Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Respect voor die halve marathoners!

Respect voor die halve marathoners!

Maandag konden jullie al lezen hoe mijn 5 km bij de CPC loop ging. En mijn ‘halve marathon’, haha! Maar ik ben er natuurlijk nog lang niet over uitgepraat, dus ik schrijf nog even verder.

Niki en ik finishten dus met Zelia bij de halve marathon. Officieel heb ik dus afgelopen zondag de 5 km en de halve marathon gelopen, want er zijn van beide een start en een finish geregistreerd op mijn naam, haha! Best grappig, toch?

En ik heb zo genoten van die dag. Ik heb er nog steeds een runners high van, haha! Ik heb een heerlijke dag gehad en die had ik echt nodig. Prachtig weer, hartstikke leuke en lieve mensen en wat was het motiverend om die halve marathoners te zien eindigen. Wat heb ik een respect voor ze. Ik ga mijn uiterste best doen om daar volgend jaar ook te lopen.

Btw, wat ben ik enorm blij met het weer! (Ga ik nu echt een hele blog over het weer schrijven? Lekker Nederlands hè, maar no worries, het zal niet helemaal over het weer gaan.) Met die zon en blauwe lucht en dat het al licht is als ik ’s ochtends wakker word (oh, en nog licht als ik thuis kom!) ben ik veel blijer overdag, maar heb ik ook veel meer energie. En dat kan ik ook goed gebruiken.

Rust

Na twee dagen rust ben ik gisteren weer wezen hardlopen. Dinsdag stonden mijn kuiten en schenen nog helemaal strak van zondag. Woensdag had ik daar gelukkig veel minder last van, dus toen ik ’s avonds thuis kwam ben ik me langzaam aan klaar gaan maken voor een rondje lopen. Toen ik buiten kwam was het al donker, dat is wel jammer.

Ik besloot een korte intervaltraining te doen. Ik heb nu een rondje van 1,5 km dat ik ’s avonds na stage loop. Binnen 10 minuten ben ik weer thuis en kan ik gaan stretchen, douchen en eten. Als het straks ’s avonds wat langer licht is, ga ik over op het rondje van 2,7 km. Dan hoop ik nog wat meer energie over te hebben. En in het weekend dan een langer rondje of een wedstrijd!

Sportschool

En één keer in de week naar de sportschool dus. Ik heb er na stage geen zin meer in. Ik kom dan om 18.35 thuis, dus zou om 19 uur in de sportschool kunnen staan. Maar dan ben ik om 20 uur pas thuis en moet ik nog douchen en eten en bloggen enzo. Daarom probeer ik vandaag gewoon vroeg op te staan en om 7 uur ’s ochtends (als de sportschool open gaat) voor de deur te staan. Dan kan ik mooi sporten en ik hoop dat het dan nog niet zo druk is in het krachthonk.

Van tevoren zorg ik dan dat ik alles klaar heb staan voor erna. Ik heb mijn ontbijt al gemaakt en mijn tas ingepakt. Ik hoef dan alleen te douchen en aan te kleden en dan naar Amsterdam!

We zullen zien hoe het bevalt!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

Geef een reactie