Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Review: adidas Ultra Boost

In februari schreven wel al over de nieuwe adidas Ultra Boost schoenen. Heb je het artikel gemist, dan kun je dat hier lezen. Kijk, we kunnen natuurlijk doodleuk vertellen wat de schoenen beloven, wat het merk zegt maar is het ook wel zo? Daarom testten Patricia, Alyssa en Zélia ze voor jullie uit! Laten we eerlijk zijn, de schoenen zijn niet bepaald goedkoop maar beloven veel. Zijn wij ervan overtuigd dat ze de moeite waard zijn en natuurlijk het allerbelangrijkste… hoe zitten ze en hoe lopen ze?

Review: adidas Ultra Boost

Review: adidas Ultra Boost

Alyssa

Waar moet ik beginnen over de adidas Ultra Boost? Allereerst vind ik het hartstikke leuk dat ik ze mocht testen! Ik zal beginnen met mijn allereerste indruk van de schoenen. Toen ik ze zag dacht ik “dat zijn mooie hardloopschoenen!”. Toen ik ze voor het eerst aan had dacht ik: “Zo, die zitten lekker.” Het zijn hele lichte schoenen, tenminste, in vergelijking met mijn andere hardloopschoenen. De manier waarop de schoen in elkaar zit is ook apart: er zit geen ‘flapje’ bij de veters, maar de hele bovenkant zit aan elkaar. Apart, maar ook wel fijn. Ik vond de veters makkelijk goed te strikken. Ik ben nogal lastig met veters strikken… niet dat ik het niet kan (haha), maar ik vind het al snel niet lekker zitten. Met deze schoenen ben ik redelijk gauw tevreden over de veters en dat is een goed teken 😉 En ze blijven goed zitten, ook als ik ze niet twee keer strik.

De eerste keer dat ik de Ultra Boosts ging hardlopen was ik erg positief over de ervaring. Ze voelen zo lekker licht aan mijn voeten! Nu was ik wel een beetje voorzichtig, omdat ik weet dat ik overproneer (het beste is dus genoeg steun aan de binnenkant van de voeten) en deze schoenen niet specifiek daarvoor zijn bedoeld. Het eerste rondje op de schoenen was daarom ook maar 2,5 kilometer. Maar die waren fijn! Ik voelde me licht, ging snel en merkte niet dat ik steun miste.

Ik heb ook nog een keer 3,5 km en een keertje 5 km op de schoenen gelopen. Ik merkte wel iets meer – vooral bij de 5 kilometer – dat ik liever meer steun had. Jammer! Maar verder… ik heb wel het idee dat de schoenen me hielpen met mijn snelheid, haha. Alsof het makkelijker ging om grotere/snellere passen te nemen. Dat voelt fijn! Al met al heb ik ondervonden dat deze schoenen fijn voor mij zijn op kortere afstanden, als ik zin heb om hard te lopen (wanneer niet?) maar niet te lang wil gaan. Met de 5 km merkte ik al dat ik iets sneller last kreeg van pijntjes, vooral in mijn schenen. Verwaarloosbaar, maar ze waren er toch.

Maar dit betekent zeker niet dat ik ze nu achterin mijn kast zet en niet meer ga gebruiken, in tegendeel: ik blijf ze lekker afwisselen met mijn andere paren! En ook als dagelijkse schoenen misstaan ze zeker niet!

Review: adidas Ultra Boost

Patricia

De eerste keer dat ik de schoenen aantrok keek ik even vreemd. Hoe kom ik daar in? Geen flap? Nee, een schoen dat aan één stuk stof heeft. Verbazingwekkend gemakkelijk trok ik hem aan. Aan de achterkant is de schoen laag. Even voelt het vreemd. Maar al gauw voelt de schoen heel vrij en gemakkelijk. De eerste paar dagen heb ik ze op mijn werk gedragen. Dit doe ik altijd zodat ik al gewend ben aan de schoen wanneer ik ermee ga hardlopen. De schoen is voor mij geschikt bij hele korte afstanden en op een rustig tempo. Dit zullen dus bij gecombineerde trainingen zijn waar ik ook workouts mee pak en elke keer korte stukjes hardloop. De schoen is niet geschikt voor mij bij normale trainingen. Mijn rechtervoet zakt naar binnen en de adidas Ultra Boost geeft hier niet voldoende ondersteuning voor. Wanneer ik op een tempo van rond de 9 minuten per kilometer wandel heb ik geen last. Wanneer ik tussen de 6 en 7 minuten per kilometer ga, voel ik dat mijn voet elke keer naar binnen gaat.

Review: adidas Ultra Boost

Zélia

Zoals Patricia en Alyssa was ik aangenaam verrast toen ik de schoenen in mijn handen had. Ze voelen licht aan en toen ik ze eenmaal aan trok voelde het als heerlijke pantoffels/sokken! Ik moest wel wennen aan de flap, maar ze sloten heel goed aan en ik vond ze zo lekker zitten dat ik meteen maar even boodschappen ging doen. Ik heb de eerste keer een klein rondje gedaan om eraan te wennen. Ik voelde wel dat ik wat ruimte overhad aan de zijkant, maar ik had geen last van rare pijntjes. Ik heb ze tussendoor ook een paar keer zo aangetrokken want ik vind ze echt gewoon mooi om zo casual aan te trekken en ik gebruikte natuurlijk als excuus dat ik ze aan het inlopen was. Omdat ik zelf heel weinig last heb van overpronatie voelde ik niet wat de meiden voelden, maar toen ik een rondje ging doen van 15 km voelde ik wel op een gegeven moment een druk bij mijn hielen.

Ik vind de adidas Ultra Boost echt heerlijk lopen en ik heb ze ook heel vaak aan voor afstanden tot ongeveer 15 km maar ik durf ze niet voor langer aan te trekken. Zoals Alyssa zegt, het lijkt wel alsof je vliegt op de schoenen!

Adidas-Ultra-Boost-05

Conclusie

De adidas Ultra Boost is niet heel erg geschikt voor lopers die overproneren tenzij je kleine afstanden loopt. De schoen sluit verder wel goed aan en het zijn net sokken. Ze zijn heel erg licht en dat merk je ook tijdens het hardlopen. Ze zien er heel erg mooi uit en kunnen dus ook als casual schoenen gebruikt worden al gaan we ervan uit dat je hardloopschoenen koopt om te hardlopen. Zélia kon er wel wat verder op lopen maar dat komt omdat ze niet zo overproneerd.

Pluspunten

 • Lichte schoen
 • Buigzaam
 • Mooi uiterlijk ook voor casual
 • Veters blijven goed zitten

Minpunten

 • Iets te weinig steun voor mensen die overproneren
 • Beetje te strak bij hoge wreef
 • Prijs, het is toch wel 180 euro!

Adidas-Ultra-Boost-07

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

One Comment

 • Bente

  25 maart 2015 at 15:52

  Ha, leuk die laatste foto van het ‘actie-shot’!

  Ik overproneer zelf ook, en hoewel ik ze er erg mooi uit vind zien heb ik geen 180 euro over voor schoenen die ik alleen op kleine afstanden kan dragen. Helaas!

  Beantwoorden

Geef een reactie