Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Review: Run Guard

De vrouwelijke hardlopers zullen het volgende misschien wel herkennen: je bent net lekker een uur weggeweest voor een duurloop, of je hebt net zelfs een halve marathon achter de rug. Je komt thuis, doet je sportbh uit en daar is het: een schaafwond net bij de rand van die sportbh. Je stapt onder de douche en het doet pijn! Het brandt gewoon, zo erg is je huid geschaafd. Nog een paar dagen heb je er last van, zelfs wanneer je de volgende keer weer gaat hardlopen.

Dit is een ontzettend vervelend gevoel en ik (Josianne) heb het zelf al een paar keer meegemaakt. Na de halve marathon in Leiden stapte ik onder de douche en het water wat op dat stukje huid kwam, brandde gewoon. Het deed zo’n pijn. En denk er maar niet aan dat je na het douchen een gewone bh aan kunt hoor. Nee joh, het brandt gewoon lekker door.

Maar wat kun je hier nou tegen doen? Een betere sportbh kopen? Ik draag zelf altijd sportbh’s van de H&M (misschien niet de allerbeste support, maar ze stuiteren normaal ook niet alle kanten op zullen we maar zeggen ;)) en ik dacht dus dat het daaraan lag. Dus ik: op naar de Run2Day! Ik stond al even bij de sportbh’s van Nike en Adidas te kijken tot een medewerkster naar me toekwam en zei: “kan ik je helpen?” Ik legde het hele verhaal uit en ze zei: “nee hoor, dat heeft niks met de sportbh te maken. Probeer dit eens: Run Guard.”

Wat is Run Guard?

Run Guard is vergelijkbaar met Vaseline, maar dan stukken beter. Het helpt dus tegen schaafwonden tijdens het sporten. Niet alleen bij de randen van je sportbh maar ook aan de binnenkant van je dijen, je enkels en tenen. Het is een beetje een vettig goedje en voordat je gaat sporten, smeer je dit dus op de plekken waar het bij jou kan gaan schaven. Het is zweet- en waterproof en daarom dus uitermate geschikt voor tijdens het sporten.

Natuurlijk heb ik dit zelf getest tijdens het hardlopen op die rand bij m’n sportbh en op de binnenkant van m’n bovenbenen. Het is getest tijdens een trainingsloop van 14 km en tijdens de Veldhoven 10 miles.

Review: Run Guard

Werkt het?

Zowel na de trainingsloop als na de wedstrijd had ik nergens last van. Geen schaafwonden op m’n borst, geen gevoelige huid, geen schuurplekken tussen m’n benen, helemaal niks. Het werkt dus! Wat ik ook heb gemerkt is dat je dit spul wel kort van tevoren op moet smeren. Bij de trainingsloop zijn we vrijwel meteen gaan rennen nadat ik het opsmeerde, bij de Veldhoven ten miles zat daar nog wel even tussen. In die tussentijd is het product grotendeels in m’n huid getrokken. Ik voelde nog wel een klein laagje zitten, maar het was zeker minder dan toen ik het net op had gesmeerd.

Wat kost het?

Het product kost € 14,95. Behoorlijk prijzig dus. Ik vertelde over Run Guard aan m’n zusje en zij zei: “kun je niet net zo goed Vaseline gebruiken?” Ik kan op internet niks vinden of Vaseline nou per sé slechter of beter is, maar wat ik wel heb gelezen:

  • Vaseline laat vlekken achter op je kleding.
  • Vaseline sluit de huid af. Het wordt niet voor niets soms gebruikt bij wondjes om het te laten stoppen met bloeden.
  • Vaseline plakt. Run Guard niet.

Ga ik het nog een keer kopen?

Dat durf ik op dit moment nog niet te zeggen. Ik wil graag Vaseline een keer testen om te kijken of dat goed werkt tegen schaafwonden, maar als dat niet werkt is Run Guard een hele fijne optie! I’ll keep you posted.

Oh, en mannen. Voor jullie is er Nip Guard!

Gebruiken jullie Run Guard of Vaseline? Of iets heel anders?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

4 Comments

Geef een reactie