Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Review: JBL Reflect Mini BT

De ene hardloper vindt het heerlijk om te lopen met muziek, terwijl de ander het juist fijner vindt om zonder te lopen. Ik behoor toch wel tot de eerste categorie. De meest fijne run is als ik helemaal met mijn gedachten ergens anders ben. Vaak komt dat ook doordat ik muziek luister. Ik moet eerlijk toegeven dat ik vaak op een gegeven moment de muziek zelfs niet meer hoor. Ik heb daarom ook verschillende eisen voor goede oordopjes. Ze moeten goed en comfortabel zitten, ik wil goed geluid en zo min mogelijk ruis, niet te lange kabels (niks is zo irritant als lange kabels waar je niks aan hebt) en hij moet een afstandsbediening hebben. Eens kijken of de JBL Reflect Mini BT iets voor mij is!

Review: JBL Reflect Mini BT

De (sport)oordopjes

De JBL Reflect Mini BT is het nieuwste model oordopjes van JBL. Ze zijn speciaal ontworpen voor sporters, voornamelijk hardlopers. Toen ik ze uit de doos haalde, zag ik al meteen dat ze anders waren dan normaal. ‘Normale’ oordopjes zijn rond en passen zo in je oor. Deze hebben echter een extra stukje. Dat extra stukje zorgt ervoor dat het oordopje goed in je oor blijft zitten tijdens het sporten. Het klemt als het ware de sportoordopjes in je oor zodat, wanneer je beweegt (of het nu met hardlopen is of terwijl je jumping jacks doet (jaja, getest!)) blijven ze goed zitten. Mocht je het toch minder prettig vinden, of je wilt muziek luisteren zonder dat extra stukje in je oor, dan kun je ook de normale oordopjes erop zetten. Deze worden meegeleverd in maat S en M. Goed over nagedacht!

Review: JBL Reflect Mini BT

Zichtbaar in het donker met de reflecterende kabels

Wat ik zelf niet in eerste instantie zag, maar pas toen ik ’s avonds een keer ging lopen, is dat de kabel een reflecterende strip heeft. Handig! Hij is behoorlijk fel, maar dat is alleen maar goed. Hoe meer reflectie, hoe beter! Een van mijn eisen is dat de kabel niet te lang mag zijn. Hij is vrij licht en erg compact. De sportoordopjes zijn wel wat groter dan de normale oordopjes, maar ze zijn makkelijk mee te nemen en ideaal voor tijdens wedstrijden. Geen geknoei met knopen. Omdat ik zelf de bluetooth-variant heb, heb ik weinig kabel. Als je de JBL Reflect Mini hebt, krijg je standaardlengte kabel.

Review: JBL Reflect Mini BT

Is het gebruiksvriendelijk?

De JBL Reflect Mini BT laad je op met een kabel met USB. Het opladen gaat vrij snel en je kan de JBL Reflect Mini BT ongeveer 8 uur  gebruiken. Nu heb ik dit niet 8 uur lang achter elkaar getest, maar tot nu toe heb ik geen enkele run meegemaakt dat-ie leeg ging tijdens het hardlopen. Om gebruik te maken van je de JBL Reflect Mini BT, heb je wel bluetooth nodig op je telefoon of mp3-speler. De afstandsbediening die erbij zit is ook makkelijk in gebruik. Als je een JBL Reflect Mini hebt, hoef je die uiteraard niet op te laden en kan je hem zo in je telefoon of mp3 spelen pluggen.

Review: JBL Reflect Mini BT

Tijd voor de test!

Tijd om deze oordopjes eens goed te testen: op geluid en of het goed blijft zitten. Na ze een paar keer te hebben gedragen, kan ik één ding roepen: ze zitten perfect. Ik vind niets vervelender dan oordopjes die niet blijven zitten tijdens het hardlopen. Je merkt echt dat de sportoordopjes goed blijven zitten door dat extra stukje. Het zit niet onaangenaam, ook niet na een run van meer dan 1 uur. Zelfs wanneer ik iets te hard aan de afstandsbediening trek, blijft het goed zitten. Maar hoe zit het met het geluid?

Review: JBL Reflect Mini BT

Review: JBL Reflect Mini BT

Het geluid is goed, er is geen ruis en het heeft een helder geluid. Toch is het niet 100% geluiddicht. Natuurlijk is dit een goed teken omdat je, als je hardloopt, wel omgevingsgeluid moet horen voor je eigen veiligheid. Toch hoorde ik net iets te vaak wat verkeer en wind erdoorheen. Maar, toegeven, dit was zo minimaal dat ik het op een gegeven moment niet meer doorhad. Het geluid is goed; voldoende bas, maar ook niet teveel.

Conclusie

Toen ik ze voor het eerst zag, dacht ik niet dat ze zo comfortabel zouden zitten. Ze zitten perfect in je oor en glijden niet uit je oor tijdens het hardlopen. Er komt goed geluid uit en het is zeer gebruiksvriendelijk. Maar ik ben vooral te spreken over hoe ze in je oor zitten. Niet meer die vervelende oordopjes die uit je oor glijden. Wat enigszins positief is, vind ik zelf ook een minpuntje: de bluetooth. Het is ideaal omdat je geen kabels hebt die in de weg zitten, maar doordat het via bluetooth gaat merk ik wel dat mijn telefoon sneller leeg is. Dit komt waarschijnlijk ook echt door mijn telefoon.

De JBL Reflect Mini BT is verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk rood, blauw en groen, of zwart. De prijs van de JBL Reflect Mini BT is 99,95 euro (nu bij Bol.com voor 87 euro!). Flinke prijs voor sportoordopjes. Ben je enthousiast geworden maar vind je het te duur? Dan is de JBL Reflect Mini zonder bluetooth ook te koop voor 59,95 euro.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie