Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Review: Nike Zoom Structure 18

Op zoek naar nieuwe hardloopschoenen en ik zag een foto van deze prachtige schoenen voorbijkomen. Ik was op slag verliefd. Alsjeblieft, laat die geschikt zijn voor mij, dacht ik. Je kunt je voorstellen dat ik héél erg blij was dat dit inderdaad schoenen met goede demping zijn, geschikt voor mensen die overproneren. Ik schrijf graag een review over mijn meest favoriete (want ja, je kunt er meer hebben!) hardloopschoenen van het moment: de Zoom Structure 18 van Nike. 

Inmiddels is ook de opvolger van deze schoenen al uitgebracht – de Zoom Structure 19 -, maar aangezien de 18 ook nog te koop is bij verschillende (web)shops, wil ik ze niet negeren alleen omdat er een net iets nieuwere versie is! Ik heb inmiddels zelfs al twee paar en ik, met mijn gevoelige schenen en overpronatie, loop er héél fijn op. Weet je niet precies wat overpronatie is? Iedere hardloper heeft een bepaalde manier van lopen, of beter gezegd: een bepaalde manier waarop je voeten landen. Mijn voeten ‘kantelen’ naar binnen wanneer ik hardloop. Dat betekent voor mijn schoenen dat deze een goede demping moeten hebben, vooral aan de binnenkant van de schoenen. De Zoom Structure-serie van Nike valt onder deze categorie. Niet alleen de 18 dus, maar alle Zoom Structure-modellen.

Zoom Structure 18 en steun

Dat deze schoenen goede steun en demping bieden, dat voel je meteen als je ze aandoet! Ik vond het de eerste keer wel even wennen, hoor. Aan de binnenkant van je voet zit dan ineens een soort ‘blok’. Maar da’s in mijn geval alleen maar goed, want daarmee loop ik het beste. Dat zorgt voor de steun. Met het hardlopen voel je gewoon dat de schoenen je goede demping geven, en dat vind ik heel erg fijn voelen. Toen ik ze voor het eerst droeg, voelde ik me ook ineens een sneller, haha. Maar goed, van nieuwe schoenen word je niet automatisch sneller natuurlijk. Al heeft het altijd wel iets ‘magisch’; voor de eerste keer op nieuwe hardloopschoenen lopen.

Pasvorm en maat

De Zoom Structure 18 heeft een vrij strakke pasvorm, dus als je erg brede voeten hebt is deze schoen niet aan te raden. Mijn voeten zijn iets breder dan gemiddeld. Dat voel ik wel in deze schoenen, maar ze zitten zeker niet te strak. Ook aan de bovenkant sluiten ze mooi aan. Qua maat is voor hardloopschoenen een maat groter dan je normale maat altijd aan te raden. Dat kan natuurlijk verschillen per hardloopschoen, bij de Zoom Structure 18 geldt deze regel precies. Ik heb normaal 39,5 en de Structures heb ik in maat 40,5. Ze zitten perfect!

Conclusie?

Als je op zoek bent naar hardloopschoenen die je genoeg steun bieden én die verkrijgbaar zijn in allerlei toffe kleuren, dan zit je met de Zoom Structures goed! Let wel: het beste is om – als je deze informatie nog niet weet over jezelf – langs een hardloopwinkel te gaan om je manier van lopen te laten analyseren en je te laten adviseren over welke schoenen bij je passen!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

One Comment

Geef een reactie