Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Recepten
  • /
  • Recept: Volkoren Spaghetti met avocado en spinazie saus

Recept: Volkoren Spaghetti met avocado en spinazie saus

Vanaf deze maand vind je elke vrijdagmiddag een artikel over voeding. Dat kan een informatief artikel zijn. Verwacht vooral lekkere recepten die we zelf gemaakt of gevonden hebben of een recept dat we per sé moeten delen omdat het te goddelijk is! Zo ook vandaag. Hou je van avocado, spaghetti en spinazie? Dan weet ik zeker dat je dit heerlijk vindt! 

Recept: Volkoren Spaghetti met avocado en spinazie saus

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 pak volkoren spaghetti (500 gram)
  • 600 gram verse spinazie
  • 2 avocado’s (stiekem heb ik er 3 gebruikt, eentje was een kleine)
  • crème fraîche
  • een basilicumtakje
  • parmezaanse kaas (wel de italiaanse variant)
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • voor de niet-vegetarische mensen: je kunt ook kip toevoegen
  • chilivlokken als je van wat pittigere saus houdt!

Wat moet je doen?

Allereerst zorg je ervoor dat er een pan met water op het vuur staat voor de pasta. Vervolgens haal je de pit en de schil van de avocado en doe je ze in een bak samen met de spinazie. Je voegt de crème fraîche, basilicum en 2 teentjes knoflook erbij. Dit mix je in een blender. Goed, ga niet zoals ik heel dom met een mixer aan de slag (I know, newbie), maar met een blender of met een staafmixer. Zorg ervoor dat het echt een goede saus wordt. Is het te prakkerig, voeg dan wat water toe. Intussen is het water al lang gekookt, als je net als ik geen kok bent en je bent vergeten de spaghetti in te doen, dan voeg je de spaghetti toe. Mocht je met kip willen, dan kan je nu aan de slag met bakken van de kip. Voeg er wat chilivlokken aan toe om het wat pittiger te maken!

Spaghetti klaar en afgegoten?? Saus klaar en kip klaar? Mooi! Gooi, voorzichtig met een soort van elegantie, de saus in de spaghetti. Roer het goed door elkaar en ja, het is een en al groene smurrie maar ik verzeker je: het is lekker! Doe het in een diep bord en als je kip hebt klaargemaakt, doe je deze bij de pasta en strooi je wat heerlijke parmezaanse kaas over de pasta… mmmm.

 

Het enige wat ik nog hoef te zeggen is: bon appetit! 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie