Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Recepten
 • /
 • Recept: Kipsalade met spinazie, geitenkaas en mango

Recept: Kipsalade met spinazie, geitenkaas en mango

Wanneer in de middag thuis ben, vind ik het heerlijk om een (warme) salade te maken. Eerder maakte ik een salade met warme geitenkaas en walnoten. Ja, ik ben gek op geitenkaas, want vandaag weer een salade met geitenkaas. Wel compleet anders! Dit is zo lekker! Fris, warm en je zit er behoorlijk vol van met relatief weinig calorieën. 

Wat je nodig hebt voor 2 personen:

 • 200 gram verse spinazie
 • ongeveer 150 à 200 gram kipfilet
 • 1/2 komkommer
 • 200 gram sla (maakt niet uit welke je koopt, ik heb de gemengde en ijsbergsla gebruikt)
 • uiteraard geitenkaas, 60 gram
 • een halve mango
 • een beetje pijnboompitten (dit past zo goed bij de geitenkaas). Ik hanteer een grote eetlepel.
 • 1 teen knoflook
 • beetje zout en peper

Als eerste maak ik alle ingrediënten klaar. Ik schil de mango en snij deze in reepjes/blokjes. Ik koop liever een kipfilet i.p.v. van kipblokjes. Deze snij ik in stukjes. De knoflook hak ik alvast fijn en ondertussen maak ik alvast een pan warm. De spinazie en knoflook gaan samen in de pan ik wacht tot de spinazie helemaal is geslonken. Beetje peper en zout erbij en dan laat ik het uitlekken. Je krijgt bij spinazie vaak meer een bord water dan echt spinazie als je het niet laat uitlekken!

In dezelfde pan (geen zin in meer afwas) doe ik een beetje olijfolie en daar doe ik de kip in. Ondertussen maak ik de borden klaar met sla en stukjes komkommer. Ik doe de spinazie op de sla en strooi daarover de geitenkaas en de mango. Dan komt de kip er nog bij en daarover strooi ik nog wat pijnboompitten!

Ik zou zeggen, smakelijk eten!

Tip: Dit is ook superlekker met een frambozendressing! 

Recept: Kipsalade met spinazie, geitenkaas en mango

Dit recept is gebaseerd op een ander recept van AH, wel met eigen aanpassingen en toevoegingen.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie