Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Receptje: groene smoothie met havermelk

Het blijft voor mij een lekker én ideaal ontbijt: een smoothie! Het liefst een groene smoothie met spinazie, want dat maakt het natuurlijk extra gezond en voedzaam. Die spinazie proef je er toch bijna niet in!

Zo’n groene smoothie is natuurlijk ook handig om te ontbijten vóór je gaat hardlopen, maar je kunt er natuurlijk ook een drinken nadat je bent geweest. Ik maak altijd ongeveer 1 liter smoothie, dan weet ik zéker dat ik genoeg heb. Want toegegeven: aan één glas heb ik niet genoeg hoor!

Dit zit er in deze smoothie:

 • een grote hand bevroren banaan en aardbei (dit zat heel handig bij elkaar in een ‘smoothiemix’ van Jumbo)
 • 1 (grote) banaan
 • 2/3 grote handen verse spinazie
 • ongeveer ½ cup havermelk
 • eventueel wat water om het aan te vullen

De hoeveelheden meet ik nooit zó precies dat ik het in gram kan noemen, maar hier komt het op neer! Ik hou zelf van niet al te dikke smoothies, dus ik doe er meestal best wat water bij, maar da’s natuurlijk persoonlijke voorkeur. Minder (of meer) water kan altijd.

Het is een erg simpel, maar lekker en gezond recept! Je kunt ‘m eventueel nog aanvullen met wat kaneel of chiazaadjes. Een beetje kaneel doet het sowieso altijd wel goed in een smoothie!

Ben jij ook van de groene smoothies?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

2 Comments

 • Wendy

  3 februari 2015 at 09:08

  Ik vind smoothies erg lekker maar ben de laatste tijd te lui om ze te maken. Misschien moet ik dat toch maar weer eens gaan doen.

  Ik maakte ze meestal met banaan, mango en dan een groene groente als spinazie inderdaad of soms wel eens boerenkool. Proef je niks van en je hebt meteen al een bom aan vitamines binnen.

  Beantwoorden

Geef een reactie