Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Review
 • /
 • Review: Moving Comfort Juno sportbeha

Review: Moving Comfort Juno sportbeha

“Mama…”

“Ja?”

“Wat zijn dat?”

“Dat zijn borsten. Die krijg jij later ook, als je groot bent.”

“Oh. Dan wil ik kleine. Net als tante Eef.”

Nichtje, 2 jaar

Goed. De dialoog hierboven bewijst wel dat ik niet vooraan heb gestaan toen God de borsten uitdeelde. Ik ben niet ontevreden – ze zijn klein, maar redelijk stevig en ze passen bij mijn lichaam.

Met hardlopen draag ik daarom ook geen inventieve sportbeha’s met allerlei kruislingse banden, beugels en andere ingewikkelde toestanden. Ik draag meestal een simpele sporttop met een beetje ondersteuning die mijn bescheiden voorgevel omtovert tot de borstkas van een negenjarige jongen.

 photo jkr sportbeha 1_zpszxowmbye.jpg

Mijn borsten zijn te groot voor dunne sporttops zonder enige ondersteuning, maar ik vind ze te klein voor ‘echte’ sportbeha’s. En precies voor die doelgroep – not yet a girl, not yet a woman – is er de Moving Comfort Juno sportbeha:

“Gewoonlijk zijn sportbeha’s met een racerback alleen geschikt voor kleine maatjes (AA, A en B cups) of minder intensieve sporten. De Juno sportbeha is een uitzondering en kun je met volle overtuiging dragen tijdens sporten als hardlopen, aerobics, fitness, tennis etc., ook met een D of E cup.”

Van PK Runningshop mocht ik deze sportbeha uitgebreid testen. Wat zegt Moving Comfort verder over deze sportbeha?

“De Moving Comfort Juno sportbeha is de bestverkopende sportbeha van Amerika. De sportbeha houdt de vorm van je borsten vast terwijl de beperking van op & neerwaartse bewegingen ongeëvenaard is, het is comfortabel, ademend en veelzijdig! Er zijn niet veel sportbeha’s op de markt die ondersteuning van wereldklasse, geweldig comfort en hoge duurzaamheid combineren.”

Wauw. Dat zijn nogal wat beloften!

Hoe ziet de sportbeha eruit?

Ik ben gek op lijstjes, dus ik zet alle uiterlijkheden en eigenschappen voor je een op een rijtje:

> Racerback

> Verstelbare schouderbandjes (met klittenband)

> Rugsluiting met 3 haakjes en 3 standen

> Geen beugels

> Naadloze cups

PK Runningshop stuurde mij een zwart exemplaar, maar de sportbeha is ook verkrijgbaar in het roze, blauw en wit.

 photo jkr sportbeha 2_zpsw8pxmkxg.jpg

Zoals gezegd, de sportbeha heeft geen beugels. Maar toch zie ik er niet uit als mijn 9-jarige buurjongetje. De cups zijn namelijk wel voorgevormd. En dat effect is heel mooi. Ik ben zelfs een klein beetje onder de indruk van mijn voorgevel! Ook zijn ze ‘padded’ wat als voordeel heeft dat de hele straat niet kan zien hoe koud ik het heb. Winning!

Verder is het qua uiterlijk een degelijke, om niet te zeggen saaie sportbeha. Stevig materiaal, maar geen gekke printjes of bijzondere kleuren. Ik vind het leuk als mijn sportbeha er bovenuit ‘piept’ als ik een wijde top draag. Maar dat is zeer persoonlijk. Het is en blijft een beha, een functioneel ding.

Eerste indruk

Zoals gezegd, ik ben niet superkieskeurig wat betreft sportbeha’s, maar toch zijn er twee dingen waar ik weleens last van heb:

> De bandjes zitten verkeerd of te strak en trekken in mijn nek en bezorgen me hoofd- en nekpijn.

> De naden in de sportbeha schuren tijdens lange duurlopen en bezorgen me bloedende borsten en littekens (en ja, dat is net zo naar als het klinkt).

Not gonna lie: van de rugsluiting krijg de zenuwen. Mijn huidige sportbeha’s hebben geen sluiting – geen rits, geen haakjes, niks. Voor en na het sporten wurm ik me in een S-bocht om dat strakke ding aan of uit te trekken. Het duurde dan ook even voordat ik deze sportbeha soepel en snel aan had. Ik kan deze sportbeha niet, zoals mijn normale beha’s, omdraaien, vastklikken en weer op mijn rug draaien. Maar na wat gefriemel op mijn rug – zo moeten mannen zich voelen! – zat de beha goed dicht. Stap 1: volbracht.

Sporten met de Moving Comfort Juno

Stap 2 is daadwerkelijk sporten met de Moving Comfort Juno. Ik heb de sportbeha drie keer gedragen, bij drie verschillende trainingen: bodypump, intervaltraining en duurloop. En alledrie de keren was ik zeer tevreden. Hij zit stevig maar niet te strak, verschuift niet en zorgt (ook bij een lange duurloop) niet voor schuurplekjes.

De bandjes zijn makkelijk verstelbaar en het klittenband voel je niet. De stevige bandjes zijn van zachte stof en trekken niet aan mijn nek en schouders. Ook niet na 15 kilometer. En de stevige ‘padding’ zorgt ervoor dat mijn borsten op hun plek blijven zitten, ook tijdens de intervaltraining.

Bijkomend voordeel is dat ik met de Moving Comfort bórsten heb – iets dat mijn eenvoudige sporttops niet voor elkaar krijgen.

Hello Moving Comfort, bye sporttops!

 photo jkr sportbeha 3_zpsd2zfe7zq.jpg

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

 

PS: JKR is genomineerd voor Hardloopblog van het Jaar. Heb jij al gestemd? Niet? Doe het hier!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

3 Comments

 • Evelyn

  23 juli 2015 at 19:09

  Heldere Review Eveline. Het vergemakkelijkt mijn zoektocht naar een goede sport bh. Jammer dat functioneel vaak niet samen gaat met hip/trendy en dan heb ik het over het beperkt aantal kleurtjes en geen printjes.

  Beantwoorden
 • Eveline

  21 augustus 2015 at 00:59

  Ik heb er ook eentje. Zit fijn en stevig. En model vind ik mooi en stijlvol.
  Enige nadeel vind ik dat je m echt over je hoofd aan moet trekken. In de winter gern probleem, maar bij klam en benauwd weer niet altijd een pretje.. Eenmaal aan zit ie heerlijk!

  Beantwoorden

Geef een reactie