Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Review: Jawbone UP24

Pasgeleden schreven we al een artikel over activity trackers en wat je ermee kunt. Denk hierbij aan een steuntje in de rug om wat extra af te vallen of om op je eet- en slaappatroon te letten of juist om wat actiever te worden als je de hele dag vanuit huis werkt. Vandaag deel ik mijn review over de Jawbone UP24, een van de stappentellers die we toen ook al kort behandelden.

Wat is de Jawbone UP24?

 photo Jawbone UP24_zpsnuvppbh4.jpgDe Jawbone Up24 is een van de vele stappentellers die nu op de markt zijn. Hoewel deze alweer iets verouderd is, is ‘ie nog steeds te koop en ben ik nog steeds van mening dat deze heel goed is om alles bij te houden.

Met de Jawbone UP24 kun je (uiteraard) je stappen tellen, maar je kunt er ook je eten én je slaappatroon in bijhouden. De UP24 is een mooie armband die je heel goed met andere sieraden kunt combineren. Ik heb al regelmatig de vraag gekregen waar ik die toffe armband toch vandaan had. De armband telt je stappen en daarmee kun je hem ook in slaapstand zetten. Tegelijkertijd download je een app op je telefoon waar je alles verder kunt invoeren en kunt bijhouden.

De app

Jawbone UP24.jpg

De app werkt heel simpel, door middel van bluetooth koppel je de armband en de app aan elkaar en zo houd je alles iedere keer bij. Op elk moment van de dag kun je hem updaten en dan zie je hoeveel stappen je al gezet hebt, én hoeveel je er nog moet. Je kunt de app koppelen aan andere apps als Tomtom of Runkeeper zodat je je runs automatisch kunt doorsturen en die dus niet handmatig hoeft in te voeren.

Wat je wel handmatig kunt invoeren is bijvoorbeeld wanneer je een uur zumba hebt gedaan, hebt gewandeld of hebt gezwommen. Let op: doe hem af met zwemmen en douchen, hij is niet waterdicht!

In de app kun je ook je eten invoeren. Dit heb ik zelf een tijdje gedaan maar het is toch best veel werk. Er staan wel ontzettend veel producten in dus het zou relatief makkelijk moeten zijn; staat iets er niet in, dan kun je vaak de barcode scannen. Maar stel dat je een keer sushi gaat eten, dan is dat bijna niet in te voeren. Het idee is dus heel leuk, zeker als je op dieet bent, maar niet altijd heel handig.

De armband en de app houden ook je slaap bij. ’s Avonds kun je hem door middel van een knopje in slaapstand zetten en dan meet ‘ie hoe lang je in je lichte of diepe slaap bent geweest. Daarbij kun je ook een alarm instellen voor ’s ochtends. Stel je moet wakker worden om 06:30, dan kun je instellen dat de armband begint te trillen tussen 06:20 en 06:30 als je in je lichte slaap bent.

Conclusie

Hoewel er steeds meer nieuwe varianten van stappentellers op de markt zijn, ben ik nog steeds heel tevreden met de Jawbone UP24. Hij doet alles wat ik nodig heb en wat ik graag wil zien en daarnaast helpt ‘ie me ook nog eens om wat vaker naar buiten te gaan en m’n stappen te halen!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

Geef een reactie