Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Recept: Pasta à la Friday's

Dat mijn vriend bij TGI Friday’s heeft gewerkt heeft nog zijn voordelen. Zo hebben we recepten die hij daar toen maakte nu ook thuis geïntroduceerd. We zijn een aantal pastacombinaties rijker en de variatie in ons eten is groter geworden. Een lekker en makkelijk recept wil ik graag met jullie delen.

Pasta à la Friday’s is gemakkelijk te maken, je hebt weinig nodig en in 15 minuten kan je aan tafel. Ideaal na een run of de avond voor een wedstrijd. Wij maken deze pasta steeds vaker en de borden gaan helemaal leeg.

Ingrediënten
8 nestjes tagliatelle pasta
250 gram kip
halve paprika
rode of gewone ui
2 teentjes knoflook
kipkruiden
zakje spekjes
Parmezaanse kaas
olie

Pasta a la friday's

Zet een grote pan water op het vuur en zorg dat het water gaat koken. Wanneer het water kookt kan je de pasta erin doen en volgens de beschrijving op de verpakking koken. Gelijk met het water zet ik een koekenpan aan en doe daar de spekjes in. De spekjes bak je helemaal uit tot ze lekker knapperig zijn. Het beste is om dit op laag vuur te doen. Je hoeft hierbij geen boter te doen omdat er uit de spekjes zelf al genoeg vet komt.

Ondertussen snij ik alle ingrediënten klein. Zelf gebruik ik een rode ui. De smaak hiervan is intenser. De knoflook snij ik doormidden en daar haal ik het midden stukje uit. Dit zorgt ervoor dat de knoflook lichter verteerbaar is en ook is het minder scherp zonder. Maar als je voor de volle scherpte en volle smaak wilt gaan, geen probleem om het er in te laten zitten.

De kip kruid ik met normale kipkruiden, je kan hiervoor kiezen of kruiden met wat je zelf lekker vindt.

Verhit wat olie in een pan en bak daarin de kip gaar. Als de kip gaar is kan de paprika, knoflook en ui erbij. Ondertussen rasp ik de Parmezaanse kaas. Wij houden van veel kaas dus rasp ik een flink stuk.

Wanneer de spekjes klaar zijn laat ze dan goed uitlekken door een diep bord te nemen met keukenpapier erop en daar de spekjes op uit te laten lekken. Vervang het papier na een paar minuten om nog meer vet uit de spekjes te kunnen halen.

Laat de pasta uitlekken. Schep de pasta op een bord, doe er wat Parmezaanse kaas overheen. Schep het kipmengsel erop, weer wat kaas en dan de spekjes. Nu kan je heerlijk aan tafel.

Pasta a la friday's

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

3 Comments

Geef een reactie