voor een boek.

Groene-sapjes-Fern-Green-02

Het boek Groene Sapjes van Fern Green is verkrijgbaar voor 12,50 euro bij o.a Bol.com

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie