Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Review: FALKE Impulse

Zélia belde mij laatst: ze zat bij FALKE en ze had een vraag. Of ik de nieuwste FALKE Impulse lijn wilde testen. Maar natuurlijk! Maar wat houdt dat dan in? Nou, het is hardloopkleding, maar dan met Impulse zones erin verwerkt. Wat dit precies inhoudt, lees je zometeen maar waar het om draait is dat je je spieren op een comfortabele manier stabiliseert, je coördineert je 200 spieren op de beste manier en het vermindert de kans op blessures. Dit zijn nogal wat beloftes! Ik testte het t-shirt, de 3/4e tight en de kousen en ik laat je weten wat ik ervan vind.

Maar wat doet de kleding precies?

 photo Josianne DSC_0307_zpsokwvuvz9.jpg

Het t-shirt (€189,95)

 • De impulse zones op de schouders stimuleren de armzwaai.
 • De impulse zones op de rug bevorderen een vrije ademhaling en een goede houding van de schouders.
 • De nopjes in het midden van de onderrug versterken en masseren de rugspieren.
 • De onderste impulse zone aan de voorkant ondersteunt je buikspieren.

De tight (€145,95)

 • Geeft extra support rondom de heupgewrichten
 • De impulse zones op de bovenbenen voor een sterker afzetmoment, hierdoor wordt je beenzwaai gestimuleerd.
 • De impulse zone op de knieën geeft extra ondersteuning aan de kniegewrichten.

De Impulse kousen (€49,95)

 • De impulse zone onder de voet ondersteunt je houding en beweging.
 • De compressie zone in de kous verbetert de bloedcirculatie.
 • De impulse zones aan de buitenkant van de kuiten vermindert de kans op het supineren en proneren van de voet.

Maar de belangrijkste vraag: werkt dit ook?

Ik heb de kleding twee keer getest, tijdens een intervaltraining en tijdens een duurloop en ik moet zeggen: het was even wennen. Als je de kleding uit de verpakking haalt, denk je: Huh? Dit pas ik toch nooit? M’n nichtje van 5 past dit niet eens. Maar de stof rekt heel erg uit waardoor je het goed past. Het is ook de bedoeling dat het heel strak zit, omdat je hierdoor de impulse zones goed voelt en dus beter rent. Eenmaal gewend aan de strakke kleding ging ik op pad.

Het shirt

 photo Josianne DSC_0301_zpssufpmydz.jpg
Wat me meteen opviel was dat ik echt het idee had ik rechter liep. Ik bekeek mezelf tijdens het rennen af en toe in winkelruiten en het leek ook echt dat ik rechter liep. Ik testte dit uit door wat krommer te lopen, maar dit ging eigenlijk niet eens. De kleding is zo gemaakt dat je automatisch rechter wordt getrokken (de mouwtjes van het t-shirt zitten vrij strak dus je kunt ook niet anders). De voorkant van het shirt zit ook strak en dit zorgt er zeker voor dat je buikspieren wat meer aangespannen worden. Tegelijkertijd, juist omdat het shirt zo strak zit, kroop het ook wat omhoog. Misschien komt dit omdat de riem voor m’n telefoon op precies dezelfde hoogte zit en dit vanwege de wrijving dus omhoog kruipt, maar echt prettig was dit niet. Ik moest me hierdoor regelmatig focussen op dat shirt wat weer eens te hoog zat. Wanneer je het shirt in je tight stopt, dan blijft het shirt overigens wél goed zitten.

Conclusie: het is een fijn shirt; ik had echt het idee dat ik rechter liep. Het shirt ademt ook heel goed, wat heel lekker is omdat het vrij dik materiaal is en je het dus snel warm krijgt. Minpuntje: het shirt kruipt bij mij omhoog. Ik weet niet of dit verholpen had kunnen worden met een grotere maat, maar dan zit het dus niet meer zo strak en wordt de werking minder.

Josianne DSC_0197

De tight

Net als het shirt zit ook de tight behoorlijk strak en lijkt het alsof je nichtje van vijf er niet in past. Als je hem eenmaal aantrekt heb je daar geen last meer van, maar omdat de stof behoorlijk moet oprekken (dikke billen hier), schijnt de tight wel ietsje door. Je moet dus een beetje uitkijken met het ondergoed wat je aandoet.

