Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Review: Garmin 920 XT

Sporthorloges, tegenwoordig heeft ieder hardloper wel een sporthorloge. De ene vindt TomTom fijn omdat het een ingebouwde hartslagmeter heeft maar de ander vindt een hartslagband prima zolang er maar genoeg functies op de sporthorloge zit. Vorig jaar kon je een review lezen over de Garmin 620, vandaag heb ik het over de Garmin 920 XT. Deze, misschien iets lompe ogende sporthorloge, heeft behoorlijk wat functies! 

Design

Ik kijk altijd eerst naar het uiterlijk. Dat is ook het eerst wat je ziet en de Garmin 920 XT is groot. Echt groot en ik vind hem ook wel erg lomp ogen. Hij is bijna 2x zo groot dan de Garmin 620. Toch zit hij goed om de pols. Veel gebruiken een sporthorloge ook als casual horloge, vooral omdat deze behoorlijk wat extra functies heeft maar mij zie je er niet mee rond lopen. Deze sporthorloge is overigs in zwart/blauw verkrijgbaar en in rood/wit.

Review: Garmin 920 XT

Review-Garmin-920-XT-02

Functies

Dat er veel functies op deze sporthorloge zit, dat zie je meteen. Naast (binnen) hardlopen kan je ook trainingen van (binnen) fietsen en zwemmen vast leggen. Bij zwemmen kan je ook aangeven of je binnen of buiten zwemt. Wat je ook nog kan met deze Garmin is een triatlon vastleggen. Er zit ook een activity tracker en een smartnotificaties. Deze twee laatste functies vind ik zo nutteloos. Ik ben zelfs een keer kwaad geweest op mijn horloge omdat hij aangaf dat ik meer moest bewegen terwijl ik net 30 km hard gerend!

Net als de Garmin 620 heeft de Garmin 920 XT verschillende functies. Voor meer uitleg stuur ik je door naar de Garmin 620 maar hieronder vind je een lijstje met wat je kan doen:

 • Je kan trainen op hartslag. Je kan het zo instellen dat je horloge piept als je onder of boven een bepaald hartslag bent. Ideaal voor als je op.. juist hartslag traint.
 • Grondcontact, cadans, verticale beweging meten
 • Vo2 max
 • Race voorspelling (al snap ik nog steeds niet hoe ze dat kunnen verspellen. Ik zou volgens mijn horloge een marathon kunnen lopen in 4:18:20 kunnen lopen. HA HA HA.)
 • Je kan je hardloopschema in je horloge zetten met de software zoals bijvoorbeeld intervals of snelle duurloop tempo!

Review-Garmin-920-XT-05

Bediening

Wat bij de Garmin 620 erg wennen was, was de touchscreen. Dat heeft de Garmin 920 XT niet wat in het begin voor mij onlogisch voelde omdat het scherm zo groot is. Om je scherm heen heb je 6 knoppen:

 1. Links boven: Een knop waar je zowel je horloge mee aan en uit kan zetten en dat licht kan bieden als het donker is.
 2. Links onder: Als je die indrukt kom je bij menu uit
 3. Rechts boven: Je gaat hiermee naar boven in je menu of tijdens het lopen voor andere scherm.
 4. Rechts onder: Je gaat hiermee naar beneden in je menu of tijdens het lopen voor andere scherm.
 5. Onderkant links: Een back knop, spreekt voor zich
 6. Onderkant rechts: Hiermee ‘enter’ je om door te gaan, zo ook om te starten met je run!

Review-Garmin-920-XT-08

Net als bij de Garmin 620 geeft ie na 1 km een berekening of je wel genoeg hersteld bent van je vorige run. Na je run geeft hij ook aan hoeveel dagen/uren je moet herstellen. Ook geeft hij aan na ieder kilometer wat je gemiddelde snelheid is. Dit kan je overigens ook uitzetten mocht je het irritant vinden.

