Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Review: Go Motion Lite Belt

Gelukkig worden de dagen op dit moment al weer langer, maar in deze tijd van het jaar overkomt het je altijd wel een keer: je wilt rennen, maar het is al donker. Dan is het belangrijk dat je goed verlicht bent, zodat mensen je niet over het hoofd kunnen zien. Goed voor je eigen veiligheid en die van een ander. Een van de manieren om jezelf op te laten vallen is de Go Motion Lite Belt. Vandaag laat ik jullie zien wat deze belt allemaal kan.

Een tijdje geleden kwam ik bovenstaand filmpje tegen toen ik aan het rondbrowsen was op youtube. Wat me van deze belt heel handig leek, was niet alleen dat je goed verlicht bent voor je omgeving, maar ook dat je de verlichting zo kunt richten dat je zelf ook goed ziet waar je loopt. Ik loop nog wel eens onverhard, en in het donker is dat helemaal tricky met wortels, takken en plassen die je niet goed kunt zien.

Toen ook Patricia dit filmpje deelde op Facebook, met een daarbij horende flinke aanbieding, ging ik overstag en kocht de belt.

Go Motion Lite Belt - achterkant

Toen hij uit de verpakking kwam dacht ik, jeetje, wat een bakbeest. De belt is echter verrassend licht en past heel goed om mijn middel. De belt is aan de achterkant gevoerd met een mesh en zachte stof zodat hij goed lucht doorlaat en zacht tegen je lichaam is.

Opbergvakjes

De belt heeft ook twee zakjes aan de zijkanten, waar je kleine spulletjes zoals een pasje of een sleutel kunt opbergen. Als je telefoon niet zo groot is, past deze er ook in. Mijn Samsung Galaxy s5 past er echter niet in, dat vind ik wel jammer.

Batterijhouder met ledlampje

Op de achterkant vind je een vak waar de batterijhouder in zit. Er gaan drie AA batterijen in deze belt, en ze gaan behoorlijk lang mee. Ik heb er tot nu toe drie keer mee gelopen en ik zie nog geen afname van het licht. De batterijhouder heeft een rood knipperend ledlampje op de casing, en als je hem in het zakje stopt waar de houder voor bestemd is, dan zie je het lampje. Je hebt dus aan de voorkant, en de achterkant verlichting.

Batterijhouder en lamp

Aan de batterijhouder zit een witte ledlamp die je door de belt heen kunt leiden zodat hij aan de voorkant van je belt zit. Het systeem is heel gemakkelijk in elkaar te zetten en te verstellen.

Verstelbare ledlamp

Knopjes op de ledlamp vooraan

De ledlamp aan de voorkant heeft een behoorlijk aantal mogelijkheden. Bovenop de lamp zitten twee knopjes. Met een ervan (op de foto rechts) zet je de hele unit aan of uit, met de ander kun je het witte lampje in drie trappen dimmen of feller maken. Met deze verstelknop kun je ook het knipperende lampje op je rug uitzetten: dit doe je door deze knop wat langer ingedrukt te houden.

Je kunt het lampje in de casing naar beneden en boven draaien. Zo kun je het licht ver voor je uit laten schijnen, of vlak voor je voeten om goed te zien waar je loopt ongeacht je omstandigheden.

Smalle lichtbundel

Brede lichtbundel

Daarnaast zit een soort draaiknop op aan de boven en onderkant die je met één hand kunt bedienen. Hiermee kun je de breedte van de lichtstraal traploos aanpassen. Je kunt een smalle bundel licht maken, of juist een vrij wijde. Gecombineerd met de mogelijkheid om het lichtje omhoog of omlaag te zetten kun je dus eindeloos variëren in je verlichting.

Belt voorzijde

Belt achterzijde

Ja, ik ben super tevreden over deze belt! Hij zit me niet in de weg en heeft een groot aantal mogelijkheden. Het enige minpuntje is dus dat ik er mijn telefoon niet in kwijt kan, maar meestal heb ik in mijn hardloopkleding ergens anders nog wel een vakje waar deze inpast, dus voor mij is het geen heel groot minpunt.

Een ander dingetje is de prijs. Ik heb deze belt gekocht met flink wat korting voor €49,95. Oorspronkelijk kostte hij €79,95. Mocht je deze belt willen hebben, dan zou ik even goed rondzoeken op verschillende webshops en wachten op een aanbieding.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

2 Comments

 • jacqueline

  5 februari 2015 at 09:23

  Ik roep eigenlijk al een week dat ik lampjes nodig heb voor tijdens het hardlopen als het wat donkerder wordt. En idd je hebt gelijk wat een bakbeest. Maar ik geloof ook dat hij mooi zit en dat het zeker handig is. Ja, alleen de prijs val ik een beetje over. Voor mij is het vooral belangrijk dat anderen mij zien aangezien ik niet in het pik donker ren. Dus toch maar even op zoek naar die licht gevende armbandjes!

  Beantwoorden
 • Wendy

  5 februari 2015 at 09:28

  @jacqueline snap ik hoor dat ie wat aan de dure kant is. Vond ik ook, maar ja, soms val je als een blok voor iets he 🙂

  Zichtbaar zijn in het donker is oh zo belangrijk. Ik heb zelf ook zo’n beugel voor om een van mijn sportschoenen en op zich is dat prima, alleen ik vind dat de verlichting daar iets te laag ziet. Ik heb daarmee al meerdere keren gehad dat een automobilist me toch over het hoofd zag. Die armbandjes zijn dan denk ik echt veel beter. Succes met de zoektocht!

  Beantwoorden

Geef een reactie