Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Review: Samsung Gear Fit

De Samsung Gear Fit is speciaal ontwikkeld door Samsung om gedetailleerde trainingsprogramma’s in elkaar te zetten. De Gear Fit is een handig apparaat als je hem combineert met de Samsung Galaxy S5. Patricia heeft de Samsung Galaxy S5 en heeft daarbij de Samsung Gear Fit gekocht en zal haar ervaring hiermee met jullie delen.

Het horloge zit erg gemakkelijk en is een vrouw vriendelijk horloge, wanneer je hem niet gebruikt voor sporten misstaat hij zeker niet bij een net jurkje. Wanneer je gaat sporten is hij gebruiksvriendelijk want je kan per categorie een apart trainingsschema instellen. Wandelaars kunnen bijhouden hoe ver ze hebben gelopen, hoe lang ze daar over gedaan hebben en wat de gemiddelde hartslag tijdens het lopen is geweest. Hardlopers hebben weer een profiel. Zo kan je goed je wandelingen en je trainingen gescheiden houden. Tijdens het lopen zou hij je hartslag moeten meten, helaas gebeurt dit bij mij alleen als ik echt stil sta anders is er geen hartslag te meten.

Review: Samsung Gear Fit

Stappenteller
Naast de sportprofielen beschikt de Gear Fit ook over een stappenteller. De stappenteller kan je handmatig aan en uitzetten. Je doel stappen kan je per dag aanpassen. Wanneer je op de helft bent van je doel en aan het einde krijg je een melding van je horloge zodat je weet hoeveel je nog moet of dat je het gehaald hebt.

Samsung Gear Fit Manager
De Samsung Gear Fit Manager is de applicatie voor Samsung-producten waarop je gegevens van trainingen kunt teruglezen. Je kunt je trainingsschema’s aanpassen op basis van je progressie. Na een week verdwijnen je trainingsgegevens van je horloge en heb je de app nodig om je progressie te bekijken.

Extra functies
Samsung Gear Fit geeft een directe melding bij e-mails, sms’jes, binnenkomende gesprekken en apps van derden, zodat je altijd verbonden bent. De meldingen worden aangeduid door een trilling van het horloge. De Samsung Gear Fit biedt je gemakkelijke basisfuncties, zoals telefoontjes met berichten weigeren, snel antwoorden op berichten en alarmsignalen instellen.

De Samsung Gear Fit biedt je een keuze in achtergrondkleuren, interfacethema’s en tijdsweergaven die je naar eigen smaak kunt instellen.

Nadelen:
Het horloge werkt op de gps van je horloge dus naast je horloge heb je ten alle tijden je telefoon nodig om je training te registreren.
De hartslagmeter die alleen werkt als je stil staat.
Het trillen bij meldingen kan soms erg vervelend worden. Als je een whatsapp groep op stil hebt staan komen al die meldingen wel op je horloge binnen. Wanneer dat ceel meldingen zijn kan dit erg vervelend zijn.
De batterij is in veel gebruik snel leeg. Zet je de notificaties uit dan gaat hij langer mee.

Voordelen:
Een niet te ingewikkeld horloge die naast de sportactiviteiten ook als gewoon horloge te gebruiken is.
De stappenteller is een zekere plus zo weet je of je wel actief genoeg bent geweest.

Conclusie:
De Samsung Gear fit is een horloge die je casual en sportief kan gebruiken. Het design maakt het een horloge wat niet gelijk geassocieerd wordt met sporthorloge wat zeker een voordeel is. Hou je graag je statistieken bij met hardlopen maar ook hoeveel je loopt over de gehele dag dan is de Samsung Gear fit de uitkomst. De stappenteller is erg goed en fijn omdat je ziet hoe actief je wel of niet bent. Terwijl je beweegt kan je e-mails, whatsapp berichten en nog veel meer lezen zodat je helemaal up to date blijft.

Je kan de Samsung Galaxy Gear fit kopen bij bol.com voor 149 euro.

Het product is door Patricia zelf aangeschaft en hebben wij niet gekregen om te testen of te houden.
Deze review is gebaseerd op eigen ervaring en gebruik.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

One Comment

Geef een reactie