FALKE belooft dat je meer ondersteuning hebt in je heup- en kniegewrichten, maar als ik heel eerlijk ben heb ik dat niet gemerkt. Misschien moet ik de kleding daarvoor langer testen, maar na deze twee keer testen heb ik nog geen verschil gemerkt. Daarnaast zou je beenzwaai gestimuleerd moeten worden. Ook dat vond ik lastig om te merken, maar ook nu heb ik mezelf weer bekeken in de winkelruit en het leek wel echt alsof ik beter liep en ik beter kon afzetten. Daarentegen zie ik geen verschil in het aantal passen per minuut.

Conclusie: de tight zit lekker. Hij zit wel strak, maar niet zo strak dat je niet meer kunt ademen. Groot voordeel: ook zonder touwtje zakt ‘ie niet af. Minpuntjes: hij schijnt lichtjes door en er zitten geen zakjes in voor je pasjes of telefoon.

De kousen

De kousen was ik een beetje huiverig voor. Ik heb namelijk een paar Herzog compressiekousen en die kan ik absoluut niet aan met hardlopen. Ik krijg dan enorme kramp in m’n voeten dus dat schiet niet op. Maar ik paste de FALKE kousen en ze zaten al een stuk minder strak dan die van Herzog. Maar goed, deze kousen vallen dan ook niet onder de noemer ‘compressie’ zoals die van Herzrog wel doen en dat scheelt natuurlijk.Ja, ik durfde het wel aan om met deze kousen te gaan hardlopen. En ik had gelijk: ik kreeg geen kramp in m’n voeten. Ze zaten eigenlijk best wel lekker.

 photo Josianne DSC_0286_zpsqqdajtpn.jpg
FALKE belooft ondersteuning in je houding en beweging. Dit heb ik niet gemerkt. Het zijn op bepaalde punten wel wat dikkere sokken dan sokken die ik normaal draag tijdens het hardlopen, dus het zal ongetwijfeld meehelpen, maar zo tijdens de eerste runs heb ik niks gemerkt. Daarnaast wordt een verbeterde bloedcirculatie beloofd. Dit heb ik zeker wel gemerkt. Normaal heb ik na m’n duurloop wel last van onrustige benen of vermoeide benen; daar had ik nu helemaal geen last van.

Conclusie: Ik ben erg tevreden over de kousen. Ze zitten niet zo strak als normale compressiekousen dus hier kan ik gewoon in hardlopen. Het grootste voordeel is dat de bloedcirculatie bevorderen waardoor ik dus geen vermoeide benen heb na m’n run. Yes!

Algemene conclusie

De kleding zit goed. Het shirt zit wel wat aan de strakke kant en kruipt daardoor wat omhoog, dus voor je lange duurlopen zou ik het niet aanraden. Voor je korte runs of je interval kan het zeker omdat je dan wat makkelijker je shirt weer omlaag trekt (althans, ik vind het minder erg haha). De broek zit ook goed, ik vind het lastig om te schatten of die impulse zones (met de nopjes) nou echt wat doen voor m’n benenzwaai, maar ik had er ook geen last van. De sokken ben ik het meest tevreden over, die zitten niet zo strak als normale compressiekousen én ik had achteraf geen last van vermoeide benen.

Ik heb de kleding nu pas een paar keer keer getest, wat misschien wat aan de korte kant is. In het persbericht staat dan ook dat je de kleding eigenlijk wat langer moet testen om echt verschil te merken en dat ga ik ook zeker doen. Waarom het goed is om de kleding wat langer te testen? Dit komt omdat de Impulse zones in de kleding in verbinding staan met je hersenen en je hersenen op deze manier onthouden welke spieren gestimuleerd worden.

De FALKE Impulse kleding is sinds 1 februari 2016 te koop in de verschillende Runner’s world winkels.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

One Comment

 • Manon

  13 februari 2016 at 08:32

  Woh woh woh, wat een prijzen! Vind het wel mooi dit soort innovaties, maar denk niet dat ik het snel zou kopen. In eerste instantie toch de bedoeling dat het lekker zit, ipv constant opkruipt. Zou wel eens compressiekousen willen proberen trouwens!

  Beantwoorden

Geef een reactie