Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Recept: pompoenhummus

Laatst deelde ik al mijn vijf favoriete tussendoortjes, waar onder veel groente en fruit. Soms is het misschien wat saai om alleen worteltjes of stukjes komkommer te eten, daarom neem ik daar vaak hummus bij. Hummus is gezond en maakt de groente net even wat specialer. Als ik hummus eet, is dat vaak pompoenhummus en laat ik er nou van de week achter gekomen zijn dat pompoen heel goed is voor hardlopers! Vandaag mijn recept voor een heerlijke pompoenhummus.

Pompoen is super gezond en dat komt omdat er een flinke dosis aan ijzer in zit, maar speciaal pompoenpitten zijn heel gezond vanwege hun hoge dosis aan magnesium. Beide zijn heel goed voor hardlopers, dus het is extra slim om wat extra pompoen in te slaan deze herfst! De pitten gebruiken we in dit geval niet, maar de rest zeker wel.

Wat heb je nodig voor een flinke portie pompoenhummus?

 photo DSC_0031_zpsyaaxgoaa.jpg

  • Een halve flespompoen in stukjes
  • Olijfolie
  • Een blikje kikkererwten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 knoflooktenen
  • Peper en zout naar smaak

Wat moet je doen?

 photo DSC_0034_zpshmfgwpen.jpg

  • Snijd de pompoen in stukjes. Dit gaat nog niet zo makkelijk, dus zorg dat je een scherp mes hebt!
  • Rooster de pompoen daarna in de oven voor ongeveer 20 minuten. Ik heb de stukjes in een Airfryer gedaan en daarin ging het ietsje sneller dan ik had verwacht. Na 15 minuten zette ik de Airfryer uit en toen waren ze al een beetje zwart, oepsie! Gelukkig kon ik het zwarte eraf halen, maar het is dus goed opletten. Waar je op moet letten is dat de pompoen zacht wordt zodat je de stukjes daarna in de blender kunt doen.
  • Doe daarna alle ingrediënten in de blender en blend het tot het één geheel is. Wat betreft de komijnpoeder, knoflooktenen en peper en zout kun je ook variëren. Het is maar net wat voor smaak je wil!

Eet smakelijk!

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

Geef een reactie