Tijdens het lopen zie je 4 schermen op je scherm. Deze kan je zelf instellen en doormiddel van de rechtse knopjes kan je tijdens je run switchen naar andere schermen waar je bijvoorbeeld je candans kan zien. Ik vind dat zelf tijdens mijn run niet zo boeiend maar na mijn run vind ik het zeker interessant om te zien hoe ik gelopen heb.

Review-Garmin-920-XT-04

Als je gaat hardlopen is het belangrijk dat je het horloge al aanzet, zodat je horloge GPS kan vinden en eventueel je hartslag als je met een hartslagmeter loopt.

Review-Garmin-920-XT-06

Hij is makkelijk in bediening. Ik vind de bediening fijner dan de Garmin 620 omdat je zelfs met regen goed kan bedienen.

Batterijduur is echt heel lang. Ik wilde hem vooral testen met de marathon en daar heeft hij netjes alles geregistreerd en hij had zelfs batterij over! Het opladen kan via je laptop. Ze hebben een klik systeem gemaakt wat wel fijner is dat het magneet kliksysteem van de Garmin 620.

Review-Garmin-920-XT-07

Software

Garmin werkt met zijn eigen programma, namelijk Garminconnect. Als je daar inlogt en via je usb je horloge synchroniseert, gaat er opeens een wereld voor je open. Zoveel grafiekjes en getallen dat je even niet weet waar je moet kijken. Loop jij met Nike en wil je de software van Nike blijven gebruiken, dat kan! Je kan via je Nike app bij partners aangeven dat je graag Garmin connect wil connecteren met Nike.

Eindoordeel

Ik heb met plezier deze sporthorloge gebruikt. Ook al vond ik de horloge in het begin mega groot went ie heel snel om je pols. Hij heeft ontzettend veel functies maar ik gebruikte eigenlijk alleen maar het hardloopgedeelte. Hij is echt ideaal voor als je halve marathons of een marathon wil gaan lopen en als je je meer verdiept in de functies kan je zeker weten meer uit halen uit je eigen looptechniek!

 • + Hij is heel gedetailleerd en leert je ook om beter te kijken naar je looptechniek
 • + Hij vindt heel snel je hartslag en GPS
 • + Ondanks dat ik hem erg groot vind is, is het scherm wel fijn en je leest makkelijker wat erop staat
 • + Gebruiksvriendelijkheid: geen touchscreen maar gewone knopjes om te bedienen
 • + Hardloopschemas kan je makkelijk erin zetten
 • + Batterijduur
 • – De prijs, je betaalt met hartslagmeter gauw 449 euro!
 • – Overbodige functies die niet nodig zijn voor sporten zoals smartnotificaties
 • – Dit horloge is naar mijn mening NIET geschikt voor als je maar 5 km hardloopt en zelfs bij 10 km heb je niet heel veel aan dit horloge. Ik raad het echt aan om pas zo’n gedetailleerd horloge te kopen als je ambities hebt om voor een halve of hele marathon te gaan

Review-Garmin-920-XT-09

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

2 Comments

 • Anniek

  23 juni 2015 at 15:29

  Goed artikel weer! Handig, want ik ben zelf hard opzoek naar een leuk sporthorloge. Maar als (opnieuw) beginnende hardloper is dit denk ik nog net iets te hoog gegrepen.

  (Kritisch puntje: ik ben echt gek op jullie artikelen, maar in deze vond ik wel veel spelfouten zitten. Houd ik zelf niet zo van, leest wat minder prettig. Bedoel ik overigens niet negatief ofzo, ik probeer alleen nuttige feedback te geven ;))

  Beantwoorden
  • Zelia

   23 juni 2015 at 15:56

   Anniek Bedankt voor je feedback. Er wordt aangewerkt! Misschien is de Polar M400 iets voor jehttp://www.prima-website.nl/review-polar-m400-sporthorloge/. De 920XT is idd een leuk horloge maar wil je het helemaal optimaal benutten (ook ivm de prijs) zou ik in eerste instantie voor een wat “simpelere” horloge gaan! Succes

   Beantwoorden

Geef een reactie