Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Review
  • /
  • Review: Nike Element Shield hardloopjack

Review: Nike Element Shield hardloopjack

In het weekend ren ik regelmatig over het Scheveningse strand. Ik ben gek op de zee: op het ruisen van de golven, de zilte geur, de wind die door mijn haren waait… Zelfs als ik een duurloop door de duinen doe, kan ik het vaak niet laten om even af te slaan en naar de zee te gaan kijken. De duin oprennen en dat er zich dan langzaam zo’n enorme blauwe massa water zich voor je ontvouwt, voor mij, opgegroeid in het binnenland, blijft dat een magisch moment.

Zo’n strandrun betekent wel dat je je goed moet aankleden. Zeker in de winter kan de zeewind flink koud zijn en ook in het voor- en najaar is een goed windjack geen overbodige luxe. Toen ik van outdoorwebwinkel Campz een item van hun hardloopafdeling mocht testen, hoefde ik dan ook niet lang na te denken en belandde binnen een paar seconden dit Nike Element Shield hardloopjasje in mijn virtuele winkelmandje.

De jasjes uit deze collectie zijn gemaakt van warme, maar wel ademende wind- en waterafstotende dri-fit stof en zijn dus perfect voor hardlopen aan het strand en andere plekken waar het vaak stormt. Ik koos voor een knalrode variant met zakken met rits – altijd handig -, reflectiestrepen op de achterkant en mouwen met duimgaten, zodat je warme handen houdt. Binnen een paar dagen viel er een keurig dubbelgeseald pakketje op de deurmat en kon het grote testen beginnen.

 photo NikeElementShield1_zpsd113b1e5.jpg

ELEMENT TEST 1: WIND
Het waait in Scheveningen altijd relatief hard, maar als ik deze dag opsta zie ik de bomen zo nu en dan vervaarlijk heen en weer buigen. Windkracht zes: prima omstandigheden om eens te kijken of dat jasje echt zo windbestendig is. Omdat het een graad of acht is denk ik de eerste meters dat ik me misschien wat warm heb aangekleed met een jack met dikkere stof, maar eenmaal op het strand ben ik blij dat ik het aan heb getrokken: de wind maakt de gevoelstemperatuur een stuk lager.

Ik jog lekker een stukje langs de vloedlijn over het harde zand, terwijl vriendlief ondertussen voor fotograaf speelt en blauwe vingers krijgt (sorry lieverd). Het jasje is lekker lang en sluit gelukkig mooi aan: geen irritant gewapper dus om je lichaam. De mouwen zijn voor mij (1.60m) iets aan de lange kant, maar dat is juist wel lekker in de winter; het zorgt er alleen voor dat ik mijn handschoenen er wel wat moeilijker over aan krijg als het écht koud is.

Tijdens het lopen merk ik al snel de voordelen van de ademende stof: waar ik in mijn reflecterende H&M-jasje nog wel eens wil gaan zweten en dan met van die klamme armen thuis kom, kan ik nu mijn warmte goed kwijt. Na een tijdje keer ik om. Op de weg terug is het altijd vechten vanwege de tegenwind, maar ik blijf nu in ieder geval lekker warm en dat maakt het allemaal een stuk aangenamer. Helemaal goedgekeurd dus.

 photo NikeShieldElement3_zps376d8910.jpg


ELEMENT TEST 2: WATER

De watertest was eigenlijk ongepland. Ik ben in het park voor een korte intervaltraining en net twee kilometer lekker onderweg als plotseling de hemel betrekt en er een gigantische regenbui losbarst. Even later komen er zelfs flinke hagelstenen naar beneden. Ik ren door en voel me met de seconden stoerder worden, maar sla toch maar gauw af als ik weer in de buurt van mijn straat kom.

Ook nu houdt het jack mijn lichaam goed warm: de telefoon en iPod in mijn zakken blijven kurkdroog en mijn onderlaag is niet nat als ik thuis kom. De waterafstotende laag werkt dus goed. Het enige wat het jasje mist voor als het regent is een capuchon. Aan de andere kant zou die misschien gaan fladderen als het hard waait, dus dat is maar net even wat je voorkeur heeft. Ook denk ik dat het jack al gauw wat te warm zal zijn in het voorjaar omdat de stof vrij dik is – het is dus niet zo’n flinterdun windjack – maar voor deze temperaturen is het echt perfect.

 photo NikeElementShield4_zps59b2cdd9.jpg

Kortom, ik ben helemaal fan van mijn nieuwe rode jasje: leuke kleur, mooi passend model en perfect voor herfstige en winterse omstandigheden. Nog geld over na de dure decembermaand? Je vindt het jasje o.a. hier. Naast Nike verkoopt Campz trouwens ook hardloopkleding en -schoenen van Asics, Puma, Brooks, Adidas, Mizuno en nog veel meer hardloopmerken, inclusief modellen specifiek voor trailrunning: genoeg keuze dus voor ieder type hardloper!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

3 Comments

Geef een reactie