Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Review: Garmin Forerunner 25

Op de Hardloopblog van het Jaarverkiezing bleek dat er Garmin-horloges werden uitgedeeld om te testen; wij kregen er twee mee! Eveline testte vier weken lang de Vívoactive (de review kun je hier lezen) en ik (Alyssa) testte de Forerunner 25, een horloge speciaal voor hardlopen bedoeld.

Mijn eerste gedachten

Ik was eigenlijk al gelijk enthousiast toen ik het horloge zag: lekker klein! Dat vind ik zeker een pluspunt. Ik ben het horloge van Nike gewend, en die is een stuk groter. Hij bleek ook nog eens lekker licht te zijn, en het bandje heeft een leuke paarse kleur. Hij bestaat in meer kleuren en kleurencombinaties, bijvoorbeeld zwart/blauw en wit/roze. Normaal zou ik niet snel voor paars kiezen, maar het is eigenlijk wel een hele toffe kleur.

Het was makkelijk uit te vinden welk knopje waarvoor diende, ik had er geen gebruiksaanwijzing bij nodig. Ook al was het wat ingewikkelder geweest, ik had die handleiding er pas bij gepakt als ik wanhopig was geworden. Ik zoek alles het liefst zelf uit, haha. Dat was bij dit horloge in ieder geval geen probleem, want hij is lekker makkelijk te bedienen.

Smartwatch én activity tracker

De naam van het horloge zegt het al een beetje; het is er een speciaal bedoeld voor hardlopers. Maar het horloge kan meer dan alleen het bijhouden van hoe je hardloopt! Het is ook een beetje een smartwatch: je kunt het horloge met bluetooth koppelen aan je telefoon en zo meldingen ook ontvangen op je horloge. Dan piept je horloge als je een Whatsappberichtje krijgt, wanneer je gebeld wordt, een sms’je krijgt en/of wanneer je een gemiste oproep hebt. Je kunt dit allemaal zo instellen als je wilt, zo hoef je niet gek te worden van een constant piepend horloge 😉

Ook een toffe functie van het Garmin-horloge: een stappenteller. Ik had het nog nooit eerder gebruikt, en het was heel interessant om te zien hoe veel of juist hoe weinig stappen ik zette op een dag. Al merkte ik wel dat er ook stappen bijkwamen als ik alleen maar stilzat in de trein, dus ik weet niet hoe precies de teller is… maar ik ga er vanuit dat het verder redelijk accuraat is! Ik heb dagen gehad waarop ik minder dan 3000 stappen zette, en dagen met meer dan 20.000. Het leuke is dat je ook kunt zien hoeveel kilometer dit in totaal is.

Als je het horloge ’s nachts om houdt, kun je ook je slaap tracken. Zodra je horloge is gesynchroniseerd met je Garmin Connect-app (essentieel wanneer je zo’n horloge hebt!) kun je zien hoe je – volgens het horloge – hebt geslapen. Je ziet hoe lang je in diepe slaap was en hoe lang je licht hebt geslapen. Ook hoeveel je hebt bewogen en of/hoe lang je wakker bent geweest. Interessant, maar voor mij persoonlijk niet essentieel. Ik heb het dan ook een paar dagen bijgehouden, daarna deed ik het horloge ’s nachts gewoon af.

Ook niet onbelangrijk: bij het horloge hoort een hartslagmeter! Bij de Garmin Forerunner 25 is dit een losse band die via bluetooth gekoppeld is aan je horloge. Een band is misschien niet zo fijn als hartslag meten op je pols, maar ik vond dat deze band niet vervelend zat. Ik was al blij genoeg dat ik eens mijn hartslag kon meten! En zo kwam ik er dus achter dat mijne heel snel heel erg hoog is. Maar dat terzijde. Niet vergeten de band op de contactpunten even vochtig te maken voor je ‘m omdoet, anders werkt ‘ie niet!

Gebruik

Ik vond het horloge erg fijn om te gebruiken. Het was makkelijk uitvinden welk knopje waarvoor is en hoe je moet navigeren door de info op het horloge. Zoals ik al schreef hierboven; het is een heel licht horloge. Ik voelde ‘m eigenlijk vrijwel niet zitten, en vooral tijdens het hardlopen is dat fijn. Dan is mijn Nike-horloge ineens zo opvallend aanwezig als ik die weer draag!

Voor gebruikers van Nike Plus: je hardloopactiviteiten zijn supermakkelijk te synchroniseren met je Nike-account. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een koppeling maken in de Garmin Connect-app. Als die is geslaagd, worden al je runs automatisch ook geüploadet naar je Nike-account wanneer je je horloge synchroniseert met de Garmin-app. Vond ik echt heel erg fijn! Ook fijn dat het zo werkt zonder eerst je horloge aan je pc te moeten hangen. Al moet ik één ding even noemen: na een maand deed de verbinding tussen horloge en telefoon het ineens niet meer. Of dat aan een foutje van mij ligt of aan iets anders, geen idee. Verder heeft het steeds wel perfect gewerkt!

Conclusie

Lekker licht, ziet er mooi uit en makkelijk te bedienen. Ook tijdens het hardlopen. Hij reageert snel, zodra je op de knop hebt gedrukt staat ‘ie al op pauze, of is ‘ie weer begonnen met meten. Lijkt vrij logisch dit, maar hij deed dit sneller dan mijn Nike-horloge. Batterij gaat lang mee, ik heb ‘m denk ik 2 of 3 keer opgeladen in de 4,5 week dat ik het horloge gebruikte. Pluspunt! Kortom: erg fijn horloge, ik ben enthousiast!

De Garmin Forerunner 25 kost los € 169 en met hartslagmeter € 199. 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Geef een reactie